Αθλητικές εκδηλώσεις στο Βόλο με τη συμμετοχή του Δήμου

Σε αρκετές διοργανώσεις θα συνδράμει η Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ το επόμενο διάστημα. Οι διοργανωτές σύλλογοι έχουν ήδη υποβάλλει τις σχετικές αιτήσεις και ο Δήμος Βόλου βλέπει με καλό μάτι τη συμμετοχή του σ’ αυτές. Πιο συγκεκριμένα ο Α.Σ. «Ολυμπιακός Β. 1937» ετοιμάζεται να διοργανώσει τουρνουά…

…ποδοσφαίρου ακαδημιών με την επωνυμία «Volos Cup 2015» στις 28/6-1/7 και θέλει να χρησιμοποιήσει δωρεάν τέσσερα γήπεδα, ήτοι το βοηθητικό του ΕΑΚ, Νεάπολης, Διμηνίου, και Πορταριάς.
Επίσης στο πλαίσιο του Erasmus ERASMUS Plus δημιουργείται ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα αθλητισμού και θα λάβει χώρα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Θα συμμετέχουν 112 εκπρόσωποι από τον χώρο του Αθλητισμού και 30.000 παιδιά ηλικίας 6-14 ετών. Οι αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις θα διεξάγονται ταυτόχρονα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες από 2-22 Ιουνίου.
Στόχοι του προγράμματος είναι η εκπαίδευση εκπροσώπων από τον χώρο του αθλητισμού στις αξίες βελτίωσης της υγείας μέσω της σωματικής δραστηριότητας, την αύξηση του αριθμού των αθλουμένων σε μία κοινωνία και την διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στον αθλητισμό για όλους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τις προαναφερθείσες αξίες, τα οποία σταδιακά εντάσσονται στον πληθυσμό των ενηλίκων, με την χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών, διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων.
Η Διεύθυνση Αθλητισμού θεωρεί πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα και τους στόχους του, οι οποίοι εναρμονίζονται με μέρος των στόχων της. Η λήξη προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν στις 14.05.2015, χωρίς να υπάρχει νομική δέσμευση. Ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μέσω της Διεύθυνσης Αθλητισμού, υπέβαλλε δήλωση συμμετοχής στον φορέα υλοποίησης του προγράμματος. Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το Νομικό Πρόσωπο.
Στις 13-14 Ιουνίου 2015 ο Αθλητικός Πεζοπορικός Σύλλογος Βόλου «Φυσιολάτρης» θα διοργανώσει φεστιβάλ αγώνων, το οποίο θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα (μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Ορφανοτροφείο Βόλου). Θα περιλαμβάνει αγώνα βουνού, ανάβαση, αγώνα δρόμου και παιδικό αγώνα δρόμου και ο σύλλογος αιτείται δωρεάν παροχή των Ξενώνων, τοποθέτηση εξέδρας στην παραλία της πόλης, μικροφωνική και προβολείς, παροχή έντυπου διαφημιστικού υλικού, μετάλλια, κύπελλα και λεωφορείο για τη μετακίνηση αθλητών.
Η Διεύθυνση προτείνει η διαμονή στους Ξενώνες να γίνει σύμφωνα με την απόφαση 75/2013, δηλαδή 10 ευρώ το άτομο την ημέρα και τη χρηματοδότηση των 24 μεταλλίων που απαιτούνται για τις απονομές. Η δαπάνη, η οποία υπολογίζεται όχι περισσότερο από 150 ευρώ, θα βαρύνει τον ΚΑ εξόδων 15-6472.400. Για περισσότερες παροχές δεν υπάρχει βάσει προϋπολογισμού η οικονομική δυνατότητα.
Εξάλλου η ΕΠΦΑ Μαγνησίας προτείνει τη συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Αθλητισμού ενός τουρνουά μπάσκετ με σκοπό να γίνει θεσμός στην πόλη μας και να έχει πανελλαδική μορφή. Σε πρώτη φάση προτείνεται να γίνει ένα «δοκιμαστικό» τουρνουά με 4 ομάδες από 4 νομούς της χώρας, Φθιώτιδας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαΐου στο γυμναστήριο «Β. Παρασκευόπουλος». Η συνδιοργάνωση και η δαπάνη προμήθειας κυπέλλων και διπλωμάτων δεν θα ξεπερνά τα 100 ευρώ και θα βαρύνει τον ΚΑ δαπανών 15-6472.400
Τέλος, το Basketball Club Volos διοργανώνει στις 22-26 Ιουνίου το 7ο Καμπ Μπάσκετ με πανελλήνια συμμετοχή αθλητών, αλλά και μεγάλων ονομάτων του ελληνικού, ευρωπαϊκού, θεσσαλικού και βολιώτικου μπάσκετ και στις 17 Ιουνίου την τελετή λήξης της προπονητικής χρονιάς 2014-2015. Ο σύλλογος ζητεί την παραχώρηση του Εκθεσιακού Κέντρου προκειμένου να υλοποιηθούν οι δύο αυτές εκδηλώσεις.
Οι εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες εκείνη την περίοδο, ενώ η Διεύθυνση Αθλητισμού προτείνει η παραχώρηση να γίνει με μειωμένη οικονομική συμμετοχή, λόγω της συνεργασίας που υπάρχει με τον σύλλογο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του τουρνουά μπάσκετ Δημοτικών Σχολείων α(δωρεάν διάθεση κινητών μπασκετών). Η οικονομική συμμετοχή βάσει απόφασης 206/2013 είναι συνολικά 400 ευρώ και προτείνεται μία έκπτωση της τάξεως του 50% , δηλαδή 200 ευρώ. Τα έσοδα θα πιστώσουν τον ΚΑ εσόδων 0111.401.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις