Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 21ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Ολοκληρώθηκε και η 21η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ και  πλέον γνωρίζουμε τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να γίνουν πιο ακριβείς υπολογισμοί, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, στο οποίο υπολείπονται ακόμα πέντε αγωνιστικές.

Έτσι, μετά την καταδικαστική ισοπαλία του Ρήγα και τον υποβιβασμό του στο τοπικό πρωτάθλημα, τρεις είναι οι ομάδες που με τη σειρά τους θα υποβιβαστούν από την Α’ στη Β’ ΕΠΣΘ, δεδομένο που θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό στη βάση της βαθμολογίας, ακόμα περισσότερο.
Σε ότι έχει να κάνει με την βαθμολογία, στην κορυφή δεν είχαμε κάποια αλλαγή, αφού οι πρωτοπόροι επικράτησαν δύσκολα ή εύκολα. Στη βάση του βαθμολογικού πίνακα, κερδισμένος μόνο ο Πηλέας, που κέρδισε τον Ανθ. Γαζή την ώρα που ο Παγασητικός και ο Άνθιμος Γαζής έχασαν βαθμούς, ενώ δεν έγινε η αναμέτρηση Αγ. Παρασκευή- Σκιάθος, λόγω μη ύπαρξης δρομολογίου που θα επέτρεπε στην ομάδα του νησιού να ταξιδέψει για τον αγώνα.Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα δοθεί μετά τη διακοπή για τον εορτασμό του Πάσχα, το σαββατοκύριακο 14-15 Απριλίου.

Σε ότι αφορά αυτά που έγιναν, σε ντέρμπι εξελίχθηκε η αναμέτρηση μεταξύ του Ηρακλή Β. και του Θησέα, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο βοηθητικό του ΕΑΚ,  εκεί όπου η ομάδα της Αγριάς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-2, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με πέναλτι.
Οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα προηγήθηκαν στο ημίωρο του αγώνα κι από κει και πέρα έδειξαν σαν να έχουν “υπνωτιστεί”,  πιστεύοντας σε μια εύκολη νίκη.
Από την άλλη, πολύ καλοί τακτικά οι παίκτες του Δ. Κόφφα, οι οποίοι παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν έκαναν την προσπάθειά τους να κερδίσουν ότι μπορούσαν από μια δύσκολη αναμέτρηση κι έφτασαν πολύ κοντά σ΄ αυτό. Έντονες οι διαμαρτυρίες των τυπικά γηπεδούχων για τον καταλογισμό του πέναλτι, που εν τέλη έκρινε το αποτέλεσμα.

Χωρίς να δυσκολευτεί ο Διαγόρας πέρασε το εμπόδιο του Μαγνησιακού επικρατώντας με 2-0 στην αναμέτρηση που έγινε στο Κιούπι. Έτσι παραμένει σε απόσταση βολής από τον Θησέα, δεδομένου ότι περιμένει την απόφαση της έφεσης από την ΕΠΟ, που αν τον δικαιώσει θα έχουμε ισοβαθμία και πλεονέκτημα στην ομάδα  του Στεφανοβικείου.
Οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν πολύ δυνατά, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν τρία δοκάρια,  ενώ μέσα σε δύο λεπτά πέτυχαν τα τέρματα που τους οδήγησαν στη νίκη.
Ως απόλυτα δίκαια χαρακτήρισαν τη νίκη του αντιπάλου τους οι άνθρωποι του Μαγνησιακού, οι οποίοι μετρούσαν πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών τους, για διάφορους λόγους.

Βαριά ήττα υπέστη  στο βοηθητικό του ΕΑΚ ο Παγασητικός  από τον Πρωτεσίλαο με σκορ 6-3. Η αναμέτρηση ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, αφού η διαφορά των δύο ομάδων κυμαίνονταν στο γκολ ως το 75ο λεπτό, οπότε οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Ζιώγα με απευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία κι ενώ το αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή ήταν στο 3-4. Έτσι σε δύσκολη θέση εξακολουθεί να παραμένει η ομάδα των Αλυκών, σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση παραμονή.

Στο δεύτερο ημίχρονο κρίθηκε ο νικητής της αναμέτρησης Σαρακηνός- Αίας Σούρπης, που έγινε στο γήπεδο Σαρακηνού, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 3-0. Δυο γκολ πέτυχε ο ΚοντΟβάς, για δυο περιπτώσεις διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι…

Νικηφόρα πέρασε η Ακρόπολη από την Αγχίαλο, επικρατώντας στην έδρα του Πυράσου με 1-2,  σε μία αναμέτρηση όπου οι γηπεδούχοι άνοιξαν από πάρα πολύ νωρίς στο σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τα δικά τους τέρματα στο δεύτερο μέρος  του αγώνα, κάνοντας την ανατροπή.
Για τις δύο ομάδες χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες,  με τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγο πριν το φινάλε υπήρξε μία φάση στην οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται πολύ έντονα για ακυρωθέν γκολ, όπως και για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους, νωρίτερα, φάσεις για τις οποίες εξεδόθη καυστική ανακοίνωση.

Σπουδαία νίκη για την ομάδα του Πηλέα, που  επικράτησε επί του Άνθιμου Γαζή με 3-0, αποτέλεσμα που του δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα, στη μάχη για την παραμονή. Ένα γκολ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου και δύο στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης για τους γηπεδούχους, που δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής
Ηρακλής Β.- Θησέας 1-2
Μαγνησιακός- Διαγόρας 0-2
Πηλέας- Ανθ. Γαζής 3-0
Σαρακηνός- Αίας 3-0
Πύρασος- Ακρόπολις 1-2
Αγ. Παρασκευή- Σκιάθος Αναβολη
Παγασητικός- Πρωτεσίλαος 3-6

Η Βαθμολογία

*Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωριών που έχουν από το προηγούμενο πρωτάθλημα.
** Ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς έχει η Ακρόπολη από το εντός έδρας παιχνίδι με Ανθ. Γαζή
*** Αφαίρεση 3 βαθμών έχει ο Πύρασος, από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Σαρακηνό
**** Από ένα αγώνα λιγότερο έχουν Αγ. Παρασκευη και Σκιάθος

Η επόμενη 22η αγωνιστική (14-15/4)
Μαγνησιακός- Ηρακλής Β.
Θησέας- Πηλέας
Διαγόρας- Σαρακηνός
Ανθ. Γαζής- Πύρασος
Αίας- Αγ. Παρασκευή
Ακρόπολις- Παγασητικός
Πρωτεσίλαος- Σκιάθος

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να ξαναδιαβάσετε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την 21η αγωνιστική
https://www.goalpost.gr/archives/77728
https://www.goalpost.gr/archives/77781
https://www.goalpost.gr/archives/77858
https://www.goalpost.gr/archives/77857
https://www.goalpost.gr/archives/77866
https://www.goalpost.gr/archives/77918

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις