Με σούπερ Ρονάλντο η Ρεάλ “σκότωσε” τη Γιουβέντους (video)

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C) scores during the UEFA Champions League quarter-final first leg football match between Juventus and Real Madrid at the Allianz Stadium in Turin on April 3, 2018. / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI (Photo credit should read ALBERTO PIZZOLI/AFP/Getty Images)

Τα ημιτελικά του Champions League μπορεί να σκέφτεται από τώρα η Ρεάλ. Η Βασίλισσα χάρη στον εξωπραγματικό Ρονάλντο έκανε πλάκα στη Γιουβέντους και με το 3-0 από το πρώτο ματς στο Τορίνο θα πρέπει να μην… κατέβει στον επαναληπτικό της Μαδρίτης για να χάσει την πρόκριση.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο CR7 με άψογο τελείωμα ύστερα από ωραίο γύρισμα του Ίσκο «πάγωσε» τους Ιταλούς που βρίσκονταν στις κερκίδες. Η Γιουβέντους προσπάθησε να αντιδράσει, στάθηκε τυχερή στο 36’ όταν ο Κρόος σημάδεψε το δοκάρι, όμως φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε για χέρι του Κασεμίρο στο φινάλε του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλέγκρι ρίσκαρε, οι μερένχες χτύπησαν στις αντεπιθέσεις και στο 64ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τρομερό ανάποδο ψαλίδι έπειτα από σέντρα του Καρβαχάλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το ματς τελείωσε δύο λεπτά αργότερα όταν ο Ντιμπάλα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (66’). Στο 73ο λεπτό ο Μαρσέλο, αφού έκρυψε την μπάλα με τον Πορτογάλο έκανε το 3-0, ενώ οι παίκτες του Ζιντάν είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα μέχρι το φινάλε.

To ματς:

Μέσα σε τρία λεπτά η Ρεάλ πέταξε στα σκουπίδια το αμυντικό σχέδιο της Γιουβέντους. Ο Μαρσέλο άνοιξε στον Ίσκο, ο οποίος έσπασε την μπάλα στην περιοχή και ο Ρονάλντο «πάγωσε» το Τορίνο (3’). Οι μπιανκονέρι πάντως είχαν καλή αντίδραση μετά το γκολ και προσπάθησαν από τα άκρα να δημιουργήσουν ρήγματα. Η Βασίλισσα δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα, έψαξε τις αντεπιθέσεις για να απειλήσει, όμως κράτησε το «μηδέν» χάρη σε εξαιρετική επέμβαση του Νάβας έπειτα από κοντινή προβολή του Ιγκουαΐν (23’).

Λεπτό με το λεπτό ο ρυθμός στο παιχνίδι άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο γρήγορος. Οι δύο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που υπήρχαν στο χώρο του κέντρου κι έφτιαξαν ευκαιρίες. Η Ρεάλ άγγιξε το 2-0 στο 36’, όμως ο Κρόος στάθηκε άτυχος αφού το δυνατό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο του Μπουφόν. Η ομάδα του Αλέγκρι ρίχνοντας το βάρος στις πτέρυγες και στα στημένα δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα των Μαδριλένων, όμως πλήρωσε την έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια κι έτσι πήγε στα αποδυτήρια με το 0-1 στην πλάτη.

Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο στο δεύτερο το ματς έγινε αρκετά πιο σκληρό. Η Γιουβέντους αν και είχε την κατοχή δεν μπορούσε να πλησιάσει εύκολα την περιοχή του Νάβας με τις δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου να κυριαρχούν. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού κι έπειτα από σοβαρό λάθος του Κιελίνι και αναστάτωση στην άμυνα των μπιανκονέρι ο Καρβαχάλ σέντραρε και Ρονάλντο με τρομερό ανάποδο ψαλίδι έκανε το 2-0 στο 64’.


Δύο λεπτά αργότερα ουσιαστικά έσβησαν όλες οι ελπίδες των Ιταλών αφού ο Ντιμπάλα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (66’) για απρόσεκτο μαρκάρισμα πάνω στον δεξιό-μπακ των μερένχες.

Από εκεί και πέρα όλα έγιναν πανεύκολα για την ομάδα του Ζιντάν, που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Στο 73’ ο σεληνιασμένος «CR7» έκρυψε την μπάλα με τον Μαρσέλο κι ο Βραζιλιάνος έγραψε και το 3-0. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τσακίρ η Ρεάλ ήταν σταθερά στην επίθεση κι έβγαζε συνεχώς ευκαιρίες, ενώ είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Κόβατσιτς στο 88’.


Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους (Μαξ Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Ασαμόα (69’ Μάντζουκιτς), Κεντίρα (75’ Κουαδράδο), Μπεντακούρ, Άλεξ Σάντρο, Ντάγκλας Κόστα (69’ Ματουϊντί), Ντιμάλα, Ιγκουαΐν

Στον πάγκο: Σέζνι, Μαρκίσιο, , Ρουγκάνι, Λιχτστάινερ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς (82’ Κόβατσιτς), Ίσκο (75’ Ασένσιο), Κρόος, Ρονάλτο, Μπενζεμά (59’ Βάσκεθ)

Στον πάγκο: Κασίγια, Βαγέχο, Τεό, Μπέιλ

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Γήπεδο: Juventus Stadium

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις