Δεν έπεισαν τη FIFA οι προτάσεις Γραμμένου

Τη λήψη μιας σειράς μέτρων από πλευράς ΕΠΟ, προκειμένου να… καθησυχάσει τη FIFA πως τα πράγματα θα τεθούν υπό έλεγχο στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρότεινε ο Βαγγέλης Γραμμένος στον Χέρμπερτ Χούμπελ, ωστόσο φαίνεται πως δεν τον έπεισε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης παραμένει εξαιρετικά δυσαρεστημένος από τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και χρεώνει αδράνεια στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Έτσι το πιθανότερο είναι να εισηγηθεί στους ανωτέρους του στην παγκόσμια ομοσπονδία Grexit, άσχετα αν αυτό θα έχει ανασταλτικό ή έστω προσωρινό χαρακτήρα και με πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επηρεάσει μόνο τους συλλόγους κι όχι τις εθνικές ομάδες.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στη συνάντηση με τον Αυστριακό αξιωματούχο ήταν η συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής που θα έχει ως αποστολή να παραπέμπει απευθείας στα πειθαρχικά όργανα (κι όχι στην Επιτροπή Δεοντολογίας ως τώρα) τις δηλώσεις που κρίνονται εμπρηστικές. Παράλληλα πρότεινε την κατάργηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ώστε οι υποθέσεις του ποδοσφαίρου να «ξεκαθαρίζουν» σε δύο βαθμούς και όχι σε τρίτο. Τέλος, τόνισε πως θα υπάρξει αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα, με πιο ξεκάθαρες διατάξεις στις οποίες θα εκλείπουν τα «παραθυράκια» και τα περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών που θα δίνουν το δικαίωμα στα νομικά τμήματα των ΠΑΕ με διάφορα τρικ να αποφεύγουν τις ποινές.

Πάντως ο κ. Χούμπελ δεν πείστηκε, αφού θεωρεί πως οι ήδη υπάρχουσες ποινές είτε δεν εφαρμόζονται, είτε υπάρχει χαρακτηριστική καθυστέρηση στις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις