Πρώτος ο Ν. Καρπάνος στο ράλι Όθρυς

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία στέφθηκε για όγδοη χρονιά το Ράλι Όθρυς. Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου και ο Δήμος Αλμυρού αποδείχθηκαν άριστοι οικοδεσπότες προσφέροντας στην «αφρόκρεμα» των Ελλήνων οδηγών τα εχέγγυα για έναν όμορφο αγώνα κι εκείνοι τους αποζημίωσαν με…

…τον καλύτερο τρόπο.
Πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Καρπάνος που με συνοδηγό τον Δημήτρη Καρπάνο και αυτοκίνητο το Mitsubishi Evo 10ης γενιάς έκανε τον ταχύτερο συνολικά χρόνο με 29.16.01.
Ο Καρπάνος έκανε εντυπωσιακή αρχή κυριαρχώντας στην πρώτη ειδική διαδρομή. Εκεί απέκτησε μεγάλη διαφορά, την οποία κατόρθωσε να κρατήσει στις τρεις επόμενες παρά τον έντονο συναγωνισμό που είχε από τους Ξενοφώντα Νικολόπουλο και Γιώργο Αναπολιωτάκη. Ο πρώτος έχοντας στη διάθεσή του για πρώτη φορά το Mitsubishi Evo ΙΧ τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 30.13.36, ενώ ο δεύτερος εγκατέλειψε εξαιτίας μηχανικής βλάβης στο Seat Ibiza Kit Car.
Καλύτερος από βολιώτικης πλευράς αναδείχθηκε ο Αντώνης Σταφυλοπάτης της Λ.Α. Βόλου με συνοδηγό τον Θανάση Τσιούκα και αυτοκίνητο ένα Opel Astra OPC. Ο Βολιώτης αθλητής κατετάγη έκτος, αλλά θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα, εάν δεν ερχόταν αντιμέτωπος με την ατυχία. Στα μισά της τρίτης ειδικής διαδρομής υπέστη βλάβη το κιβώτιο των ταχυτήτων, με συνέπεια να αναγκαστεί να χρησιμοποιεί στη συνέχεια μόνο την πρώτη και την τρίτη ταχύτητα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση, αλλά μάλλον θα βρισκόταν στην πρώτη τετράδα, αν δεν είχε αυτή την ατυχία.
Από τη Λ.Α. Βόλου τον Σταφυλοπάτη ακολούθησαν οι Βαγγέλης Σαλταγιάννης/Σωτήρης Καπάρας (Honda Civic Type R) της ΛΑΒ στην 8η θέση, Απόστολος Σωτηρίου/Παρασκευάς Καστανιώτης (Peugeot 106 S16) στη 12η, Άκης Παναγιωτόπουλος/Σοφοκλής Πέππας (Subaru Impreza STI) στη 13η, Γιώργος Μπαλντούνης/Ειρήνη Μαυρογένη στη 14η, Γιώργος Περγαμάλης/Στάθης Τράικος (Ford Sierra Cosworth) στη 16η και Μάκης Αναστασίου/Μάριος Ζαβλανός (Peugeot 106 S16) στη 18η.
Στον αγώνα εκπροσωπήθηκε και η ΟΜΑΘ με τους Σταμάτη Μιχαήλ/Γρηγόρη Κορίνθιο (Peugeot 106 S16) να βρίσκονται στην 11η θέση, ενώ οι Μιχάλης Παρασκευάς/Άγγελος Χατζηαγγελάκης (Suzuki Swift GTI) εγκατέλειψαν.
Το 8ο Ράλι Όθρυς θα μείνει αξέχαστο στους συμμετέχοντες και για έναν ακόμη λόγο, τον άστατο καιρό που επικράτησε χθες, αφού στον Αλμυρό επικρατούσε ηλιοφάνεια, αλλά στην κορυφή της Όθρυος έβρεχε. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα στους οδηγούς όσον αφορά τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούσαν και πιο τυχεροί στάθηκαν εκείνοι που δεν συνάντησαν βροχή κατά τη διάρκεια του περάσματός τους.
Από τον τεχνικό έλεγχο πέρασαν και τα 28 αυτοκίνητα, αλλά από αυτά τερμάτισαν τα 21, αφού επτά οδηγοί εγκατέλειψαν. Το παρήγορο είναι ότι τέθηκαν εκτός «μάχης» από μηχανικές βλάβες και όχι από έξοδο, που θα εγκυμονούσε κίνδυνο τραυματισμού.
Όλοι οι οδηγοί και οι θεατές έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου και του Δήμου Αλμυρού και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η Ανάβαση Πορταριάς.

Πηγή φωτό: almyrosinfo.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις