Συνέχεια στο νικηφόρο σερί με Βαλένθια θέλει ο Παναθηναϊκός

Να πιστοποιήσει την αγωνιστική του άνοδο διατηρώντας ακέραιες τις λίγες πιθανότητες για το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας θέλει ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος απόψε στο ΟΑΚΑ τη Βαλένθια (21:15, Novasports 1).

Οι «πράσινοι» μπορούν να είναι τρίτοι μόνο αν κερδίσουν απόψε και στο Μιλάνο την επόμενη εβδομάδα και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός χάσει από Μάλαγα και Ζαλγκίρις αλλά και η Ρεάλ κερδίσει είτε απόψε τον Ερυθρό Αστέρα είτε την επόμενη Παρασκευή την Μπάμπεργκ. Τέταρτος ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι με δύο νίκες και ταυτόχρονα α) από μία νίκη του Ολυμπιακού και της Ρεάλ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ή β) δύο νίκες της Ρεάλ και δύο ήττες του Ολυμπιακού. Επίσης τέταρτος μπορεί να τερματίσει ο εξάστερος με μία νίκη στα δύο τελευταία ματς εφόσον κάνει δύο ήττες η Ρεάλ. Σε όλα τα υπόλοιπα σενάρια θα είναι πέμπτος, με εξαίρεση δύο πολύ δύσκολα σενάρια που τον φέρνουν έκτο.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεσή του και ελπίζει να διευρυνθεί στα τέσσερα ματς το νικηφόρο σερί της ομάδας του. Άλλωστε γνωρίζει και ο ίδιος καλά πως ανεξάρτητα από πλεονέκτημα ή μειονέκτημα όλα θα κριθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός σε περίπου τρεις εβδομάδες, όταν αρχίζουν τα play offs.

Στον αντίποδα, η πρωταθλήτρια Ισπανίας με ρεκόρ 11-17 δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης, ωστόσο προέρχεται από σερί δύο νικών απέναντι στη Ρεάλ στη Βαλένθια και στην Αρμάνι στο Μιλάνο. Ο Τσους Βιντορέτα δεν υπολογίζει στη βοήθεια των τραυματιών Ντούμπλιεβιτς, Βίβες και Γουίλιαμς.

Ο Κροάτης Σρέτεν Ράντοβιτς, ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ και ο Πολωνός Πιότρ Παστούσιακ θα είναι οι τρεις διαιτητές της συνάντησης.

Όσον αφορά στην προϊστορία, ο Παναθηναϊκός έχει δύο ήττες σε τρία ματς. Στις 21/10/2010 είχε επικρατήσει 72-56 στην Ισπανία, αλλά στις 25/11/2010 είχε ηττηθεί με 73-69 στο ΟΑΚΑ. Τη φετινή σεζόν για τον πρώτο γύρο είχε χάσει με 67-63 στις 28 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις