Α. Κικίλιας: Δεν πρέπει να φέρνουμε τον πανικό

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ήταν μεταξύ των ομάδων που δεν πήραν σε πρώτο βαθμό αδειοδότηση, τόσο για τη Σούπερ Λιγκ, όσο και για τη Football League. Ο Ολυμπιακός θα καταθέσει έφεση και ο φάκελος θα εξετασθεί εκ νέου από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή, πιθανότατα, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Ο γενικός διευθυντής…

…της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ανδρέας Κικίλιας, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην υπόθεση που έχει να κάνει με τη μη αδειοδότηση της ΠΑΕ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως ο Ολυμπιακός θα δικαιωθεί στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή, στην οποία θα προσφύγει:
«Στη διαδικασία της αδειοδότησης το 85% ενός φακέλου αποτελείται από οικονομικά στοιχεία και η μεγαλύτερη βαρύτητα πέφτει εκεί. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν ζητήματα με εκπρόθεσμες καταβολές χρημάτων που αφορούν προσφυγές παικτών και αυτό είναι λογικό. Όταν μία διοίκηση έχει να πληρώσει 11 προσφυγές και καταφέρνει και κλείνει σχεδόν το 75%, αυτών των προσφυγών, είναι αναγκαίο κακό να χάσει κάποια ρύθμιση, κάποια ημερομηνία. Κι αυτό, γιατί θα πρέπει να πληρώνονται παράλληλα και οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις, προς το ποδοσφαιρικό τμήμα και προς τρίτους. Όλα αυτά τα λαμβάνει υπόψη η ΕΠΟ, πηγαίνει βάσει κανονισμού – καλώς ή κακώς είναι ένα άλλο ζήτημα στην εποχή που ζούμε – και ορθώς δεν έδωσε την αδειοδότηση. Όχι μόνο σε μας, αλλά και σε πολλές άλλες ομάδες.
Ελέγχθηκαν τα οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς που έκλεισε (σ.σ. περίοδο 2013-14). Υπάρχουν, βέβαια και κάποιες προσφυγές που είναι παλαιότερες, ωστόσο «ακολουθούν» την ομάδα παντού.
Για να πάρεις αδειοδότηση για τη Football League αρκεί να έχεις ρυθμισμένες οφειλές και να πληρώνεις στην ώρα σου. Και πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε το ίδιο πρόβλημα και σε πρώτο βαθμό δεν είχε πάρει άδεια. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή, ωστόσο, μας είχε δώσει την αδειοδότηση. Έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πληρώνει τις υποχρεώσεις του.
Η ΠΑΕ θα προσφύγει στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ. Αν η Επιτροπή τηρήσει το γράμμα του νόμου, καμία ομάδα από αυτές που δεν πήραν άδεια δεν θα αδειοδοτηθεί. Αν λάβουν υπόψη τα επιχειρήματα που θα προβάλουν οι ομάδες και στην προκειμένη περίπτωση αυτά που θα τονίσουμε εμείς, ως ΠΑΕ, που πληρώνουμε έστω και καθυστερημένα τις οφειλές, θα χορηγήσει την άδεια. Είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός θα αδειοδοτηθεί.
Στην περίπτωση, πάντως που ο Ολυμπιακός δεν πάρει αδειοδότηση, δεν σημαίνει πως η ομάδα δεν θα έχει στόχους ή δεν θα έχει μέλλον. Είδαμε ομάδες που δεν είχαν άδεια, όπως για παράδειγμα ο Ηρακλής που τερμάτισε πρώτος στο Βόρειο όμιλο της Football League, να διαπρέπει και να ανεβαίνει κατηγορία.
Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα, αν ο Ολυμπιακός δεν διέθετε 20-22 παίκτες, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο και την επόμενη χρονιά. Δεν πρέπει να φέρνουμε τον πανικό. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε την ίδια απόφαση για την ομάδα. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή κατάλαβε ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού πληρώνει και έδωσε την αδειοδότηση για την Football League. Μην προτρέχουμε, έχει ακόμη δρόμο μπροστά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις