Ημέρα… δίκης για τα γεγονότα της Τούμπας

Για σήμερα το πρωί (10:30) έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων της Τούμπας από το πειθαρχικό όργανο της Super League. Η πλευρά του ΠΑΟΚ καλείται να απολογηθεί για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη που οδήγησε στη διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Βάσει κατηγορητηρίου οι Θεσσαλονικείς απειλούνται με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δυο βαθμών από το επόμενο. διατρέχουν κίνδυνο και εξαιτίας της συμπεριφοράς των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ, οι οποίοι και μεμονωμένα θα τιμωρηθούν. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κλήθηκε με την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα βάσει του άρθρου 19 περί απειλών και αντιμετωπίζει τιμωρία 3-5 ετών απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Εάν, δε, υπαίτια για τη συμπεριφορά του θεωρηθεί και η ΠΑΕ, προβλέπονται ποινές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεσης βαθμών και υποβιβασμού ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος. Όσο για τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, έχει κληθεί επίσης με το άρθρο 19 περί απειλών και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ίδιας ποινής με τον Σαββίδη. Την ίδια ώρα προβλέπονται οι αντίστοιχες ποινές και για το ενδεχόμενο να θεωρηθεί και στη δική του περίπτωση ως υπεύθυνη η ΠΑΕ.
Η πλευρά του ΠΑΟΚ αναμένεται να ζητήσει αναβολή της εκδίκασης κάνοντας αίτημα για βίαιη προσαγωγή του Γιώργου Κομίνη. Ο διαιτητής κλήθηκε να παραστεί στη διαδικασία, ωστόσο ενημέρωσε πως αδυνατεί για προσωπικούς/οικογενειακούς λόγους. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» θα τονίσουν στην έδρα πως είναι αναγκαία η παρουσία του διαιτητή του ντέρμπι, καθώς η έκθεσή του περιλαμβάνει ασάφειες. Στόχος τους είναι να πείσουν την έδρα πως ο αγώνας έπρεπε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ κατόπιν άρνησης της ΑΕΚ, που δεν είχε λόγο να νιώθει τρομοκρατημένη. Όσον αφορά στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, θα τονίσουν αφενός μεν πως απολογήθηκε και θα την αποδώσουν σε προσπάθειά του να αποτρέψει εισβολή οπαδών, ενώ για το «Σήμερα τελείωσες» του Λούμπος Μίχελ θα ισχυριστούν πως απλώς συμβούλευσε στον διαιτητή να μετρήσει το γκολ του Βαρέλα γιατί ειδάλλως θα «τελειώσει» ως διαιτητές.

Σύμφωνα με τη Live Sport, ο Ιβάν Σαββίδης είχε την πρόθεση να παραστεί στην εκδίκαση, ωστόσο κατόπιν συστάσεων του νομικού τμήματος αυτό δεν θα συμβεί και θα απολογηθεί δια υπομνήματος, όπως και ο Λούμπος Μίχελ. Η ΑΕΚ θα παραστεί στην εκδίκαση παρότι δεν έχει κληθεί για να αντικρούσει την ένσταση του ΠΑΟΚ πως αρνήθηκε να βγει στο γήπεδο για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Οι «κιτρινόμαυροι» θεωρούν πως με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί, τα ντοκουμέντα για την οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη και τα όσα γράφτηκαν στην έκθεση του Κομίνη, αλλά και την παρουσία της FIFA που απαιτεί αυστηρές ποινές είναι αδύνατο να μην πάρει το ματς στα χαρτιά με 3-0 και να μην υπάρξει παράλληλα βαρύτατη ποινή για τον ΠΑΟΚ.

Εφόσον η εκδίκαση δεν αναβληθεί και προχωρήσει κανονικά, τότε είναι πολύ πιθανό η απόφαση να εκδοθεί αυθημερόν. Άλλωστε η κυβέρνηση, αλλά και η FIFA έχουν ζητήσει να «τρέξουν» όλες οι δικαστικές υποθέσεις. Κι ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απόφαση, είναι δεδομένο πως θα υπάρξει συνέχεια στην Επιτροπή Εφέσεων, πιθανώς και στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις