Ψαρόπουλος: «Κανείς δεύτερος της Γ’ Εθνικής στα μπαράζ»

Ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρόπουλος μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής καθώς και την έδρα του τελικού Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την επικύρωση της βαθμολογίας:
«Η επιτροπή της Γ’ Εθνικής με βάση και τη νομική υπηρεσία και τα σχετικά υπομνήματα αποφάσισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα, είναι πρωταθλητής ο Ηρακλής κι έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ. Επίσης όπως προκύπτει δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά κανένας δεύτερος από κανένα όμιλο. Όπως απορρίφθηκε και η καταγγελία της Νίκης Βόλου απέναντι στον Νέο Βόλο. Η Πρωτοβάθμια απέρριψε την ένσταση του Αστέρα Βλαχιώτη και δικαιώνει τον Αστέρα Αμαλιάδας.

Μετά από αυτές τις εκκρεμότητες κάναμε μερική επικύρωση των πινάκων ως προς τους πρωταθλητές τους οποίους καλούμε αύριο για την κλήρωση. Ενδεχομένως μα υπάρξουν προσφυγές, εμείς μπορούμε να προχωρήσουμε όπως μας ενημέρωσε η νομική μας υπηρεσία, απλά δεν γίνεται να ξεκινήσουμε 22 Απριλίου τα μπαράζ, καθώς μας πιέζει ο χρόνος, οπότε πηγαίνουμε για 29 Απριλίου. Υπάρχουν τυπικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν γι’ αυτό και βάλαμε τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Θεωρώ πως ακόμα και προσφυγές να γίνουν θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από τις 29 του μήνα».

Αν θα πρέπει να γίνει ο φετινός τελικός στο ΟΑΚΑ:

«Έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση, εισήγηση αλλά και απόφαση πως ο αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ, με την παρουσία φίλων και των δύο ομάδων. Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε πως κάτι αρχίζει να διορθώνεται . Οι ομάδες έχουν αντιληφθεί πως δεν γίνεται να παίζουν με τις τύχες των πρωταθλημάτων, δεν γίνεται οι τίτλοι να κρίνονται στις δικαστικές αίθουσες, δεν γίνεται στην τελική να φοβόμαστε να μπούμε στο γήπεδο επειδή κάτι θα συμβεί και θα χάσουμε ένα ολόκληρο τίτλο από εξωγενείς παράγοντες. Ελπίζω ότι δεν θα αλλάξει αυτή η απόφαση και θα προχωρήσουμε έτσι γιατί αυτή είναι η επιθυμία και της UEFA αλλά και της FIFA».

Για την αντιπαλότητα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ –ΑΕΚ λόγων της δικαστικής διαμάχης:

«Εμείς σαν επιτροπή ανεξάρτητα από τους αντιπάλους δεν αλλάζουμε την απόφασή μας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη των όσων λέμε, ενώ παράλληλα έχουμε εμπιστοσύνη και στην Αστυνομία πως μπορεί να επιβάλλει την τάξη στο ΟΑΚΑ. Θα πρέπει εντός και εκτός χώρας να στείλουμε το μήνυμα ώστε να πάψει μια και καλή το ενδεχόμενο Grexit. Θεωρώ πως τα σωματεία μπορούν να ελέγξουν τους οπαδούς τους, η αστυνομία θα κάνει την δουλειά της καλά και δεν θα συμβούν επεισόδια εντός του γηπέδου και όλα να κυλήσουν ομαλά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις