Μορφέσης: “Μάθαμε να ζούμε με προβλήματα”

Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εθνικής Νεανίδων, μίλησε για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Κωνσταντινούπολη αλλά και για τα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τόσο το πόλο όσο και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μορφέσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm»:

Για το ματς με την Ισπανία:

«Το παιχνίδι ήταν ζωντανό και γίνονταν πολλές εναλλαγές μέχρι το τέλος. Τα λάθη ήταν συνεχή και υπήρξαν μάχες μέχρι το τέλος. Δεν υπήρχε κάτι στο μυαλό μας. Πρέπει να κερδίσεις κάθε φάση ξεχωριστά, οπότε δεν μπορείς να σκεφτείς άλλα πράγματα».

Για το ποια ομάδα τους δυσκόλεψε περισσότερο:

«Η Ολλανδία ήταν καλή ομάδα, όμως περισσότερο μας δυσκόλεψε στο προημιτελικό η Ρωσία. Χάναμε περίπου πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Όμως καταφέραμε να το ανατρέψουμε. Είχαμε μείνει πίσω για δύο γκολ».

Για το ταλέντο:

«Παρά τα προβλήματα υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και το κάνουν με την ψυχή τους. Αγαπούν αυτό που κάνουν, παρότι υπάρχουν δύσκολες συνθήκες. Παραμένουν τα προβλήματα και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά. Δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρουμε».

Για το αν είναι πλεονέκτημα ότι είναι προπονητής σε όλα τα τμήματα:

«Ναι, είναι ένα πλεονέκτημα. Οι υποδομές ξεκινούν και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουν για να φτάσουν στη μεγάλη ομάδα. Στόχος μας είναι η διάκριση στις μικρές ομάδες, αλλά το θέμα είναι να ενισχυθεί και η μεγάλη ομάδα».

Για τη φιλοσοφία του:

«Θέλω να έχουν την πρωτοβουλία οι παίκτριες. Υπάρχουν κάποιες γραμμές που βάζουμε. Δηλαδή, μέχρι που πρέπει να ακολουθούν το σύστημα. Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να ξεκινούν από την άμυνα. Έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη του προπονητή. Επειδή δεν έχουμε σωματικά προσόντα, πρέπει να δουλεύει το μυαλό μας και να είμαστε καλοί στην άμυνα. Δεν έχουμε πολύ καλά σουτ και δεν είμαστε δυνατοί στις μονομαχίες, άρα το παιχνίδι πρέπει να πηγαίνει στο δικό μας ρυθμό. Σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί το κολύμπι μέσα από την προπόνηση».

Για το ρόστερ της ομάδας:

«Είναι από τις παραδοσιακά δυνατές ομάδες Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό όπου και δουλεύονται. Από εκεί και πέρα, σε αυτή την ηλικία έχουν πολύ καλά τμήματα ο Πανιώνιος και η Γλυφάδα. Στη συνέχεια, στις πιο μεγάλες κοπέλες, βλέπουμε πιο πολλά πράγματα και από την επαρχία».

Για το αν έχει κάνει διακοπές και με ποιον θα πάει αν πάει:

«Δεν έχω κάνει διακοπές. Μάλλον μόνος μου θα πάω…».

Για τον επόμενο στόχο:

«Τώρα πλέον πάμε για του χρόνου με τις Γυναίκες το Πανευρωπαϊκό στη Βουδαπέστη. Θα δώσουμε μέσα στο χειμώνα ένα τουρνουά. Είναι παιχνίδια που μπορούν να παίξουν και οι καινούργιες για να τεστάρουμε ορισμένα πράγματα. Ουσιαστικά του χρόνου τον Μάιο ξεκινάμε για τις καινούργιες διοργανώσεις».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις