Α’ ΕΠΣΘ: Το φιλμ της 20ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Ολοκληρώθηκε και η 20η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας χωρίς να υπάρξουν εκπλήξεις.  Στο σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας, από βαθμολογικής άποψης, όπου βρέθηκαν αντιμέτωπες δύο από τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία,  ο Παγασητικός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος, αφού ως τυπικά γηπεδούχος στο γήπεδο Σαρακηνού, κατάφερε να επικρατήσει της Αγίας Παρασκευής με 2-1, κάνοντας μάλιστα και ανατροπή στο σκορ. Έτσι η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού κορυφώνεται ανάμεσα σε πέντε ομάδες, που όλα δείχνουν ότι θα παλέψουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Αντίστοιχο θρίλερ παρακολουθούμε όμως και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όπου οι δύο πρωτοπόροι συνέχισαν με  εύκολες νίκες, με τον Θησέα να σκοράρει οκτώ τέρματα εις βάρος του Άνθιμου Γαζή, που μοιάζει να περιμένει και την μαθηματική επιβεβαίωση του υποβιβασμού του. Ακόμη, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και το μεγάλο σκορ που έκανε η Ακρόπολη, πετυχαίνοντας επτά τέρματα επί του Πηλέα, που επίσης μάχεται για τη σωτηρία του.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο, λόγω του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις ομάδες, με εξαίρεση το παιχνίδι Αίας-Σκιάθος που είναι εξ’ αναβολής και θα γίνει στη Σούρπη. Έτσι οι ομάδες δίνουν ραντεβού για το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο (31/3- 01/4).

Γενικότερα σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα της 20ης αγωνιστικής, δεν επιδέχεται κριτικής η αναμέτρηση μεταξύ Ανθ. Γαζή και  Θησέα, όπου οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν μία ευρεία σε έκταση σκορ νίκη, επικρατώντας στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, με 1-8.
Με γκολ από πολύ νωρίς ξεκίνησαν οι αγριώτες που σκόραραν σχεδόν ένα τέρμα ανά δεκάλεπτο,  εκμεταλλευόμενοι ουσιαστικά την αδυναμία το Ανθίμου Γαζή να προβάλει αντίσταση, σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού, αντιμετωπίζοντας σε ακόμη μία αγωνιστική πολλά προβλήματα απουσιών.

Πετυχαίνοντας από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, ο Διαγόρας μετέτρεψε την ανωτερότητα του σε νίκη επί του Ηρακλή Β. με 2-0  κι εξακολουθεί να παραμένει σε τροχιά τίτλου, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την εκκρεμότητα, με την έκδοση της απόφασης για την ένσταση που έχει καταθέσει εις βάρος του Θησέα από τον Ιανουάριο, στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Ίσως με την επίτευξη του πιο γρήγορου γκολ της χρονιάς, ο Πρωτεσίλαος κέρδισε στην έδρα του, τον Πύρασο, με 1-0. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, ελαφρώς  καλύτεροι στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι, ανέβασαν πολύ την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, έχοντας τότε και τις περισσότερες ευκαιρίες.Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Πυράσου, και αυτό αποτελεί σερί που δεν μας έχει συνηθίσει.

Εντυπωσιακή νίκη για την Ακρόπολη που επικράτησε στην έδρα της, επί  του Πηλέα με 7-0, έχοντας ως πρόσωπο της ημέρας τον Παναγιώτη Κόκκα, που σκόραρε τα πέντε από τα επτά τέρματα, ενώ είχε και μια ασίστ. Ολοκληρωτική κατάρρευση για τον Πηλέα, μετά το δεύτερο γκολ…

Ο Σαρακηνός κατάφερε να πάρει εκτός έδρας νίκη από τη Σκιάθο με σκορ 4-1,  σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και σημειώθηκαν όλα τα γκολ. Έτσι οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φασουράκη εξαργύρωσαν την προσφορά της διοίκησης να μεταβεί όλη η ομάδα στο νησί από την προηγούμενη μέρα.
Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι εξέφρασαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία, κάνοντας λόγο για δυο περιπτώσεις πέναλτι  που δεν καταλογίστηκαν υπέρ της ομάδας τους.

Σε μία αναμέτρηση που δεν υπήρχε σκοπιμότητα και βαθμολογικό άγχος, Αίας και Μαγνησιακός ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, στο παιχνίδι που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής  στη Σούρπη. Το αποτέλεσμα μάλλον χαρακτηρίζεται ως δίκαιο, αφού χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, ενώ υπήρχαν δοκάρια και για τις δυο ομάδες.

Εντυπωσιακή αναμέτρηση σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο ήταν αυτή που έγινε στο γήπεδο Σαρακηνού μεταξύ του Παγασητικού και της Αγίας Παρασκευής κι έληξε με νίκη  της ομάδας των Αλυκών (2-1). Πολλές φάσεις δημιουργήθηκαν μπροστά από τις δυο εστίες, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ που νατράπηκε από τους γηπεδούχους,

Αναμφισβήτητα η φάση που έκρινε το αποτέλεσμα σημειώθηκε όταν Καραγιώργος και Τσιτσιρίκος συγκρούστηκαν και βρέθηκαν πεσμένοι στο έδαφος, εντός της περιοχής των φιλοξενούμενων των οποίων ο τερματοφύλακας τραυματίστηκε στο πρόσωπο κι αντικαταστάθηκε, με τη φάση, ωστόσο, να εξελίσσεται και να σημειώνεται το νικητήριο γκολ του Παγασητικού.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής
Διαγόρας- Ηρακλής Β. 2-0
Ανθ. Γαζής- Θησέας 1-8
Αίας- Μαγνησιακός  1-1
Ακρόπολις- Πηλέας 7-0
Σκιάθος- Σαρακηνός 1-4
Πρωτεσίλαος – Πύρασος 1-0
Παγασητικός- Αγ. Παρασκευή 2-1

Η Βαθμολογία
*Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωριών που έχουν από το προηγούμενο πρωτάθλημα.
** Ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς έχει η Ακρόπολη από το εντός έδρας παιχνίδι με Ανθ. Γαζή
*** Αφαίρεση 3 βαθμών έχει ο Πύρασος, από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Σαρακηνό

Η επόμενη 21η αγωνιστική (31/3-01/4)
Ηρακλής Β.- Θησέας
Μαγνησιακός- Διαγόρας
Πηλέας- Ανθ. Γαζής
Σαρακηνός- Αίας
Πύρασος- Ακρόπολις
Αγ. Παρασκευή- Σκιάθος
Παγασητικός- Πρωτεσίλαος

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να ξαναδιαβάσετε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την 20η αγωνιστική…
«Συνέτριψε» ο Θησέας τον Ανθ. Γαζή
Σούπερ Κόκκας… κι “εφτάρα” για την Ακρόπολη
Νίκη για Παγασητικό, διαμαρτυρίες για Αγ. Παρασκευή
Χωρίς άγχος, σκοπιμότητα… και νικητή
Όλα έγιναν σε ένα ημίχρονο…
Νίκησε με το γρηγορότερο γκολ της χρονιάς…
Επικράτηση… με άνεση

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις