Ντέρμπι γοήτρου στο ΣΕΦ

Το σπουδαιότερο ματς της 21ης αγωνιστικής της Α1 διεξάγεται απόψε στο ΣΕΦ (19:30, COSMOTE Sport 4) με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ταλαιπωρήθηκαν πολύ στην επιστροφή τους από τη Μάλαγα, αφού αναχώρησαν αργά από την Ανδαλουσία και είχαν μεγάλη αναμονή στο Μόναχο, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην Αθήνα λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιορίστηκε σε κάποια μίτινγκ με τους παίκτες του στο αεροδρόμιο, αφού δεν υπήρχε χρόνος για προπόνηση. Για το αποψινό ματς είναι σίγουρα εκτός ο Κώστας Παπανικολάου και εκτός απροόπτου ο Γιώργος Πρίντεζης, ενώ εκτός ρόστερ Α1 είναι οι Γουίλτζερ-Τόμπσον και υπάρχει φυσικά και η γνωστή απουσία του τραυματία Αγραβάνη. Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχοντας χάσει δύο φορές φέτος από την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα και στον τελικό Κυπέλλου του Ηρακλείου, δεν θέλουν να τριτώσει το… κακό.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ πηγαίνει στο ΣΕΦ με την ψυχολογία στα ύψη, αλλά και το μυαλό κυρίως στον μεγάλο επαναληπτικό της Μεγάλης Τετάρτης με τη Στρασμπούρ στη Γαλλία, όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί το +9 του ΟΑΚΑ για να περάσει στο Final 4 του Basketball Champions League. Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς και ο Μάνι Χάρις ξεπέρασε τις ενοχλήσεις. Η «Ένωση», πάντως, θέλει τη νίκη προκειμένου να παραμείνει τρίτη στην Α1 και να μην μπλέξει σε ισοβαθμίες με Λαύριο, ΠΑΟΚ και πιθανώς Προμηθέα.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπεροχή στις νίκες με 59 έναντι 17 του «Δικεφάλου», ενώ το «σκορ» στην έδρα τους είναι 33-4. Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ ήταν με 99-76 τη σεζόν 2002/03 και έκτοτε ο Ολυμπιακός μετρά 16 σερί νίκες. Οι Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Παναγιώτης Αναστόπουλος και η Βασιλική Τσαρούχα θα διευθύνουν το ντέρμπι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις