Πλάνα για τα ημιτελικά κάνει η Μπάγερν (video)

Όταν είσαι το αουτσάιντερ και παλεύεις με ένα από τα μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θες και τύχη. Αυτή σήμερα η Σεβίλλη δεν την είχε και όχι μόνο αυτό, αλλά ουσιαστικά χάρισε μόνη της την πρόκριση στην Μπάγερν Μονάχου.

Οι Ανδαλουσιανοί στο πρώτο ημίχρονο είχαν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους Βαυαρούς και μάλιστα προηγήθηκαν με τον Σαράμπια να ανοίγει το σκορ στο 31’, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε χάσει προηγουμένως δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ πολύ νωρίτερα.

Ωστόσο, η Μπάγερν είχε το… κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Στο 37’ η πάσα του Ριμπερί κατέληξε σε γκολ, αφού η μπάλα κόντραρε στον Χέσους Νάβας και καρφώθηκε στη γωνία του Σόρια, ενώ στο 68’ ο Τιάγκο Αλκάνταρα έκανε την κεφαλιά από μία σέντρα του Ριμπερί, η μπάλα κόντραρε στη δεύτερη περίπτωση στον Εσκουδέρο και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1. Αν και η UEFA το πίστωσε στον Αλκάνταρα, ήταν εξαιρετικά αμφίβολο αν θα υπήρχε γκολ, αν δεν μεσολαβούσε ο αρχηγός των Ανδαλουσιανών.

Πλέον, με το υπέρ της αποτέλεσμα και με το δεύτερο παιχνίδι στο Μόναχο, η Μπάγερν βρίσκεται επί της ουσίας στα ημιτελικά του θεσμού, περιμένοντας ξεκούραστη –κάνοντας επίδειξη ισχύος στη Γερμανία- αντίπαλο.

Το ματς

Αν κάποιος δεν έβλεπε τις φανέλες και απλά την αγωνιστική παρουσία των δύο ομάδων, θα πίστευε ότι το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι της Σεβίλλης με την Μπάγερν, ήταν οι Ανδαλουσιανοί. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί στις μονομαχίες, ήταν πιο δυναμικοί σε κάθε γραμμή του γηπέδου, παρατάσσοντας αυτά τα στοιχεία του παιχνιδιού τους αντί της εμπειρίας και της… άνεσης που έβγαζαν οι Βαυαροί την ίδια ώρα.

Φαινόταν, όμως, ότι αν κάποια ομάδα έφτανε στο γκολ, αυτή θα ήταν η Σεβίλλη. Αν, μάλιστα, ο Σαράμπια ήταν πιο εύστοχος ή πιο ψύχραιμος στην τελική του προσπάθεια, τότε οι Ανδαλουσιανοί θα είχαν προηγηθεί στο 20’ με το πλασέ του επιθετικού της ομάδας του Μοντέλα, αλλά σημάδεψε άστοχα σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Ούλραϊχ και στο 31’, αν ο κίπερ των φιλοξενούμενων δεν του έλεγε «όχι» σε δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

Το γκολ για τον δεξιό ακραίο της Σεβίλλης δεν άργησε… Στο 31’ από σέντρα του Εσκουδέρο, έπιασε στον ύπνο τον Μπερνιάτ και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ούλραϊχ. Η τόσο μεγάλη προσπάθεια των γηπεδούχων, τους έφερε το γκολ, αλλά χωρίς καμία προσπάθεια η Μπάγερν ισοφάρισε στο 37’. Ο Ριμπερί από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, έκανε την πάσα προς το ύψος της μικρής περιοχής, ο Χέσους Νάβας ακούμπησε την μπάλα και άθελά του ισοφάρισε σε 1-1, αφού ο Σόρια δεν μπορούσε να κάτι κάτι.

Στο δεύτερο μέρος, η κόντρα στη ροή του αγώνα ισοφάριση της Μπάγερν Μονάχου ενώ η ίδια είχε σπαταλήσει μεγάλο μέρος των δυνάμεών της, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη Σεβίλλη που άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Βαυαρούς.

Χωρίς να δημιουργεί σπουδαίες ευκαιρίες, φαινόταν ότι η ομάδα του Χάινκες θα μπορέσει να βρει το γκολ και τελικά αυτό συνέβη στο 68’. Ο Ριμπερί έβγαλε τη σέντρα, ο Τιάγκο έκανε την κεφαλιά και πριν αντιδράσει ο Σόρια, ο Εσκουδέρο άλλαξε και πάλι την πορεία της μπάλας, με το 1-2 να είναι γεγονός.

Με ευκολία στα εναπομείναντα λεπτά η Μπάγερν κράτησε τη νίκη και παράλληλα διατηρεί στο χέρι της το εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

 

Σεβίλλη (Βιντσέντσο Μοντέλα): Σόρια, Χεσούς Νάβας, Κίαερ, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Πιζάρο, Βάσκεθ, Σαράμπια, Κορέα (78΄ Ραμίρες), Μπεν Γεντέρ (80΄ Μουριέλ)

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπερνιάτ (46΄ Ραφίνια), Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Βιδάλ (36΄ Χάμες Ροντρίγκες), Μίλερ, Ριμπερί (79΄ Ρόμπεν), Λεβαντόβσκι

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις