Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 22ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Ολοκληρώθηκε και η 22η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ, με κερδισμένους και χαμένους στη… σούμα, όπως γίνεται σχεδόν και σε κάθε άλλη αγωνιστική. Ωστόσο, αυτό που προκύπτει ως η σημαντικότερη είδηση είναι η έκδοση της απόφασης μετά από την ένσταση που έγινε από την πλευρά του Διαγόρα, έναντι του Θησέα, με την ομάδα της Αγριάς να δικαιώνεται και να διατηρεί τους βαθμούς της.
Πολύ σημαντική γεγονός η απόφαση να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή από την ΕΠΣΘ, σε όλα τα πρωταθλήματα στη μνήμη του άτυχου Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας και πιλότου του μοιραίου Mirage 2000 – 5, Γιώργου Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.
Επίσης, να αναφέρουμε ότι η αναμέτρηση Πρωτεσίλαος- Σκιάθος δεν διεξήχθη, καθώς η νησιωτική ομάδα φιλοξενούσε στο γήπεδό της το final-4 “ΑΝΕΣ ΠΡΩΤΕΥΣ Cup” καιζήτησε την αναβολή, αφού δεν είχε τη δυνατότητα να προπονηθεί στο γήπεδό της.

Ο Θησέας παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας καθώς πήρε τη νίκη από τον Πηλέα με 2-1,  στην εκπνοή της αναμέτρησης που έγινε στο βοηθητικό του ΕΑΚ, Δυσκολεύτηκαν οι αγριώτες εξαιτίας της δικής του αστοχίας, αλλά και της πολύ σφιχτής αμυντικής διάταξης των φιλοξενούμενων, που κάνουν το δικό τους αγώνα για παραμονή στην κατηγορία.

Έντονες διαμαρτυρίες μετά την ολοκλήρωση του αγώνα από τη γη πλευρά του Πηλέα,  λόγω της διαιτητικής απόφασης που κατά την άποψή τους οδήγησε στο να κριθεί το αποτέλεσμα,  αλλά και με μομφή για όσα έγιναν σε άλλα παιχνίδια με ομάδες που προφανώς έχουν τους ίδιους στόχους.

Έκανε το χρέος του ο Διαγόρας Στεφανοβικείου, επικρατώντας επί του Σαρακηνού με 2-0, αποδίδοντας καλύτερο ποδόσφαιρο και κατακτώντας δίκαια τη Νίκη, όπως παραδέχθηκαν και οι  άνθρωποι του Σαρακηνού. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται ακόμα στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο η αρνητική γι’ αυτούς έκβαση της ένστασης, έναντι του Θησέα, μείωσε κατά πολύ τις πιθανότητες για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εντός έδρας νίκη για την Ακρόπολη, που επιβλήθηκε 1-0 του Παγασητικού, ο οποίος “καιγόταν” για τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι η ομάδα των Αλυκών παραμένει σε δυσμενή βαθμολογική θέση, σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Σύνθεση ανάγκης για τους φιλοξενούμενους, που μετρούν την έβδομη ήττα σε οκτώ αναμετρήσεις. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους γηπεδούχους.

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πει κάποιος για μια αναμέτρηση, όπως αυτή μεταξύ του Ανθ. Γαζή  και του Πυράσου που έληξε 0-7, με τη διαφορά δυναμικού των δυο ομάδων να είναι δεδομένη κι ενώ ο αδύναμος εκ των αντιπάλων αναγκάστηκε να αγωνιστεί  με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού (37’), γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα να αντικατασταθεί.
Πολύ σημαντική νίκη για την Αγ. Παρασκευή στη Σούρπη, όπου επικράτησε επί του γηπεδούχου Αίαντα με σκορ 0-2. Μόλις με δώδεκα ποδοσφαιριστές στη διάθεση των γηπεδούχων, που δεν είχαν βαθμολογικό άγχος για την αναμέτρηση, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά στάθηκαν άτυχοι, αφού είχαν τρία δοκάρια.
Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι, που παραδέχθηκαν ότι η συγκεκριμένη επιτυχία οφείλεται εν πολλοίς στην καλή τους τύχη…

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη για τον Ηρακλή Β., ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει στο «Κιούπι» επί του Μαγνησιακού με 0-1. Αυτή ήταν η έκτη νίκη των «κυανόλευκων» στο πρωτάθλημα και μια εκ των δύο που έγινε επί αντιπάλου που δεν έχει ως στόχο την παραμονή και βαθμολογικά βρίσκεται πολύ υψηλότερα.
Σε πολύ κακή κατάσταση ο Μαγνησιακός, με μόλις έντεκα ποδοσφαιριστές διαθέσιμους για την αναμέτρηση.

Πολύ σημαντικές αναμετρήσεις έχει το πρόγραμμα και της επόμενης αγωνιστικής, εκεί όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι Ηρακλής Β. και Πηλέας, για μια θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, την ώρα που ο Παγασητικός θέλει νίκη και μόνο, απέναντι στον Άνθ. Γαζή για να ελπίζει.
Κρίσιμη για την κατάσταση στην κορυφή και η έξοδος του Θησέα, στην πολύ δύσκολη έδρα του Πυράσου, στη Ν. Αγχίαλο.

Τα αποτελέσματα της 22ης Αγωνιστικής
Μαγνησιακός- Ηρακλής Β. 0-1
Θησέας- Πηλέας 2-1
Διαγόρας- Σαρακηνός 2-0
Ανθ. Γαζής- Πύρασος 0-7
Αίας- Αγ. Παρασκευή 0-2
Ακρόπολις- Παγασητικός 1-0
Πρωτεσίλαος- Σκιάθος ΑΝΑΒΟΛΗ

Η βαθμολογία

*Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωριών που έχουν από το προηγούμενο πρωτάθλημα.
** Ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς έχει η Ακρόπολη από το εντός έδρας παιχνίδι με Ανθ. Γαζή
*** Αφαίρεση 3 βαθμών έχει ο Πύρασος, από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Σαρακηνό.
**** Δυο αγώνες λιγότερους έχει η Σκιάθος, από ένα αγώνα λιγότερο έχουν Αγ. Παρασκευή και Πρωτεσίλαος

Η επόμενη 23 αγωνιστική
Ηρακλής Β.- Πηλέας
Σαρακηνός- ΜαγνησιακόςΠύρασος- Θησέας
Αγ. Παρασκευή- Διαγόρας
Παγασητικός- Ανθ. Γαζής
Πρωτεσίλαος- Αίας
Σκιάθος- Ακρόπολις

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να ξαναδιαβάσετε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την 22η αγωνιστική.

Αγχωτική νίκη για Θησέα, επί του Πηλέα που διαμαρτύρεται…
Έκανε το χρέος του ο Διαγόρας…
Νίκη… παραμονής για Αγ. Παρασκευή
“Τρίποντο” εκτός έδρας για Ηρακλή και… μάχη για την παραμονή
Νίκη με άνεση και μεγάλο σκορ για Πύρασο
Δίκαιη επικράτηση για Ακρόπολη, πολλές απουσίες για Παγασητικό

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις