«Ζούμε το όνειρο στο Παραλίμνιο, θα διεκδικήσουμε & την Football League»

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Παραλιμνίου, Δημήτρης Κεραμάρης, που έζησε την ομάδα από τα… «αλώνια», στο Γ΄τοπικό του Νομού Σερρών, στα… «σαλόνια» και πλέον στα μπαράζ ανόδου στη Football League με αντίπαλο και τον Ηρακλή, μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την ονειρική χρονιά που ολοκληρώνεται, το όνειρο του χωριού και το… πριμ  ανόδου!

Αναλυτικά:

-Για το αν περίμενε ότι η ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα:

«Στόχος όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά ήταν να είμαστε στις τρεις πρώτες θέσεις. Θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Είδαμε όμως στην πορεία και από πολύ νωρίς, στην 7η με 8η αγωνιστική, ότι έχουμε αρκετές δυνατότητες, σίγουρα η ιστορική ομάδα του ομίλου ήταν ο Α.Ο. Καβάλας αλλά από εκεί και πέρα όλα κρίνονται στο γήπεδο, στο χορτάρι. Μιλήσαμε με τον προπονητή και τους παίκτες και είπαμε ότι μπορούμε και για την πρώτη θέση».

-Για το ότι ο Απόλλων Παραλιμνίου εκπροσωπεί ολόκληρο το Σερραϊκό ποδόσφαιρο:

«Εκπροσωπούμε όλο το Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Εκπροσωπούμε το χωριό μας αλλά τυχαίνει αυτή τη στιγμή να εκπροσωπούμε εμείς το ποδόσφαιρο του Νομού μας. Του χρόνου, μπορεί να είναι η Ελπίδα Σκουτάρεως ή κάποια άλλη Σερραϊκή ομάδα. Μακάρι να είναι πάλι μια Σερραϊκή ομάδα. Κάνω ένα κάλεσμα στον κόσμο να έρθει να δει ωραία και δυνατά παιχνίδια, ο καιρός από εδώ και πέρα θα είναι καλός. Θα είναι ένα ιδανικό απόγευμα για τους Σερραίους φιλάθλους».

-Για το που θα γίνουν τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας:

«Εμείς θέλουμε να γίνουν όλα τα παιχνίδια στο γήπεδο μας. Στην έδρα μας. Εκεί είναι η δύναμη μας. Έχουμε ένα ερωτηματικό όσον αφορά τον αγώνα με τον Ηρακλή γιατί έχει αρκετό κόσμο. Όταν θα φτάσει εκείνη η ώρα θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους του Ηρακλή, όπως κάναμε πέρυσι και με τη Δόξα και με την Καλαμαριά, τους είχαμε πει πόσα εισιτήρια θέλουν, τα οποία να τα προπληρώσουν, αναλόγως τη ζήτηση που θα έχουμε κι αν ζητήσουν αρκετά εισιτήρια, 1500 με 2000 ίσως και να ζητήσουμε το Δημοτικό γήπεδο Σερρών».

-Για τα παιχνίδια με τον Ηρακλή:

«Εγώ προσωπικά θέλω να έρθει ο Ηρακλής στο Παραλίμνιο. Αν μου έλεγαν πριν από μερικά χρόνια ότι θα φτάσουμε κάποια στιγμή να παίξουμε με τον Ηρακλή θα έλεγα ότι ήταν ψέματα. Έφτασε αυτή η στιγμή, και θα έλεγα ότι ζούμε το όνειρο μας στο χωριό».

-Για τον χρηματοδότη της ομάδας Γιάννη Τυχάλα:

«Χωρίς τον Γιάννη Τυχάλα, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχαμε. Άλλωστε, είμαστε σε ένα μικρό χωριό 300 κατοίκων που οι περισσότεροι βρίσκονται στο εξωτερικό, στη Γερμανία. Τέτοιους ανθρώπους δύσκολα βρίσκεις στο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ ρομαντικός, αγαπάει το ποδόσφαιρο, θέλει να έρχεται με τα παιδιά του στο γήπεδο και να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο. Θέλει να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε τις επιτυχίες για να τον κρατάμε «ζεστό».

-Για τη δική του συμβολή στα «καλά» αποδυτήρια της ομάδας:

«Είμαι συνέχεια στα αποδυτήρια. Όσο μπορώ με τη δουλειά μου, πάω και κάνω προπόνηση μαζί με τους παίκτες. Είμαι κοντά τους. Τους έχω πει ότι πρόβλημα έχουν, εμείς είμαστε εκεί για να το λύσουμε. Εγώ όταν κάθομαι να μιλήσω με έναν ποδοσφαιριστή, σκέφτομαι σαν ποδοσφαιριστής. Δεν σκέφτομαι σαν πρόεδρος. Θέλω να ευχαριστήσω τον ποδοσφαιριστή και μετά έρχομαι στην ιδιότητα του προέδρου. Θέλω να έχει καλή ψυχολογία για να πάρω το καλύτερο από αυτόν».

-Για το αν μπορεί ο Απόλλων Παραλιμνίου να σταθεί στη Football league:

«Εγώ θα έλεγα ναι. Ο Απόλλων μπορεί γιατί υπάρχει και ο χρηματοδότης και είμαστε ένα σωματείο με «υγεία». Ο χρηματοδότης, ο κ. Τυχάλας μου είπε ότι έχει τη διάθεση και θέλει να στηρίξει την ομάδα στη Football league. Θα δοκιμάσουμε και θα δούμε. Αν δούμε ότι μας βγαίνει, γιατί όχι και μια δεύτερη και μια τρίτη χρονιά στη Football league. Όσο αντέξουμε. Αν δούμε ότι δεν μπορούμε, είτε οικονομικά, είτε αγωνιστικά και η ομάδα υποβιβαστεί δεν χάλασε κι ο κόσμος. Άλλωστε αν παίξεις Football league αυτά τα χρόνια, δεν τα ξαναζείς. Γράφεις ιστορία. Είναι κάτι ξεχωριστό. Θα δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω. Ας ζήσουμε για μια χρονιά αυτό το όνειρο».

-Για το που υπερτερεί ο Απόλλων Παραλιμνίου σε σχέση με τις άλλες ομάδες των μπαράζ:

«Όλες οι ομάδες κάτι καλό έχουν. Η δική μας ομάδα έχει ένα καλό σύνολο, έχουμε καλά αποδυτήρια, η ομάδα λειτουργεί με τις καλύτερες συνθήκες και πιστεύω να μπορέσουμε να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο, γιατί από αυτά που ξέρω και πιστεύω για την ομάδα, δεν κάναμε τα τόσο καλά παιχνίδια και περιμένω τώρα να δείξει ο κάθε ποδοσφαιριστής το χαρακτήρα του μέσα στο γήπεδο ώστε να αποδείξει και ο καθένας τι μπορεί να κάνει. Εγώ αυτό που θα πω στους παίκτες είναι ότι «δεν φοβόμαστε κανέναν και πάμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε την κάθε ομάδα».

-Για το αν συνεχίσει και ως ποδοσφαιριστής στη Football league:

«Ως ποδοσφαιριστής κάνω κάποιες προπονήσεις όποτε βρω ευκαιρία. Αν ανέβει η ομάδα στη Football league… κρεμάω τα παπούτσια μου(γέλια), ενώ αν δεν ανέβει μπορεί να παραμείνω».

-Για το πριμ ανόδου που θα δώσει χρηματοδότης αν ανέβει η ομάδα:

«Μου έχει πει, δεν έχω ακόμα ενημερώσει ακόμα τους ποδοσφαιριστές, αν η ομάδα ανέβει οι παίκτες θα μοιραστούνε δέκα χιλιάδες ευρώ».

-Για το πώς είναι η ψυχολογία στην ομάδα:

«Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το να είσαι αουτσάιντερ είναι καλό. Πας να διεκδικήσεις ότι καλύτερο μπορείς. Άλλωστε πληροφορίες λένε ότι μπορεί να βγει στη Football league και ο τρίτος ή και ο τέταρτος. Πολλά θα κριθούν το καλοκαίρι με τις αδειοδοτήσεις. Η ψυχολογία μας είναι ανεβασμένη. Εγώ συγκεκριμένα έχω ψυχολογία, όχι μόνο για να μπορώ να κερδίσω τον Ηρακλή ή το Βόλο, έχω ψυχολογία να μπω στην… Πόλη. Δεν θα έχω ψυχολογία να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια; Και οι ποδοσφαιριστές έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και ως τότε θα είναι ακόμα ποιο έτοιμοι και θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις