H Euroleague των… ελληνικών ρεκόρ!

H συναρπαστική Regular Season της Euroleague ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και με τα πλέι-οφ να είναι… προ των πυλών, η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση παρουσίασε τα μεγάλα ρεκόρ της φετινής σεζόν.

Περίοπτη θέση σε αυτά έχουν οι Νικ Καλάθης και Βασίλη Σπανούλης. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού Superfoods «έσπασε» το ρεκόρ των περισσότερων ασίστ σε μία σεζόν, με συνολικά 220 τελικές πάσες, ενώ είχε και τον μεγαλύτερο μέσο όρο στον συγκεκριμένο τομέα (8,1), ξεπερνώντας τις 7,9 ασίστ μ.ο που μοίρασε ο Τομά Ερτέλ την σεζόν 2015-2016.

Την ίδια ώρα, σπουδαίο ρεκόρ… έσπασε ο Σπανούλης, ο οποίος είναι πλέον ο… βασιλιάς των ασίστ με 1266 τελικές πάσες, ενώ αναφορά γίνεται και στον Μπράιαν Ρόμπερτς, που ολοκλήρωσε την σεζόν με το υψηλότερο ποσοστό τις βολές. Ο Αμερικανός γκαρντ έχασε μόλις μία βολή (στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό Superfoods) και… τερμάτισε με το εντυπωσιακό 97,96% από την «γραμμή της φιλανθρωπίας».

Από τα υπόλοιπα ρεκόρ της φετινής σεζόν, ξεχωρίζει ο… σούπερ σκόρερ Σβεντ, που μέτρησε 643 πόντους και «έσπασε» το περσινό ρεκόρ του Κιθ Λάνγκφορντ (609), με τον σταρ της Χίμκι να μετρά και 91/283 σουτ από την γραμμή του τριπόντου (ρεκόρ σε εύστοχα σουτ και συνολικές προσπάθειες).

Από εκεί και πέρα, αναφορά γίνεται στους Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Φελίπε Ρέγιες, που πλέον έχουν την πρώτη θέση σε index rating (3,890) και ριμπάουντ (1.720) αντίστοιχα), ενώ σε ομαδικό επίπεδο ξεχώρισαν η Μπαρτσελόνα (ισοφάρισε το ρεκόρ των 19 τριπόντων που κρατά η Σιένα από την σεζόν 2012/2013) αλλά και η Βαλένθια, που τερμάτισε την σεζόν έχοντας 82,9% από τις βολές.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις