Πρόκριση στο 119′ για τη Νίκη στο Προάστιο (photos)

Την πρόκριση στον τελικό του 4ου ομίλου για το Κύπελλο Ερασιτεχνών πήρε η Νίκη, αποκλείοντας με 1-2 τον ΑΟ Σελλάνων στην παράταση. Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο του Προαστίου Καρδίτσας, με τους «κυανόλευκους» να μένουν πίσω στο σκορ στο 10’ όταν ο Κόντος σκόραρε για τους γηπεδούχους, όμως με τέρματα δύο κεντρικών αμυντικών, του Χρήστου Καρτσαμπά στο 25’ και Στέφανου Κραγιόπουλου στο 119’, πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ο ΑΟ Σελλάνων ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και κατάφερε να προηγηθεί στο 10’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούρκουλα, ο Καρτσαμπάς έδιωξε τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Κοντό, ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Θεολόγη.

Ο Κοντός έχει ανοίξει το σκορ και πανηγυρίζει στις αγκαλιές των συμπαικτών του

Οι γηπεδούχοι στο 14’ με τον Κοντό και πάλι έφτασαν κοντά σε δεύτερο τέρμα, με τη μπάλα να φεύγει άουτ στο σουτ που επιχείρησε.

Η Νίκη ανέβασε στροφές μετά το 20ο λεπτό και στην πρώτη καλή προσπάθεια στο παιχνίδι, έφτασε στην ισοφάριση. Ήταν το 25’ όταν Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ και ο Καρτσαμπάς με κεφαλιά έγραψε το 1-1, παρά την προσπάθεια του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος έδιωξε τη μπάλα ενώ αυτή είχε ήδη περάσει τη γραμμή του τέρματος του Λέμπα.

Ο Καρτσαμπάς με κεφαλιά ισοφαρίζει για τη Νίκη Βόλου

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο και χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο 26’ ο Μπακρατσάς, στο 38’ ο Παπαδημητρόπουλος και στο 43’ ο Κοντός απείλησαν το τέρμα του Θεολόγη, ενώ η Νίκη είχε δύο καλές στιγμές, με τον Τζάθα στο 36’ (σουτ μπλόκαρε τη μπάλα ο Λέμπας) και τον Ντόλγκι στο 40’ (πρόλαβε ο Κούρκουλας τον μέσο της Νίκης).

«Λυτρωτής» ο Κραγιόπουλος

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη έμεινε νωρίς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κοντοέ στο 54’ (έκανε φάουλ στη μεσαία γραμμή), ενώ στο 58’ τραυματίστηκε ο Γενιτσαρίδης και παραχώρησε τη θέση του στον Παπαδήμα.

Οι «κυανόλευκοι» ήταν λογικό να προσέχουν την άμυνά τους και να παίζουν με αντεπιθέσεις. Στο 70’ σουτ του Ντόλγκι μπλόκαρε τη μπάλα ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ενώ στο 77’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν το τέρμα της Νίκης. Ο Μετούσι γύρισε τη μπάλα στον Παπαδημητρόπουλο, με τον Θεολόγη να αποκρούει σωτήρια το σουτ που επιχείρησε ο παίκτης του ΑΟ Σελλάνων.

Το σκορ δεν άλλαξε στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Η ομάδα της Καρδίτσας έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, με τον Παπαδημητρόπουλο να έχει δύο καλές στιγμές. Η πρώτη στο 92’ (σουτ άουτ) και η δεύτερη το 100’ (σουτ μπλόκαρε ο Θεολόγης).

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα οδηγούνταν στα πέναλτι, η Νίκη απέδρασε από το Προάστιο με γκολ που πέτυχε ο Στέφανος Κραγιόπουλος. Ο κεντρικός αμυντικός των «κυανολεύκων» (είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι) με σουτ μέσα από την περιοχή στο 119’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μέτσε και κεφαλιά πάσα του Παπαδήμα.

Ο Κραγιόπουλος στο 119′ πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης για τη Νίκη Βόλου

Με το γκολ αυτό η Νίκη πήρε την πρόκριση στον τελικό του 4ου ομίλου της διοργάνωσης, δείχνοντας ψυχικά αποθέματα και παίζοντας ουσιαστικά όλο το δεύτερο ημίχρονο και την παράταση με παίκτη λιγότερο. Στην αναμέτρηση της 9ης Μαΐου η Νίκη θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Αστέρας Ιτέας – Οικονόμος Τσαριτσάνης.

Διαιτητής: Μανούρας (Τρικάλων)
Κίτρινες: 19’ Κοντός, 61’ Μετούσι. 75’ Αρχοντής, 84’ Τζανής, 112’ Μάτας – 32’ Κοντοές, 42’ Λάιος, 84’ Κραγιόπουλος, 90’ Παπαδήμας, 97’ Ιορδανίδης
Κόκκινη: 54’ Κοντοές (2η κίτρινη)
ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Λέμπας, Μετούσι, Διπλάρης, Μπακρατσάς, Θεοδωρόπουλος (45’ λ.τρ. Μάτας), Κοντός, Χάδιαρης (48’ λ.τρ. Αρχοντής), Παπαδημητρόπουλος, Κούρκουλας, Παπαδημητρίου (96’ Ξανθόπουλος), Γιαγιάκος (62’ Τζανής).
ΝΙΚΗ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (59’ λ.τρ. Παπαδήμας), Λάιος, Κοντοές, Χρ. Καρτσαμπάς, Μέτσε, Ντόλγκι, Τζάθας, Βουρδάκης (59’ Κραγιόπουλος), Ιορδανίδης (108’ Αλ. Καρτσαμπάς), Αναστασίου (67’ Ματθαίου).

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις