Oριστική απαλλαγή Μαρινάκη για την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο

Οριστική είναι η απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα κακουργήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της εκβίασης, σύμφωνα με το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που επικύρωσε ουσιαστικά (σε αυτό το κομμάτι) το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης του Χαράλαμπου Βουρλιώτη ο οποίος θεωρούσε πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έπρεπε να δικαστεί και για αυτά.

Η αναίρεση για την κακουργηματική εκβίαση απορρίφθηκε ομόφωνα, ενώ για την εγκληματική και την απάτη απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (2-1).

Συνολικά, το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για το αδίκημα της κακουργηματικής δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και συνακόλουθα για την σύσταση συμμορίας, τα οποία θα κριθούν εκ νέου από νέο Συμβούλιο Εφετών.

Με λίγα λόγια, αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συγκατηγορούμενοί του παραπεμφθούν εν τέλει σε δίκη (θα εκδοθεί νέο βούλευμα) θα είναι για το κακούργημα της δωροδοκίας (βάσει του αθλητικού Νόμου) και το πλημμέλημα της συμμορίας.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις