«Αφεντικό» στο ΕΑΚ ο Ολυμπιακός Βόλου, 2-0 τον Αλμυρό (photos)

Στην τελευταία φετινή του παράσταση στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος», ο Ολυμπιακός Βόλου, νίκησε με 2-0 τον Γ.Σ. Αλμυρού, σημειώνοντας την ενδέκατη νίκη του στο πρωτάθλημα στην αυλαία της αγωνιστικής περιόδου.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι, έφτασαν δίκαια στο νικηφόρο αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε στο 15′ ο Χρήστου, ενώ στο 50′ ο Σέττος έγραψε το 2-0.
Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 39 βαθμούς και κατέλαβε την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες:
Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Λάκης Μπακάλης, προτίμησε να επιλέξει διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κωνσταντίνου. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Σάββας, Παπαϊωάννου, Νόνης και Γελαδάρης. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ρόκας και Λούγκος. Μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Διβανές, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Δ. Κόκκας από δεξιά και ο Καμπλιώνης από αριστερά. Επίσης, σέντερ φορ ήταν ο Χρήστου.
Ο τεχνικός των «κυανόλευκων», Κώστας Σταματίου, παρέταξε την ομάδα του με παρόμοια διάταξη (4-2-3-1), με τους γηπεδούχους. Τερματοφύλακας ήταν ο Σταυράκης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Αλεξανδρής και το αριστερό ο Μπαρούτας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Χολέβας και Στουρνάρας. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας ρόλο κεντρικών μέσων, αγωνίστηκαν οι Σαββίδης και Γκατζούλης, ενώ μεσοεπιθετικά τοποθετήθηκαν οι Κοντοβάς (δεξιά), Κιπτίου (άξονας) και Σκοπελίτης (αριστερά). Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Φλίγκος.

Προβάδισμα με Χρήστου για τον Ολυμπιακό Βόλου!
Μόλις στο 7’ ο Σάββας έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλερά, με τον Καμπλιώνη να πιάνει αδύναμη κεφαλιά μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αλλά τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Σταυράκη. Αυτό που δεν κατάφερε, ο Καμπλιώνης στο 7’, το πέτυχε ο Χρήστου πέντε λεπτά αργότερα. Ο Σάββας ήταν και πάλι ο δημιουργός, καθώς επιχείρησε να βγάλει σέντρα από τα δεξιά και ο υψηλόσωμος επιθετικός, με άψογη κεφαλιά, έγραψε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους».
Στη συνέχεια του αγώνα και για περίπου είκοσι λεπτά, έπεσε αισθητά ο ρυθμός του παιχνιδιού, καθώς δεν σημειώθηκε καμία τελική προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός Βόλου κυκλοφορούσε τη μπάλα, χωρίς να έχει ουσία στο παιχνίδι του, ενώ ο Γ.Σ. Αλμυρού περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να κρατήσει άμυνα και να χτυπήσει στην κόντρα.
Στο 35’ είχαμε την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια, μετά το γκολ του Χρήστου, που σημειώθηκε στο 15’. Ο Γελαδάρης έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Λούγκο να πιάνει το σουτ επάνω στην κίνηση και τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σταυράκη.
Ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε στροφές και στο 37’, ο Σάββας έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Δ. Κόκκα να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο ίδιο λεπτό, ο Χρήστου επιχείρησε το σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Στραυράκης απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ.
Πέντε λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου, ο Χρήστου έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή του Γ.Σ. Αλμυρού, με τον Διβανέ να μη βρίσκει στόχο από κοντινή απόσταση. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Χρήστου επιχείρησε το σουτ από κοντά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα των «κυανόλευκων».

Ο Σέττος «κλείδωσε» τη νίκη των «ερυθρόλευκων»
Πέντε λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σέττος, έγινε κάτοχος της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή και με ιδανικό πλασέ, νίκησε τον Σταυράκη, διπλασιάζοντας ταυτόχρονα τα τέρματα των «ερυθρόλευκων».
Ο Γ.Σ. Αλμυρού πραγματοποίησε την πρώτη του τελική προσπάθεια στον αγώνα στο 62′. Ο Σκοπελίτης σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κιπτίου στο 65′.
Από εκείνο το χρονικό σημείο, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, κ. Λεωνίδα, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 2-0 τον Γ.Σ. Αλμυρού, αφήνοντας ικανοποιημένο τον κόσμο του, που έσπευσε να τον παρακολουθήσει από κοντά.

Σκόρερ: 15’ Χρήστου, 50’ Σέττος.
Διαιτητής
: Λεωνίδας (Τρικάλων).
Βοηθοί
: Σταφυλάς, Παπαγεωργόπουλος (Τρικάλων).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Κωνσταντίνου, Σάββας, Γελαδάρης (77′ Αγγελής), Νόνης, Παπαϊωάννου, Ρόκας (70′ Ευθυμιάδης), Λούγκος, Δ. Κόκας, Χρήστου (66′ Μπέικος), Διβανές, Καμπλιώνης (47’ Σέττος).
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης (46′ Κοντογιωργάκης), Γκατζούλης, Μπαρούτας, Σαββίδης, Χολέβας, Αλεξανδρής (57’ Μπιρμπίλης), Κιπτίου, Στουρνάρας, Φλίγκος, Σκοπελίτης (62′ Τσιουρής), Κοντοβάς (39’ λ.τρ. Κρανάς).

Φωτογραφίες από τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Γ.Σ. Αλμυρού:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις