Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Σκλαβενίτης από τον ιό της γρίπης Β

Εφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το πρωί της Κυριακής ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας πίσω από την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, σκορπίζοντας θλίψη στον επιειρηματικό κόσμο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος Στέλιος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.
Την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκε με γρίπη, όμως στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Το βράδυ του Σαββάτου η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μπήκε στην Εντατική.
Το πρωί της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου και σήκωσαν το βάρος της εξαγοράς και συγχώνευσης με τον «Μαρινόπουλο», μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές κινήσεις στο χώρο. Μετά από αυτήν ο όμιλος Σκλαβανίτη αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρέμπορος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Η οικογένεια που έχτισε μια αυτοκρατορία

Όσο και αν η οικογένεια Σκλαβενίτη αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο εν μέσω επιχειρηματικών εξελίξεων.

Η εξαγορά του Μαρινόπουλου ήταν η τελυταία μαγάλη επιχειρηματική κίνηση.
Ωστόσο όλοι θυμούνται πως όταν ανακοινώθηκαν τα capital controls πλήρωσε αμέσως με μετρητά τους υπαλλήλους για να μην εγκλωβιστούν στις τράπεζες και στις ατελείωτες ουρές εκείνης της εποχής.

Την ίδια στιγμή τα καταστήματα της αλυσίδας παραμένουν κλειστά τις Κυριακές κατά τις οποίες οι ανταγωνιστές τους ανοίγουν και η οικογένεια απολαμβάνει τον σεβασμό των εργαζόμενων της. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν επανειλημμένως αρνηθεί προτάσεις εξαγοράς, παραμένοντας μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση και στο παρελθόν έχουν απορρίψει επιταγές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από γίγαντες λιανικής.

Το σλόγκαν «τόσο φθηνά όσο πουθενά» των σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» δύσκολα θα αλλάξει. Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1969, στο ισόγειο του κτιρίου επί της λεωφόρου Κηφισού στον αριθμό 80, όπου δημιουργήθηκε το πρώτο σούπερ μάρκετ τη γνωστής αλυσίδας.

Σήμερα στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκεται η τρίτη γενιά της οικογένειας. Πρόκειται για τα αδέλφια Μαρία, Γεράσιμο και Στέλιο Σκλαβενίτη που έφυγε τόσο ξαφνικά.

Τα τρία αδέλφια πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια ένα μπαράζ εξαγορών αυξάνοντας το μερίδιό τους στην αγορά. Άνοιξαν νέα καταστήματα και προχώρησαν στην εξαγορά καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Παπαγεωργίου, καθώς και 28 καταστημάτων άλλων αλυσίδων: 10 από την Ατλάντικ, 4 από τη Δούκας, 5 από την Μπαλάσκας και 9 από την Extra Πρώτα και Φθηνά.

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το νοσοκομείο Υγεία αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο του επιχειρηματία Στυλιανού Σκλαβενίτη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις