Τα σενάρια για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο «εμφυλίου»!

Μία «στροφή» απέμεινε για να ολοκληρωθεί και ο φετινός… μαραθώνιος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, με την αγωνία, όπως γίνεται αντιληπτό, να «έχει χτυπήσει κόκκινο», αναφορικά με τους αντιπάλους Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Με την ήττα τους στη Μάλαγα, οι Πειραιώτες δεν θα είναι σίγουρα στη 2η θέση (την οποία κατέκτησε και μαθηματικά η Φενέρμπαχτσε) και υπάρχει, μάλιστα και ένα ακραίο -η αλήθεια είναι- σενάριο να μην τερματίσουν ούτε στην 3η, καταλαμβάνοντας, τελικά, την 4η θέση της κατάταξης!

Όσο για τους «πράσινους», που επικράτησαν άνετα της Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, το μεγάλο τρίποντο του Λούκα Ντόντσιτς, που έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, «ψαλιδίζει» τις όποιες πιθανότητές τους για είσοδο στην πρώτη τετράδα, υπάρχει, ωστόσο, ένα επίσης ακραίο σενάριο, που τους… στέλνει ακόμη και στην 3η θέση!

Εκεί όπου βρίσκονται, δηλαδή, αυτήν τη στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι», τη στιγμή που το «τριφύλλι» είναι στην 5η.

Τώρα, και πριν παραθέσουμε αναλυτικά τα σενάρια, για να έχουμε «εμφύλιο» στα πλέι οφ, θα πρέπει, αφενός ο Ολυμπιακός να ηττηθεί από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ και αφετέρου να χάσει ο Παναθηναϊκός από την Αρμάνι Μιλάνο και να νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης την Μπάμπεργκ στην ισπανική πρωτεύουσα. Να τερματίσουν, δηλαδή, 3ος και 6ος αντίστοιχα.

Δύσκολα πράγματα, αλλά όχι απίθανα…

Αναλυτικά, λοιπόν, τα σενάρια:

Ο Ολυμπιακός θα είναι 3ος αν:

– νικήσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας
– ηττηθεί από τους Λιθουανούς, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατήσει της Μπάμπεργκ
– ηττηθεί από τη Ζάλγκιρις, κερδίσει ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο και ηττηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπάμπεργκ στην Ισπανία. Αν συμβεί αυτό, δε, ο Παναθηναϊκός θα είναι 4ος και η Ρεάλ Μαδρίτης 5η!

Ο Ολυμπιακός θα είναι 4ος αν:

– ηττηθεί από τη Ζάλγκιρις Κάουνας και κερδίσουν η Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη και ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο την Αρμάνι. Τότε, οι «πράσινοι» θα τερματίσουν 3οι!

Ο Παναθηναϊκός θα είναι 3ος αν:

– Ισχύει το παραπάνω. Πρέπει να κερδίσει στο Μιλάνο και να ηττηθούν ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι 4ος αν:

– επικρατήσει της Αρμάνι και ηττηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπάμπεργκ.

– ηττηθεί ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης την Μπάμπεργκ και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ περάσει από το Μιλάνο.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι 5ος αν:

– o ίδιος νικήσει την Αρμάνι, η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει την Μπάμπεργκ και ο Ολυμπιακός επικρατήσει της Ζαλγκίρις.

– η «βασίλισσα» ηττηθεί από την Μπάμπεργκ, εκείνος ηττηθεί από την Αρμάνι Μιλάνο και η Ζάλγκιρις Κάουνας κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Σε τριπλή ισοβαθμία, η Ρεάλ θα είναι 4η, ο Εξάστερος 5ος και η ομάδα της Λιθουανίας 6η.

Και τέλος, ο Παναθηναϊκός θα είναι 6ος αν:

– όπως προείπαμε, ο Ολυμπιακός ηττηθεί από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, το «τριφύλλι» χάσει από την Αρμάνι Μιλάνο και η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει την Μπάμπεργκ στην ισπανική πρωτεύουσα. Θα έχουμε, δηλαδή, ελληνικό «εμφύλιο» στα πλέι οφ!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις