Η 12χρονη Γιαπωνέζα που είναι έτοιμη για την F1 (pic & vid)

O Μαξ Φερστάπεν που είναι σήμερα ο νεότερος νικητής στην ιστορία της Fromula 1, μέχρι την ηλικία των 16 ετών, δεν είχε οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 3 ή Formula 4, παρά μόνο καρτ στα οποία ήταν φυσικά πολύ επιτυχημένος Τα ρεκόρ ηλικίας που έχει όμως φαίνεται πως έχουν βρει ήδη τον μεγαλύτερο διεκδικητή τους.

Η Γιούγιου Νόντα είναι από την Ιαπωνία. Έκλεισε τα 11 πριν από μερικές εβδομάδες και παράλληλα εξασφάλισε μια θέση ώστε να δοκιμάσει για πρώτη φορά ένα μονοθέσιο της F3. Μέχρι τώρα συμμετείχε σε track days στην Ιαπωνία με μονοθέσια της F4, αλλά έγινε πακγοσμίως γνωστή όταν κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην πίστα Οκαγιάμα στην Ιαπωνία.

Και δεν μιλάμε για ρεκόρ κατηγορίας ή ημέρας ή οτιδήποτε άλλο. Ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε μια πίστα που πριν από μια εβδομάδα συμμετείχαν οι καλύτεροι οδηγοί του ιαπωνικού SuperGT και ανάμεσά τους ένα πρωταθλητής F1, ο Τζένσον Μπάτον.

Η 12χρονη προφανώς και έχει όνειρό της να αγωνιστεί κάποτε στη Formula 1! Είναι κόρη του Χιντέκι Νόντα, πρώην οδηγού στο SuperGT και την Formula 1, ο οποίος διαθέτει δική του αγωνιστική ομάδα καθώς και ακαδημία. “Της διδάσκω ορισμένα μυστικά των αγώνων, αλλά είναι το αστείρευτο ταλέντο της που την έχει φέρει εδώ”, δήλωσε ο πατέρας της σε πρόσφατη συνέντευξή του και συμπλήρωσε, “Έχει την ικανότητα να ανιχνεύει τα όρια του μονοθεσίου και να αναγνωρίζει τα όρια πρόσφυσης των ελαστικών. Είναι κάτι μοναδικό και πολύ χρήσιμο. Όταν πλησιάσει σε αυτά μειώνει το ρυθμό της αλλά δεν χάνει τη συγκέντρωσή της”.

Η Γιούγιου Νόντα έχει ήδη τον προσωπικό της χορηγό και απολαμβάνει τη διαδικασία των αγώνων και των track days στα οποία συμμετέχει. Της αρέσουν επίσης τα ζώα, αλλά εκείνο που έχει ήδη θέσει ως στόχο στη ζωή της είναι να συμμετέχει στη Formula 1.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις