«Ο ΝΠΣ Βόλος είναι πλήρης»

Σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία και καθαρό μυαλό. Αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ο Ηρακλής στους αγώνες των μπαράζ προκειμένου να πετύχει τον στόχο της ανόδου στη Football League, σύμφωνα με τον Σπύρο Μπαξεβάνο.

Ο τεχνικός του Ημίθεου μίλησε στο liganews.gr για τη διαδικασία των μπαράζ που ξεκινά στις 22 Απριλίου, τονίζοντας πως ο Ηρακλής σέβεται όλους τους αντιπάλους, ενώ αναφέρθηκε και στο ποδοσφαιρικό «θαύμα» της δημιουργίας μιας από ομάδας από το μηδέν που κατάφερε να ανταπεξέλθει σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

Υπάρχει η άποψη ότι αυτό που πέτυχε ο Ηρακλής φέτος συνιστά ποδοσφαιρικό «θαύμα». Συμμερίζεσαι αυτήν την άποψη;

«Οι δυσκολίες ήταν στην αρχή της σεζόν. Οι άνθρωποι που έτρεξαν την ομάδα τότε ήταν αυτοί που τράβηξαν το πιο δύσκολο κομμάτι. Από τον Ιανουάριο και μετά τα πράγματα ήταν πιο στρωμένα, είχε ήδη γίνει η πιο δύσκολη δουλειά. Η ομάδα μπήκε στον σωστό δρόμο από την αρχή της χρονιάς, έκανε βήματα παραπάνω και στέφθηκε δίκαια πρωταθλήτρια. Ο κύριος στόχος από εδώ και πέρα είναι να βγάλουμε εις πέρας και την αποστολή των μπαράζ και ανέβουμε κατηγορία».

Σε σχέση με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσετε στα μπαράζ, ο Ηρακλής έχει τη μεγαλύτερη ιστορία και την πιο βαριά φανέλα. Πώς το διαχειρίζεστε;

«Τα παιχνίδια των μπαράζ θα είναι δύσκολα. Δεν έχουν σημασία τα ονόματα, αλλά το τι κάνεις και ποιος είσαι. Ο ΝΠΣ Βόλος είναι μια ομάδα που φαίνεται ότι έχει καλό ρόστερ, είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, ενώ και οι άλλες δύο ομάδες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στους ομίλους τους. Γεγονός που σημαίνει πως κάτι καλό έχουν κάνει κι αυτές. Εμείς πρέπει να παραταχθούμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα και σεβόμενοι όλες τις ομάδες. Μας δίνει αυτοπεποίθηση η εικόνα των τελευταίων μας παιχνιδιών».

Υπάρχει κάποιος από τους αντιπάλους που υπολογίζετε περισσότερο;

«Όλοι υπολογίζονται το ίδιο. Σεβόμαστε τους πάντες. Από εκεί και πέρα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Να παίξουμε καλά και έξυπνα. Καμιά φορά αυτός που κερδίζει είναι ο πιο τυχερός. Τα μπαράζ είναι αγώνες με ιδιαιτερότητα, και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ποιο είναι το «κλειδί» της επιτυχίας για τον Ηρακλή στα μπαράζ;

«Να αγωνιστούμε με σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία και καθαρό μυαλό. Η άνοδος είναι στο χέρι μας. Αν δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες στο γήπεδο θα έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις