Μπέος: «Τον Σαββίδη τον “κρέμασαν”, για τον Μαρινάκη, κουβέντα…»

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα». Ο Δήμαρχος Βόλου τα έβαλε με δημοσιογράφους και εκδότες για την αντιμετώπιση που έτυχε από τα μέσα ενημέρωσης ο Ιβάν Σαββίδης σε σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έριξε τα βέλη του στους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ της Super League για την επιχειρούμενη απάλειψη της ποινής του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ποινές, υπογράμμισε πως είναι «δάκτυλος» του Θεόδωρου Θεοδωρίδη οι απειλές για Grexit, ενώ άφησε αιχμές και κατά του Βαγγέλη Γραμμένου.

Αναλυτικά:

Για την επίθεση που δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης και τη σιγή ασυρμάτου για τον Μαρινάκη: «Είναι ντροπή να βγαίνει ένας άνδρας να ζητά συγγνώμη για μια ενέργειά του εν βρασμώ ψυχής και να δέχεται τέτοια επίθεση από το 90%, αν όχι 100%, της συμμορίας των δημοσιογράφων. Σαφώς και είναι κατακριτέα η ενέργεια του Ιβάν Σαββίδη. Απαγορεύεται ένας παράγοντας να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρετε πόσες φορές μπήκα εγώ ή άλλοι παράγοντες; Κακώς, σίγουρα. Δεν είναι, όμως, τρόπος αντιμετώπισης αυτός για έναν επενδυτή που ηγείται μιας ομάδας με χιλιάδες κόσμο. Και πάμε τώρα στον Μαρινάκη. Εγώ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν λέω καλημέρα, δεν έχω καμία σχέση μαζί του και δεν θέλω να έχω. Ένα διάστημα ήμασταν αυτοκόλλητοι, μόνο μαζί δεν κοιμόμασταν. Και επειδή τον γνωρίζω, θα πω ότι είμαι πεπεισμένος, ως ο άνθρωπος που ήμουν κάποτε πολύ κοντά του, ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά. Αν η δικαιοσύνη ξέρει κάτι, δεν επεμβαίνω. Όμως, το λέω με το χέρι στην καρδιά. Αυτή είναι η θέση μου. Όμως, αυτή η δίωξη στον Μαρινάκη για ένα τέτοιο ζήτημα έχει κάποια σχέση με αυτό που έκανε ο Σαββίδης; Τον Σαββίδη τον κρέμασαν όλοι και με τον Μαρινάκη με εξαίρεση δύο μέσα δεν ακούστηκε κουβέντα. Δηλαδή, εσείς οι άπληστοι δημοσιογράφοι, με εξαιρέσεις πάντα, μπορείτε να βάζετε ανθρώπους στη φυλακή ανάλογα με τους ποιους γουστάρετε ή όχι; Είναι λειτούργημα αυτό που κάνετε;».

Για την ευθύνη των εκδοτών και των καναλαρχών: «Τους εκδότες χτυπάω τόσα χρόνια. Με αυτούς έχω κόντρα, αυτοί με χτυπάνε, όμως, χρησιμοποιούν τους δημοσιογράφους ως εργαλεία. Αν εσάς σας πουν να μην ξαναβγεί ο Μπέος στο ραδιόφωνο θα υπακούσετε. Και είναι λογικό διότι έχετε οικογένεια. Όμως, άλλο αυτό, και άλλο να γίνεται το άσπρο μαύρο. Αυτοί (σ.σ. οι εκδότες) χρεοκόπησαν την Ελλάδα παίρνοντας θαλασσοδάνεια, διότι το σάπιο σύστημα ήθελε να τους χρησιμοποιήσει. Το ξαναλέω, λοιπόν. Βγήκε ένα βούλευμα. Το ένα είναι για έγκλημα, αφορά την κοινωνία και το θάβουν οι δημοσιογράφοι. Και από την άλλη, ο Σαββίδης έκανε, κακώς, μια ενέργεια εν βρασμώ ψυχής, ζήτησε συγγνώμη και τον ξέσκισαν. Εγώ βγήκα και τα έβαλα με τον Μπόμπολα τους άλλους, και γι’ αυτό με έχουν στοχοποιήσει. Επειδή λέω αλήθειες».

Για το αν θεωρεί “κλοπή” την απώλεια του φετινού τίτλου για τον ΠΑΟΚ: «Επειδή υπάρχει ακόμη εκκρεμοδικεία δεν θα ήθελα να πάρω θέση. Αγωνιστικά, όμως, σίγουρα ο ΠΑΟΚ είχε πολλές ελπίδες. Αν θυμάστε πολύ καλά, πριν τρεις μήνες είπα ότι το Πρωτάθλημα θα κριθεί μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αγωνιστικά, πιστεύω ότι θα παιζόταν στον βαθμό μέχρι το τέλος μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Γι’ αυτό και είναι πιο ωραίο το φετινό Πρωτάθλημα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Όμως, συνέβησαν αυτά που συνέβησαν και θα κρίνει η δικαιοσύνη».

Για την αίσθηση που υπάρχει ότι ο Μελισσανίδης “τρώει” τον Σαββίδη: «Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν κάποιοι νόμοι. Δεν μπορείς τους νόμους να τους βλέπεις ανάλογα με τη θέση σου. Βέβαια εγώ είμαι αντίθετος σε κάποια πράγματα. Ήταν τελείως διαφορετικό το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός σε σχέση με το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ήταν μια φαρσοκωμωδία. Στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ υπήρχε μια παράβαση και θα το κρίνει η δικαιοσύνη».

Για την προσπάθεια αλλαγής των ποινών για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες προκειμένου να επωφεληθεί ο Παναθηναϊκός: «Το Πρωτάθλημα πρέπει να διεξάγεται επί ίσοις όροις. Στο ποδόσφαιρο, πλέον, υπάρχουν γιαλαντζί παράγοντες, της πλάκας. Γελάει ο κόσμος. Με τον Ηρακλή γνωρίζετε ότι δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις. Κυρίως, με τον κόσμο του Ηρακλή. Έριξαν τον Ηρακλή στα χαρτιά δύο φορές και έρχονται τώρα, ανεξαρτήτως του μεγέθους του Παναθηναϊκού, και αλλάζουν τους νόμους; Δεν μπορεί μέσα σε ένα χρόνο, όποτε γουστάρετε, να αλλάζετε τους νόμους κατά το δοκούν. Για ποιο ποδόσφαιρο μιλάτε παράγοντες της πλάκας; Η αδικία προκαλεί βία. Η βία δεν έρχεται μόνη της. Από αυτές τις αδικίες έρχεται».

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο: «Τον εκτιμώ, είναι αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας. Πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να σπάσει αβγά για να φτιάξει ομελέτα. Δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους. Έρχονται και παραμυθιάζουν με δήθεν Grexit. Απλά το ανέφεραν για να καλύψουν τις παθογένειες και να δώσουν το δικαίωμα στον Θεοδωρίδη να περάσει τα δικά του μηνύματα μέσω της ΕΠΟ. Ήταν λάθος της διοίκησης Γραμμένου που το δέχτηκε. Η διοικείς ή όχι. Αν δεν μπορείς, πήγαινε σπίτι σου. 100% υπάρχει δάκτυλος Θεοδωρίδη. Για ποιον λόγο να συμβεί Grexit; Το ότι αργούν κάποιες δικαστικές αποφάσεις είναι μια παθογένεια. Ας το φτιάξουν. Δεν είναι λόγος αυτός για Grexit. Κάθε τρεις και λίγο εμφανίζουν το παραμύθι του Grexit. Κύριε Γραμμένε ψηφίστηκες από τις ενώσεις για να διοικήσεις. Διοίκησε και άσε τις δημόσιες σχέσεις. Εσύ έχεις το μαχαίρι και το καρπούζι. Το ποδόσφαιρο το έχει η ΕΠΟ και απλά παραχώρησε τη διοργάνωση σε Super League και Football League. Δεν βάζουν αυτοί τους όρους, αλλά εσύ ως ΕΠΟ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις