Το πανόραμα της Ευρωλίγκας

Η εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (76-75) για την 28η αγωνιστική της κανονικής περιόδου κράτησε τους “πράσινους” στο παιχνίδι για την τέταρτη θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, όμως η επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν ένα αποτέλεσμα που δυσκολεύει πολύ την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και την κρατά σε απόσταση από εκείνη του Πάμπλο Λάσο.

Με τις δύο ομάδες να έχουν πλέον το ίδιο ρεκόρ, οι Μαδριλένοι έχουν το πάνω χέρι, αποτέλεσμα της προ ολίγων εβδομάδων ευρείας νίκης τους επί του Πρωταθλητή Ελλάδας.

Πλέον, ο Πασκουάλ, οι συνεργάτες του και οι παίκτες τους ελπίζουν σε “γκέλα” της Ρεάλ είτε στο Βελιγράδι απέναντι στον αδιάφορο και αποκλεισμένο πλέον Ερυθρό Αστέρα, είτε την τελευταία αγωνιστική όταν οι Ισπανοί υποδέχονται την επίσης αδιάφορη Μπάμπεργκ.

Αν συμβεί αυτό, τότε ο Παναθηναϊκός θα πάρει την τέταρτη θέση εφόσον κερδίσει την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και την Αρμάνι στο Μιλάνο.

“Ζωντανές” για την τέταρτη θέση είναι, πάντως, τόσο η Χίμκι (υποδέχεται αύριο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας), όσο και η Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό, αντίθετα με τους Λιθουανούς που όμως έχουν να παίξουν την τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Με απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται 2/2, ήττα της Χίμκι στο σηερινό ματς από την ΤΣΣΚΑ και μία “γκέλα” της Ρεάλ Μαδρίτης για να πάρει την τέταρτη θέση.

Αν η Χίμκι κερδίσει, τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία και τα σενάρια θα πολλαπλασιαστούν ενόψει των τελευταίων δύο αγωνιστικών της κανονικής περιόδου.

* Σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία Χίμκι, Παναθηναϊκού και Ρεάλ, η κατάταξη θα είναι Α) Ρεάλ Μαδρίτης, Β) Παναθηναϊκός, Γ) Χίμκι.

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης
Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε 63-80
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 75-76
Αρμάνι Μιλάνο – Βαλένθια 89-93
Ρεάλ Μαδρίτης – Ζαλγκίρις Κάουνας 88-81

Τo σημερινό πρόγραμμα
19:00 Χίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
20:00 Μπάμπεργκ – Ουνικάχα Μάλαγα
21:00 Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές
22:00 Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις