Πέδρο Μάρτινς ο εκλεκτός του Ολυμπιακού

Και το όνομα αυτού Πέδρο Μάρτινς. Αυτός είναι ο εκλεκτός για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Η πρώτη επιλογή για να αναλάβει το καλοκαίρι τους Πειραιώτες. Ο Πορτογάλος τεχνικός που οι Ερυθρόλευκοι παρακολουθούν την δουλειά του εδώ και έναν χρόνο. Όνομα που βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι στην ατζέντα τους, πριν τον Μπέσνικ Χάσι. Όνομα που βρέθηκε στις επιλογές τους και πριν από τον Όσκαρ Γκαρθία.
Ποιο ήταν το πρόβλημα όλον αυτό τον καιρό; H Γκιμαράες η οποία για να τον αποδεσμεύσει ζητούσε τη «ρήτρα» που υπήρχε στη συμφωνία της με τον 47άχρονο προπονητή. Τη ρήτρα του ενός εκατ ευρώ. Αυτό βεβαίως ίσχυε μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες. Μέχρι δηλαδή τους τίτλους τέλους της συνεργασίας του Μάρτινς με την Πορτογαλική ομάδα. Ο έμπειρος τεχνικός είναι ελεύθερος στην αγορά αυτό το διάστημα, οπότε θεωρητικά τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.
Θεωρητικά ξαναλέμε. Πρακτικά; Ήδη υπάρχει στην ατζέντα ουκ ολίγων ομάδων που αναζητούν τον επόμενο προπονητή τους. Για παράδειγμα η Σεντ Ετιέν η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενεργοποιήσει ατζέντηδες προκειμένου να υπάρξει ραντεβού μαζί του. Ραντεβού επί Γαλλικού εδάφους μέσα στο επόμενο διάστημα.
Για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις: Ο Ολυμπιακός προφανώς και δεν έχει συμφωνήσει με τον Πέδρο Μάρτινς. Ο Ολυμπιακός εδώ και μερικές ώρες έχει ανοίξει παράθυρο στο… μέλλον, κάνοντας πράξη αυτό που είπε το μεσημέρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. «Θα τα χτίσω όλα από την αρχή» είπε ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρόλευκων και ήδη το σχέδιο του παίρνει μορφή. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι Σεμπά και Οφόε αποτελούν παρελθόν ανοίγοντας τη… πόρτα και σε άλλους που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Έγινε γνωστό επίσης ότι τη σεζόν θα την τελειώσει στον πάγκο ο Όσκαρ Γκαρθία. Για αυτά τα τέσσερα ματς που μας χωρίζουν από το φινάλε.
Θα έρθει νέος προπονητής και η αναζήτηση για τον εκλεκτό ξεκινά από τον Πέδρο Μάρτινς. Υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι. Υπάρχουν ήδη και άλλες προτάσεις που έχουν φτάσει στο μεγάλο λιμάνι. Η κουβέντα όμως ανοίγει με τον Πορτογάλο. Και μένει να δούμε αν θα τον… δούμε κιόλας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις