Champions League: Ημιτελικό γιγάντων έβγαλε η κληρωτίδα

Κόντρα 17 Κυπέλλων Πρωταθλητριών στον δρόμο για το Κίεβο! Η Ρεάλ Μαδρίτης που άφησε εκτός συνέχειας την Γιουβέντους θα βρει κοντραριστεί με την Μπάγερν Μονάχου με έπαθλο ένα εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο άλλο ζευγάρι η Λίβερπουλ που στον αγγλικό εμφύλιο έβγαλε εκτός την Μάντσεστερ Σίτι θα συναντήσει την Ρόμα που έγραψε ιστορία με την επική ανατροπή της κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Η Μπάγερν με την Ρεάλ έχουν τεθεί αντιμέτωπες 24 φορές στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, με την κάθε ομάδα να έχει από 11 νίκες, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Μάλιστα, αυτή θα είναι οι έβδομη φορά που οι δύο σύλλογοι θα κοντραριστούν στα ημιτελικά. Την περσινή σεζόν οι Μαδριλένοι άφησαν εκτός συνέχειας τους Βαυαρούς στα προημιτελικά επικρατώντας με 2-1 στο Μόναχο και 4-2 στην παράταση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (1-2 η κανονική διάρκεια).

Το δεύτερο ζευγάρι αποτελεί μία επανάληψη του μεγάλου της Ρώμης το 1984 όταν οι «ρεντς» είχαν κατακτήσει το τρόπαιο στα πέναλτι κόντρα στην οικοδέσποινα (με το σκορ στην κανονική διάρκεια και την παράταση 1-1). Φυσικά, στα αξιοσημείωτα αυτής της κόντρας και η επιστροφή του Μοχάμεντ Σαλάχ στη Ρώμη, εκεί που ουσιαστικά έγινε γνωστός πριν πάρει τον δρόμο για το Άνφιλντ. Με τη φανέλα της Ρόμα ο Αιγύπτιος πέτυχε 29 τέρματα σε 65 εμφανίσεις στην Σέρι Α στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε εκεί. Επιπλέον, η Λίβερπουλ είχε συναντήσει την Ρόμα και στον δρόμο της για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 2000/01, αποκλείοντας την με συνολικό σκορ 2-1.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών έχει ως εξής

25/4 Λίβερπουλ – Ρόμα

26/4 Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

και για τους επαναληπτικούς

1/5 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου

2/5 Ρόμα – Λίβερπουλ

Ο νικητής του Ρεάλ – Μπάγερν θα είναι και ο τυπικά γηπεδούχος στον τελικό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις