Τουτουντζόγλου: «Να κατακλύσουμε το Κλειστό»

Κάλεσμα στον κόσμο της Νίκης Βόλου να δώσει δυναμικό παρών αλλά σε κόσμια πλαίσια, στον αγώνα της χρονιάς με τον Φίλιππο Βέροιας, την Κυριακή 22 Απριλίου (5:00μ.μ.) στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας, απεύθυνε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, φιλοξενούμενος στον «Βόλος 98.6 FM» και στην εκπομπή «CLASICO». Ο πρόεδρος της Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης τόνισε πως η παρουσία του κόσμου μπορεί να βοηθήσει ώστε η ομάδα να κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπάμπη Τουτουντζόγλου στον “Βόλος 98.6 FM”:

Για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας:

«Αδιαμφισβήτητα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι καθώς παίζουμε με τον πρωτοπόρο της κατηγορίας. Πιστεύω πως δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι η καλύτερη ομάδα και θα κατακτήσει την άνοδο. Αυτή η ομάδα έχει μόλις δύο ήττες (σ.σ. Φαίακα και ΑΟΚ Βέροιας), διαθέτει έμπειρους παίκτες, είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα μ’ έναν πολύ αξιόλογο προπονητή και δίκαια επαναλαμβάνω παίρνουν το ένα εισιτήριο για την Β’ Εθνική. Ο Φίλιππος Βέροιας “κλειδώνει” την άνοδο ακόμη και με ήττα από την ομάδα μας με διαφορά μικρότερη των 24 πόντων»

Για την παρουσία του κόσμου και τη βοήθεια που μπορεί να δώσει στην ομάδα:

«Πάντα η παρουσία του κόσμου είναι απαραίτητη, όμως σ’ έναν τέτοιο παιχνίδι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, καθώς δίνει το παραπάνω κίνητρο στους παίκτες. Είμαι βέβαιος πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα και θα κατακλύσει το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας. Θα πρέπει βέβαια να υπάρξει κόσμια συμπεριφορά. Θα πρέπει να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία που είχαμε στη Βέροια, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή. Θα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα μας χωρίς να ασχοληθούμε με τον αντίπαλο».

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα:

«Το μόνο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η αγωνιστική απραξία για περισσότερο από έναν μήνα. Οι παίκτες μας είναι έμπειροι και ξέρουν πως σε ενδεχόμενο νίκης, ερχόμαστε πιο κοντά στην κατάκτηση της τρίτης θέσης και θα βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από τον Φαίακα, ο οποίος έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στους Ίκαρους στα Τρίκαλα. Στο σενάριο νίκης μας θα πάμε στην Κέρκυρα για να παλέψουμε για τη δεύτερη θέση. Βέβαια, ακόμη και η τρίτη θέση, πιθανότατα, οδηγεί στη Β’ Εθνική».

Για το πρόγραμμα της Νίκης Βόλου μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος:

«Η Νίκη Βόλου έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και δεν κρίνεται η τύχη της, στο παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας. Μετά τον Φίλιππο, αντιμετωπίζουμε τον Φαίακα στην Κέρκυρα, στη συνέχεια φιλοξενούμε τη Νικόπολη Πρέβεζας, πάμε στα Γρεβενά για να παίξουμε με τον Πρωτέα, μία πολύ δύσκολη ομάδα που μας κέρδισε στην έδρα μας και στο τελευταίο παιχνίδι αγωνιζόμαστε με τα Διαβατά που θα παλεύει για τη σωτηρία της. Και τα πέντε ματς είναι για μας πέντε τελικοί».

Για την άρνηση του Φαίακα να αλλάξει την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα στην Κέρκυρα:

«Εμείς στο πρώτο παιχνίδι είχαμε δεχθεί το αίτημα του Φαίακα να αλλάξει η ώρα διεξαγωγής του αγώνα από 5:00μ.μ. να γίνει 3:00μ.μ.. Το δεχθήκαμε γιατί πιστεύαμε πως έτσι πρέπει να γίνεται και να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο ως οικοδεσπότες. Να θυμίσω πως την ίδια ώρα, 300 μέτρα μακρύτερα η ποδοσφαιρική ομάδα της Νίκης αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό και καταλαβαίνει κανείς πόσα εισιτήρια είχαμε απώλεια. Παρόλα αυτά δεχθήκαμε να αλλάξουμε την ώρα. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Κέρκυρας είχαν δεσμευτεί πως θα είναι θετικοί σε ανάλογο αίτημα από την πλευρά μας. Σήμερα, φτάνουμε στο σημείο εδώ και δέκα μέρες να τους έχουμε ζητήσει την αλλαγή ώρας και αυτοί είναι ανένδοτοι, βρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες. Από ένα σημείο και μετά σταματήσαμε να ασχολούμαστε και το πήραμε απόφαση ότι θα παίξουμε στις 5:00μ.μ.. Έτσι είναι αυτά. Εμείς είμαστε η Νίκη και αυτός είναι ο Φαίακας. Όλα αυτά βέβαια είναι “δανεικά”».

Για τον παίκτη της Νίκης Βόλου, Γιώργο Τσακλάγκανο που αγωνίζεται στον Φίλιππο Βέροιας:

«Ο Γιώργος Τσακλάγκανος είναι ένα παιδί της Νέας Ιωνίας, που ανδρώθηκε μπασκετικά τιςς ακαδημίες μας, στους Νέους Αθλητές και στη Νίκη Βόλου. Σπουδάζει στην Κοζάνη, λείπει κάποια χρόνια από τον Βόλο, είναι ένας πολύ αξιόλογος παίκτης που συνεχίζει να ανήκει στη Νίκη Βόλου. Φέτος μας ζητήθηκε από τον Φίλιππο Βέροιας να δώσουμε τον παίκτη, ο παίκτης ήθελε να αγωνιστεί με τον Φίλιππο κι εμείς δείχνοντας και πάλι το καλό μας πρόσωπο κι ενδεχομένως εις βάρος της ομάδας μας, δώσαμε το “ok” να αγωνιστεί σε μία ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς δεν θέλουμε να αποτελούμε τροχοπέδη για τα παιδιά της Νίκης, στην εξέλιξή τους και αυτό κάνουμε. Αν η επιλογή μας αυτή είναι σωστή ή λάθος, θα φανεί στο μέλλον. Πιστεύω πως οι δρόμοι μας με τον Γιώργο Τσακλάγκανο θα ξανασυναντηθούνε».

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης Βόλου κάλεσε και πάλι τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας, την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 5:00μ.μ. κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας: «Θα ήθελα ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Παίζουμε με τον πρωτοπόρο, με την καλύτερη ομάδα. Ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα μας μέσα σε κόσμια πλαίσια κι ελπίζουμε στο τέλος να είμαστε εμείς νικητές γιατί πιστεύω πως η Νίκη αυτό το παιχνίδι το θέλει πολύ περισσότερο από τον Φίλιππο»

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις