“Έσπασε” το ρόδι ο Ολυμπιακός Β., 3-1 την Παναχαϊκή

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ της Football League πέτυχε ο Ολυμπιακός επικρατώντας δίκαια με 3-1 της Παναχαϊκής στην Πάτρα. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά μετέτρεψαν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, ενώ είχαν και άλλες καλές…

…στιγμές στο παιχνίδι. Κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Οι Θέος στο 12′, ο Διαμαντόπουλος στο 37′ και ο Σκοπελίτης στο 61′ ήταν οι σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ για την Παναχαϊκή είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μαρουκάκης στο 61′. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 4 βαθμούς, ενώ η Παναχαϊκή παραμένει χωρίς βαθμό.

Δύο γκολ ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος
Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός και στο πρώτο 15λεπτο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Απείλησε δύο φορές την εστία του Δήμιζα και στην τρίτη κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Στο 7′ οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν για πρώτη φορά σε θέση βολής, όταν μετά από σέντρα του Ζέρη ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Πατρινών. Δύο λεπτά αργότερα, στο 9′, ο Ρόκας πάσαρε στον Ζέρη, με τον νεαρό αμυντικό του Ολυμπιακού να σουτάρει άουτ.
Για να φτάσουμε στο 12′ όπου οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Θέος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, προχώρησε, ξεπέρασε τον Άλλα και με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-1.
Μετά το 15′ η Παναχαϊκή ισορρόπησε το παιχνίδι, έβγαινε καλύτερα στην επίθεση και στο 18′ δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο ματς. Μαρουκάκης και Κυβελίδης συνδυάστηκαν, ο πρώτος πλάσαρε τον Ρίζο, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδιωξε και στη συνέχεια ο Γιαλούσης απομάκρυνε στο νέο σουτ του Μαρουκάκη μέσα από τη μικρή περιοχή.
Οι γηπεδούχοι, πάντως, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 21′ σε 1-1. Μετά από κόντρες η μπάλα από τον Ρόκα έφτασε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, εκεί ήταν ο Μαρουκάκης (δεν υπήρχε περίπτωση οφσάιντ) και με ψύχραιμο σουτ έγραψε το 1-1. Στο επόμενο λεπτό σουτ του Θέου έφυγε άουτ.
Η Παναχαϊκή μετά το γκολ που πέτυχε προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητική. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε κάποια λεπτά για να ανασυνταχθεί και στο 37′ κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Ο Γιώργος Θέος με εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Διαμαντόπουλο μέσα στη μικρή περιοχή, με τον επιθετικό των «ερυθρολεύκων» να νικά στον αέρα τον Κάργα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-2 για τους «ερυθρόλευκους».
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, στο 42′, η Παναχαϊκή έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Μαρουκάκης με το στήθος έστρωσε τη μπάλα στον Φουρλάνο μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον παίκτη της Παναχαϊκής να σουτάρει απέναντι από τον Ρίζο.

«Κλείδωσε» τη νίκη με Σκοπελίτη
Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που απείλησε δύο φορές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, χάνοντας μέσα σε δύο λεπτά, δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο τέρμα. Στο 52′ ο Γιαλούσης εκτέλεσε κόρνερ και ο Κυζιρίδης με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 53′ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο 1-3, με τον Διαμαντόπουλο να πιάνει τον «κεραυνό» έξω από την μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Δήμιζα.
Ο Ολυμπιακός έψαχνε το τρίτο γκολ και το πέτυχε με το νεαρό Φίλιππο Σκοπελίτη. Στο 61′ μετά από ωραίο συνδυασμό Μπιτάνγκ και Ρόκα, η μπάλα έφτασε στον Φίλιππο Σκοπελίτη και αυτός με ωραία κίνηση και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-3. Ο Ολυμπιακός πήρε σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση νίκη, με την Παναχαϊκή να μη μπορεί να αντιδράσει.
Στο 64′ ο Μαρουκάκης εκτέλεσε φάουλ με το Ρίζο να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 67′ ο Κυζιρίδης μέσα από την περιοχή πλάσαρε άουτ. Στο ίδιο λεπτό ο Ελευθερόπουλος έριξε στο παιχνίδι τον Μακρυδημήτρη αντί του Θέου, φρεσκάροντας τη μεσαία γραμμή, με τον Κυζιρίδη να παίζει πιο μπροστά σε ρόλο επιτελικού μέσου.
Ο Ολυμπιακός ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα στο διάστημα 70′-90′, καθώς η Παναχαϊκή δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ρίζου. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να κλειστούν, φρόντισαν κυρίως να διασφαλίσουν τη νίκη και τη διαφορά των δύο τερμάτων στο παιχνίδι.
Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μαντάκη βρήκε τον Ολυμπιακό να παίρνει τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας με 3-1 της Παναχαϊκής.

Σκόρερ: 21′ Μαρουκάκης-12′ Θέος, 37′ Διαμαντόπουλος, 61′ Σκοπελίτης
Κίτρινες: Μαρουκάκης-Μπιτάνγκ, Θέος, Σκοπελίτης, Κυζιρίδης
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
4ος διαιτητής: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)
ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ: Δήμιζας, Ασίγκμπα, Κάργας (79′ Χοτζάλι), Άλλα, Στεργίδης (85′ Τρίγκας),Μαρουκάκης, Κοντοχρήστος, Κυβελίδης, Γκατιάνγκα, Φουρλάνος (56′ Κορέτα), Χούσα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας (80′ Μαργαρίτης), Κυζιρίδης, Σκοπελίτης (27′ Καρράς 74′), Μπιτάνγκ, Θέος (67′ Μακρυδημήτρης), Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις