Χρυσό η Βολιώτισσα Καρακατσάνη στα 5χλμ του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Η Βολιώτισσα Αναστασία Καρακατσάνη πρώτευσε στα 5 χιλιόμετρα του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε χθες. Την παράσταση έκλεψε η Γλυκερία Σκάγκου, η οποία τερμάτισε 3η αν και είναι μόλις 12 ετών.

Την ανωτερότητά της στις μεγάλες αποστάσεις επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά η Αναστασία Καρακατσάνη. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα 5 χιλιομέτρων στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε χθες και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η Καρακατσάνη διήνυσε την απόσταση σε χρόνο 17.57 αφήνοντας πίσω της την Ανθή Κυριακοπούλου, η οποία έκανε 18.05. Ωστόσο την παράταση έκλεψε η Γλυκερία Στάγκου. Η μόλις… 12 χρόνων αθλήτρια ήταν εντυπωσιακή και έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αφού κατόρθωσε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο. Ανήκει στον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου και έδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο της δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Η Γλυκερία Σκάγκου κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων αφού με χρόνο 19.52 κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών και να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Μέχρι στιγμής είχε επικρατήσει σε πολλούς αγώνες 1.000μ. σε σημαντικές διοργανώσεις (3ος αγώνας Ιστορικής μνήμης, 4ο Άττικα Run & Fun) και γενικότερα είναι μία ιδιαίτερα υποσχόμενη αθλήτρια για το μέλλον του ελληνικού στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν 5η στη γενική κατάταξη και η Ανθή Κυριακοπούλου 8η.

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων στους άνδρες πρώτευσε ο Νίκος Μαγγίνας, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 15:38 με τον Ζουλιάνο Μάνκο να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση τερματίζοντας σε 17:05 και τον Νίκο Πετρολέκα να είναι τρίτος με 17:38.

Σε γενικές γραμμές «δικό» τους έκαναν το κέντρο της Αθήνας 20.000 δρομείς χθες το πρωί. Άτομα κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών «στον 7ο Ημιμαραθώνιο και η πλατεία Συντάγματος, απέκτησε ατμόσφαιρα γιορτής.

Όσον αφορά τον έτερο αγώνα του Ημιμαραθωνίου ο Κώστας Γκελαούζος και η Ελευθερία Πετρουλάκη (για πρώτη φορά στην καριέρα τους) ήταν οι νικητές. Ο Γκελαούζος κάλυψε την απόσταση του ημιμαραθωνίου σε 1 ώρα 08.30. Πίσω του τερμάτισαν ο Γιώργος Τάσσης (1 ωρα.09.23) και ο Χριστόφορος Μερούσης (1 ωρ.09.49).
Στις γυναίκες από την άλλη πλευρά, η Πετρουλάκη τερμάτισε σε 1 ωρα.20.01 και άφησε πίσω της την Ράνια Ρεμπούλη (1ωρ.20.26) και την Ντενίζ Δημάκη (1ωρ.23.56).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις