Πώς διαμορφώνεται το μπάτζετ της ΑΕΚ

Η τρέχουσα σεζόν κρίνεται απόλυτα πετυχημένη για την ΑΕΚ, που οδεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, διεκδικεί με αξιώσεις συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου και προχώρησε μέχρι τους «32» του Europa League. Κι όλα αυτά με ένα μπάτζετ αρκετά μικρότερο από αυτό των δύο βασικών ανταγωνιστών της, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, καθώς σύμφωνα με τη Live Sport δεν ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ.
Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα για την επόμενη περίοδο; Κατ’ αρχάς η «Ένωση» θα εξοικονομήσει ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ από τις αποχωρήσεις των Γιόχανσον και Ανέστη, την επιστροφή (μέχρι νεωτέρας) του Αραούχο στη Λας Πάλμα και την αποδέσμευση των Βινίσιους, Πατίτο και Τρίστασον στη διάρκεια της χρονιάς.
Πάντως το συγκεκριμένο «κέρδος» αναμένεται να υπερκαλυφθεί, αφού εφόσον δεν είναι εφικτή η παραμονή του Αραούχο θα αποκτηθεί ένας φορ κλάσης για να τον αντικαταστήσει, ενώ θα δοθούν 1,8 εκατ. ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του Λιβάγια και υπολογίζεται ένα ποσό (200-300 χιλ. ευρώ) για την απόκτηση και του Κονέ. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθούν τουλάχιστον ένας εξτρέμ και πιθανότατα κεντρικός χαφ και αμυντικός, ενώ το μπάτζετ θα επιβαρυνθεί και με τις ανανεώσεις συμβολαίων με αύξηση αποδοχών σε παίκτες όπως οι Μάνταλος, Τσιγκρίνσκι και πιθανώς οι Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Μπακάκης, Βράνιες και Μπακασέτας. Έτσι υπολογίζεται το μπάτζετ να ανέβει πάνω από τα 15 εκατ. ευρώ, αλλά δεν πρόκειται να εκτοξευτεί σε πολύ μεγαλύτερα ύψη. Άλλωστε πολιτική της ΠΑΕ είναι να μην απλώνει τα πόδια της πέρα από το πάπλωμα για να μην αντιμετωπίσει δυσάρεστα ανάλογα του παρελθόντος και τα τεράστια έσοδα του Champions League δεν είναι εξασφαλισμένα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις