REBOOT με Μπίλη: «Πίστη, Τιμή και Αφοσίωση»

Την επίσημη παρουσίαση του Λεωνίδα Μπίλη και των συνεργατών του πραγματοποίησε σήμερα (6/5) το μεσημέρι (16:00) η Νίκη Βόλου στο ξενοδοχείο “Valis Resort”. Παράλληλα η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Γιάννη Ξάνθη, έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας του Συλλόγου, μία μέρα που θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην προθυμία του κόσμου να στηρίξει την νέα προσπάθεια.

REBOOT” είναι το σύνθημα των ανθρώπων που ηγούνται της προσπάθειας, τονίζοντας πως όλα θα γίνουν από την αρχή και με θεμέλια που θα μπορούν να αντέξουν μεγάλους κραδασμούς.

Ονειρευόμαστε ξανά” λέει το δεύτερο moto, με το οποίο οι μπροστάρηδες αυτής της προσπάθειας καλούν τον κόσμο να ονειρευτεί ξανά, δίνοντας όραμα στην επόμενη μέρα.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με μία μικρή τοποθέτηση του Προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης, Γιάννη Ξάνθη, ο οποίος όμως δεν θέλησε να επεκταθεί καθώς σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ανέλυσε όλα τα θέματα που αφορούν τον Σύλλογο.

«Δεν θα ήθελα να επεκταθώ καθώς έχω ήδη τοποθετηθεί επί των θεμάτων σε Μ.Μ.Ε.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ξάνθης, ο οποίος όμως απαντώντας σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων τόνισε:

Για το αν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο σε περίπτωση που το «Π. Μαγουλάς» δεν είναι έτοιμο εγκαίρως:

«Ο στόχος είναι η Νίκη να αγωνιστεί στο “Π. Μαγουλάς” και δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει η Νίκη σε άλλο γήπεδο. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι εργασίες ώστε το γήπεδο να γίνει λειτουργικό θα έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως».

Για το αν θα πραγματοποιηθεί ριζική αναδιαμόρφωση ή μερική

«Λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης της χώρας θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο να υπάρξει έγκαιρη χρηματοδότηση από την κεντρική κρατική διαχείριση. Ευελπιστούμε πως μέσα στο χρόνο θα εγκριθεί η μελέτη που έχουμε καταθέσει και θα προχωρήσουμε στην αναδιαμόρφωση του “Π. Μαγουλάς” την επόμενη χρονιά. Φέτος θα αρκεστούμε στα απαραίτητα ώστε το γήπεδο να πάρει αδειοδότηση. Γι’ αυτό απευθύνω κάλεσμα σε τεχνίτες, φίλους της ομάδας, που θέλουν να βοηθήσουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος σε εργασίες που είναι απαραίτητες σε χώρους του γηπέδου».

Τέλος ο κ. Ξάνθης ευχαρίστησε τον κ. Μποτσιβάλη για την παραχώρηση του χώρου της συνέντευξης Τύπου στο ξενοδοχείο Valis Resort.

Για το μπάτζετ της ομάδας

«Το μπάτζετ το έχουμε ορίσει σε ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο όμως μπορεί να αλλάξει εφόσον οι ανάγκες της ομάδας το απαιτήσουν. Παράδειγμα, αν κρίνουμε πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση το Δεκέμβριο, θα προχωρήσουμε. Όσο μπορούμε θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Μετά τον κ. Ξάνθη το λόγο πήρε ο κ. Γκόλιας, ο οποίος παρουσίασε τα άτομα που αποτελούν την Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου και γνωστοποίησε τις κινήσεις που γίνονται και πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον.

«Την Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου αποτελούν οι κκ Γ. Ξάνθης, Σ. Μακρόπουλος, Β. Λάμπρου, Στ. Βούλγαρης και Δ. Γκόλιας. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τη Νίκη από την αρχή και σε στέρεες βάσεις. Εξ ού και το μότο “reboot”. Oκόσμος της Νίκης μπορεί να ονειρεύεται ξανά. Πιστεύουμε πως θα σταθεί δίπλα μας και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας. Η μόνη στήριξη που ζητάμε είναι η αγορά μίας κάρτας διαρκείας. Από τους επιχειρηματίες ζητάμε να βοηθήσουν με χορηγίες. Γι’ αυτό το σκοπό έχουμε αναθέσει σε διαφημιστικό γραφείο την προωθητικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα. Σύντομα η Νίκη θα είναι παντού στο διαδίκτυο. Δημιουργείται ιστοσελίδα, σελίδα στο Facebook, στο twitter, στο instagram.

Στόχος μας να ξαναφέρουμε όλα τα παιδιά στις Ακαδημίες του Συλλόγου. Οι Νέοι Αθλητές θα αποτελούν την πόρτα των νεαρών ποδοσφαιριστών να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα της Νίκης και γι’ αυτό επανασυστήνονται.

Επιδιώκουμε στενή συνεργασία με τους θεσμούς σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο».

Τον λόγο πήρε ο κ. Σταμάτης Μακρόπουλος ο οποίος ανέλυσε τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας:

«Η βοήθεια που ζητάμε από τον κόσμο είναι μόνο η αγορά μίας κάρτας διαρκείας. Δεν κάνουμε εράνους. Οι τιμές που έχουμε προβλέψει είναι οι εξής: Στο κέντρο της σκεπαστής κερκίδας θα είναι τα VIP. Διακόσια εισιτήρια των 250€, τα οποία σκοπεύουμε να τα διαθέσουμε εμείς σαν διοίκηση. Βέβαια αν κάποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να αγοράσει. Μπορεί να φαίνεται ακριβό, όμως οι ανάγκες είναι κι αυτές μεγάλες.

Αριστερά και δεξιά των VIPθα έχουμε διακόσια και διακόσια των 150€. Στις δύο άκρες της Σκεπαστής θα εκδώσουμε διακόσια διαρκείας των 120€. Θα έχουμε και εκατό οικογενειακά εισιτήρια των 200€. Για τις ευπαθείς ομάδες και τους οργανωμένους θα διαθέσουμε κάρτες των 70€. Τα εισιτήρια των αγώνων θα κοστίζουν 10€.

Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου»

Ο Λεωνίδας Μπίλης μίλησε στη συνέχεια για τον τρόπο που σκοπεύει να δουλέψει στη Νίκη, έχοντας ως στόχο τη δημουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας που θα θυμίζει το σύνολο που αγάπησε ο κόσμος όταν ήταν και πάλι στην ομάδα ως συνεργάτης του Στέλιου Μανωλά:

«Η ομάδα την προηγούμενη χρονιά πέρασε μία δύσκολη στιγμή, παρόλα αυτά βρήκε το κουράγιο και να σηκώσει κεφάλι. Αναρωτήθηκα γιατί έγινε αυτό. Κατάλαβα, ότι σήκωσε κεφάλι γιατί διοικείται από τα σπλάχνα της. Άνθρωποι μέσα από τη Νέα Ιωνία, ο Πρόεδρος και άνθρωποι από τη Νέα Ιωνία ανέλαβαν να τη σηκώσουν και να την πάνε εκεί που της αξίζει.

Δέχθηκε ένα τηλέφωνο από τον κ. Θεοδώρου και τον κ. Βούλγαρη. Το περίμενα εδώ και ενάμιση χρόνο. Στο διάστημα που δούλεψα εδώ, τρεισήμισι μήνες, κατάλαβα τι σημαίνει Νίκη Βόλου. Με συνοπτικές διαδικασίες πήρα την απόφαση να αναλάβω την ομάδα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δεν υπάρχει κανένας βαθμός δυσκολίας, έχω μάθει να δουλεύω στρατιωτικά. Το 1994 υπηρέτησα στο στρατόπεδο «Γεωργούλας», είχα διοικητή τον κ. Δρόσο και τώρα, θα υπηρετώ λίγο πιο δίπλα, στο «Π. Μαγουλάς». Το τρίπτυχο που θα βασίσουμε τη νέα Νίκη είναι: Πίστη, Τιμή κι Αφοσίωση. Πίστη για τη νίκη, Τιμή για το σήμα που φοράμε, Αφοσίωση στη δουλειά μας. Αυτό θα ισχύει για όλους όσους δουλεύουν για το Σύλλογο.

Οι παίκτες που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να περάσουν από το μικροσκόπιο γιατί αυτά τα 26 παιδιά συν 4-5 από τις ακαδημίες, θα πρέπει να έχουν ή να τους περάσουμε μία αγωγή για το ποδόσφαιρο και τους ρυθμούς του 2015. Σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις. Για μένα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο το παιδαγωγικό χτίσιμο της ομάδας.

Ξεκινήσαμε από σήμερα το πρωί με παιδιά της Μαγνησία, από τα παιδιά της Νίκης, γιατί έχουμε υψηλές απαιτήσεις. Από σήμερα η Νίκη δουλεύει στο γήπεδο. Μόνο με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε το στόχο μας. Όλες οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε θα είναι 100% αξιοκρατικές. Με τον κ. Θεοδώρου έχουμε απόλυτη ταύτιση απόψεων. Πολύ γρήγορα καταλήξαμε στην επιλογή του κ. Τσιαντάκη ως επιστημονικού συνεργάτη. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μάθουμε και πως δουλεύουν μεγάλα clubτου εξωτερικού ώστε να εμπλουτίσουμε τις επιστημονικές μας γνώσεις. Ο γυμναστής πέρα από το πτυχίο του και τις γνώσεις του, πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μίας επαγγελματικής ομάδας. Θέλω να υποσχεθώ ότι 24 ώρες το 24ωρο δεν θα μας φθάνουν για τη δουλειά, θα αφιερωθούμε στο στόχο για το μεγαλείο αυτό της ομάδας. Η Νίκη είναι πολύ παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα.Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που με επέλεξε κα τον κόσμο που αγκάλιασε την επιλογή μου».

Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Μπίλης απάντησε σε ερωτήσεις.

Για το αν η Νίκη θα παρουσιάσει αγωνιστικό πρόσωπο παρόμοιο με εκείνο όταν ήταν συνεργάτης του Στέλιου Μανωλά

«Στόχος είναι η νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί να παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο και να αγαπηθεί από τους φιλάθλους της για το ποδόσφαιρο που παίζει όπως τότε κατά το προηγούμενο πέρασμά μου από την ομάδα. Μπορεί το υλικό να μην είναι ο ίδιο όμως είναι πολύ βασικό πως θα επιλογή των “υλικών” θα γίνει από εμένα και εγώ γνωρίζω τι ακριβώς θα χρειαστώ για να δημιουργήσω μία ομάδα που θα αγωνίζεται με τρόπο μοντέρνο και ελκυστικό για τον κόσμο. Είμαι πεπεισμένος πως ο κόσμος θα αγαπήσει τη νέα ομάδα όπως και εκείνη. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία ομάδα για χρόνια και όχι μόνο για φέτος. Οι μεγάλες ομάδες δημιουργούν παίκτες. Θα έχουμε πολύ δουλειά μέχρι να καταλήξουμε στους 30 παίκτες που θα απαρτίζεται το ρόστερ. Δεν σας κρύβω πως θα δούμε περισσότερους από 500 ποδοσφαιριστές μέχρι να καταλήξουμε στους ποδοσφαιριστές που θα στηριχθούμε».

Για το αν φοβάται πως θα έχει την τύχη των περισσότερων προπονητών

«Έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά μου. Δεν φοβάμαι. Είμαι σίγουρος πως εγώ και η οικογένειά μου θα μείνουμε στο Βόλο για πολλά χρόνια».

Ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης, Θάνος Θεοδώρου, πήρε τον λόγο καταθέτοντας τους λόγος επιλογής του τεχνικού τιμ αλλά και τον τρόπο που θα κινηθεί η διοίκηση όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα

«Γνωρίζοντας το dnaτης ομάδας, παίρνουμε δύναμη απ’ αυτό και πάμε να φτιάξουμε κάτι πιο δυνατό ώστε να αντέχει στο χρόνο. Μπορώ να πω στην Ελλάδα σήμερα πολλές ομάδες έχουν παρόμοια προβλήματα, απλά εμείς τα περάσαμε πρώτοι με πολύ σκληρό τρόπο. Αλλά μας δίνεται η δυνατότητα να προγραμματίζουμε πρώτοι τη νέα σεζόν. Η πρώτη ομάδα θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική κι αυτό είναι επιτυχία της διοίκησης, η δεύτερη ομάδα θα αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα και θα έχουμε τις ακαδημίες μας που θα γίνουν μια αρμονική αλυσίδα από κάτω προς τα πάνω για να αποφύγουμε να φεύγουν τα ταλέντα και να κάνουν καριέρα σε άλλες ομάδες.

Σχετικά γρήγορα αποφασίσαμε να δώσουμε την τύχη της ομάδας στον Λεωνίδα Μπίλη καθώς είχε όλες τις προϋποθέσεις. 15 χρόνια εμπειρίας σε εθνικά πρωταθλήματα, χαρακτήρα και γιατί έχει μάθει να χτίζει ομάδες και όχι να δουλεύει με έτοιμες. Χαιρόμαστε που η επιλογή του έγινε τόσο νωρίς. Γυμναστής θα είναι ένα νέο παιδί, ο Νίκος Αθανασιάδης που έχει παρελθόν στο σύλλογο, το τιμ θα συμπληρώσει στον τομέα της καταγραφής στατιστικής ο Νίκος Τσιαντάκης που έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι κι απομένει ένα ακόμη κομμάτι, του προπονητή τερματοφυλάκων που θέλουμε λίγο χρόνο ακόμη. Μας λείπει ο προπονητής τερματοφυλάκων. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να ολοκληρώσουμε το τεχνικό τιμ. Και οι υπόλοιπες επιλογές θα είναι της ίδιας λογικής, δηλαδή ανθρώπων που ασχολούνται αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο.

Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έχουν γραφτεί ή ακουστεί δεν ισχύουν, γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στις σχέσεις μας με άλλες ομάδες αλλά να τις κάνουμε καλύτερες.

Για τη μορφή του ρόστερ μπορώ να πω ότι θα πρέπει να στηριχθούμε με παιδιά της Μαγνησίας. Από τους 30 παίκτες, θα θέλαμε 12-15 παιδιά να είναι από την ομάδα Νέων (Κ20) ή την περιοχή, 3-4 παιδιά από την Κ17 και 2-3 παιδιά από την πολύ καλή Κ15. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου. Μέχρι τις 23 θα γίνουν βασικές προπονήσεις, εργομετρικά, εξετάσεις και μετά τις 23 θα φύγουμε για 12-15 μέρες σε κάποιο προπονητικό κέντρο για να μοντάρουμε καλύτερα την ομάδα. Είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω ότι μετά από ένα μήνα, θα πραγματοποιήσουμε μία άλλη ενημέρωση για τη δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τα πρότυπα της πρώτης».

Τέλος το λόγο πήρε ο Νίκος Τσιαντάκης ο οποίος τόνισε:

«Είναι τιμή μου που θα δουλέψω γι’ αυτόν τον Σύλλογο. Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήμουν εννέα ετών, έξω από την «Κλούβα» να ζητάω από κάποιον μεγαλύτερο να με βάλει μέσα και τώρα έφτασε η μέρα που θα δουλέψω γι’ αυτή την ομάδα. Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον Λεωνίδα Μπίλη που με επέλεξε».

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις