Όρθιος ο Άρης, σόκαρε την Παναχαϊκή (video)!

Την ώρα που οι Πατρινοί ήταν αγκαλιά με μεγάλη νίκη, ένα γκολ στο 88’ τους… άφησε στον τόπο και λύτρωσε τους Θεσσαλονικείς που πήραν το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στην κατάμεστη Αγυιά από περίπου 8.000 φόλους των κοκκινόμαυρων.

Αποτέλεσμα που έφερε τους κίτρινους ξανά στην κορυφή με 54 βαθμούς (όσους και ο ΟΦΗ), ενώ από την άλλη η Παναχαϊκή έμεινε στους 47 και στο -7 από την προνομιούχο δυάδα που δίνει άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 43′ μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια. Ο Φωτάκης σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Αναγνωστόπουλος το έβγαλε, αλλά ο Ελευθεριάδης πήρε το… ριμπάουντ και έβαλε «φωτιά» στο γήπεδο, ανοίγοντας το σκορ. Όλα αυτά σε ένα ημίχρονο με λίγες φάσεις, πολλά λάθη, πολλά φάουλ και αρκετές δυνατές μονομαχίες…

Στο δεύτερο μέρος, η αναμέτρηση απέκτησε καλύτερο ρυθμό με την μπάλα να… τσουλάει καλύτερα. Ο Άρης απείλησε σε 1-2 περιπτώσεις με τους Πλατέλλα-Διαμαντόπουλο, αλλά οι Πατρινοί ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο γκολ. Στο 76′ ξεδιπλώθηκαν σε αιφνιδιασμό, με τον Μωραΐτη να βγαίνει απέναντι από τον κίπερ του Άρη, αλλά τον τελευταίο να κάνει μεγάλη επέμβαση και να κρατά όρθια την ομάδα του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν τα ρέστα τους για να πάρουν τουλάχιστον την πολύτιμη ισοπαλία, κέρδισαν αρκετά φάουλ γύρω-γύρω από την περιοχή της Παναχαϊκής (σε… εκνευριστικό βαθμό ώρες-ώρες) και χάρη σε ένα τέτοιο στο 88′ ήρθε η… λύτρωση (και παράλληλα το σοκ για τους γηπεδούχους). Δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Ντούνης εκτέλεσε έξυπνα, ο Βρονταράς έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας και… 1-1!

Από ‘κει και πέρα, το παιχνίδι έγινε ροντέο… Ντάσιος και Μπαστακός αποβλήθηκαν στις καθυστερήσεις λόγω αψιμαχίας που είχαν, ενώ λίγο αργότερα κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο Βαλεριάνος για σκληρό μαρκάρισμα στον Στεργίδη. Με αυτά και με αυτά, δεν παίχτηκε ΚΑΘΟΛΟΥ ποδόσφαιρο στο έξτρα τρίλεπτο που έδειξε ο διαιτητής Λάμπρου, ωστόσο δεν κράτησε επιπλέον χρόνο και σφύριξε τη λήξη σχεδόν απευθείας..

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος (67’ Μπουτζίκος), Ντάσιος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Φωτάκης, Φουρλάνος (61’ Γκίνο), Ελευθεριάδης, Στεργίδης, Αργυρόπουλος (79’ Μουστακόπουλος), Μωραΐτης

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου (83’ Μπαστακός), Μουμίν, Κάσσος, Παυλίδης, Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος (75’ Πασάς)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις