Με αγάπη για το Ανεπίσημο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Ακόμη μία αγωνιστική περίοδος για το Ανεπίσημο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της Μαγνησίας έφτασε στο τέλος της. Ένα πρωτάθλημα με πολύ δυνατές μονομαχίες, πολλά γκολ, συγκρούσεις, πάθος και δίψα για διάκριση από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονταν την ίδια στιγμή για τη φανέλα της ομάδας που εκπροσωπούσαν, αλλά και για…

τη χαρά που τους πρόσφερε απλόχερα ο βασιλιάς των σπορ, το ποδόσφαιρο. Η αυλαία έπεσε και ο Δημήτρης Μπιτολάς γράφει για τις ομάδες, τον πρωταθλητή, τα στατιστικά, τους διαιτητές, τις ιδιαίτερες προσωπικότητες, αλλά και το γήπεδο του Ανεπίσημου.

omades

Οι ομάδες της περιόδου 2014 – 2015: Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με 15 ομάδες. Σύμφωνα με την τελική βαθμολογία του Ανεπίσημου (από την πρώτη προς την τελευταία), αυτές είναι οι Greco Grill, Caprice Παπαδοπούλου, Καραλής Γεωργικά Μηχανήματα, Volos City, Καραϊσκάκης, Απόλλων Βόλου, Perfect 103.3, Glassco FC, Σπιτάκι FC, Δικηγόροι Βόλου, Κένταυρος, Λάχανα FC, Πανθεσσαλικός, Βετεράνοι Διμηνίου και Blue Café FC. Οι τρεις τελευταίες αποχώρησαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και άφησαν… στα κρύα του λουτρού τις υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και συνέχισαν μέχρι το τέλος. Όμως, αυτό είναι το ιδιαίτερο με το Ανεπίσημο, διότι σχεδόν τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

 

greco-grill

Ο αήττητος πρωταθλητής Greco Grill και τα στατιστικά του πρωταθλήματος: Το Greco Grill σε 26 αγώνες πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν, πέτυχε 23 νίκες και 3 ισοπαλίες. Η τελική συγκομιδή της πρωταθλήτριας ομάδας του Ανεπίσημου ήταν οι 72 βαθμοί, ενώ η διαφορά της από τη δεύτερη ομάδα της Caprice Παπαδοπούλου ήταν στους 13 βαθμούς. Το Greco Grill πέτυχε και τα περισσότερα τέρματα (106), αλλά καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος ανακηρύχθηκε αυτή του Volos City που δέχθηκε μόλις 32. Οι «κόκκινοι» του Greco Grill πέτυχαν κάτι πολύ μεγάλο, αφού τερμάτισαν στο πρωτάθλημα αήττητοι. Αυτή η επίδοση είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει στόχο αρκετών ομάδων για τα επόμενα χρόνια και αυτό από μόνο του, την κάνει ξεχωριστή. Επίσης, η χειρότερη επίθεση στο Ανεπίσημο ήταν της ομάδας, Λάχανα FC, η οποία πέτυχε μόλις 45 γκολ, ενώ τα περισσότερα τέρματα στο πρωτάθλημα (70), δέχθηκε ο Κένταυρος.

 

zoun-anapneoun-anepisimo

Zουν και αναπνέουν για το Ανεπίσημο: Για κάποιους το Ανεπίσημο είναι απλώς μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο και να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας όμως, για κάποιους άλλους αποτελεί ακόμη και ξεχωριστό κομμάτι της ζωής τους. Ο Άγγελος Νικόπουλος για πάνω από 30 χρόνια δίνει το «παρών» σε αγώνες του Ανεπίσημου και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Καραϊσκάκη να τον έχει στην ομάδα του. Μία ακόμη ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Κώστας Αετόπουλος, μέλος της Caprice Παπαδοπούλου, ο οποίος ασχολείται με το Ανεπίσημο για περισσότερο από 15 χρόνια, ενώ άξιος αναφοράς είναι και ο Χρήστος Τζουμάκης, ο οποίος με τις μεγαλοφυείς κινήσεις του κατάφερε μέσα σε μόλις 5 χρόνια να κατακτήσει με το Greco Grill την κορυφή του. Επίσης, ο Αντώνης Βούρος του Κενταύρου συμμετέχει σε αγώνες του Ανεπίσημου για περίπου 30 χρόνια και αποτελεί τον γηραιότερο παίκτη που έχει αγωνιστεί σε αυτό το πρωτάθλημα. Στο άλλο άκρο βρίσκεται ο Απόστολος Κωτούλας (14 ετών) από το Σπιτάκι, ο οποίος αποτελεί τον νεότερο παίκτη που έχει αγωνιστεί και που έχει σκοράρει στο Ανεπίσημο.

 

diaithtes

Οι διαιτητές : Το κομμάτι της διαιτησίας στο Ανεπίσημο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου μπορεί να μοιάζει εύκολο για κάποιους, ωστόσο δεν είναι. Πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι που βοηθούν στη διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα «ακούν» πολλά, κυρίως από τους παίκτες ή τους πάγκους των δύο ομάδων που αγωνίζονται. Τις πιο βαριές απαντήσεις που έχουν δώσει, όταν οι κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μπορεί να τις βρει κανείς στο άκουσμα δύο φράσεων «Θα σου βγάλω κάρτα» και «Μην με αναγκάσεις να σε αποβάλω». Τέτοιοι άνθρωποι – διαιτητές είναι οι Νίκος Κωτούλας, Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Κωνσταντίνος Τρυφωνίδης, Κωνσταντίνος Κατσαρός, Δημήτρης Μεντεκίδης, Χρήστος Τάχος, Κωνσταντίνος Ρούμπος και Γεώργιος Παπαβαρσάμης.

 

olympico

Το Olimpico Sport Club: Δεν είναι μόνο οι ομάδες της Ρώμης αυτές που μοιράζονται το Olimpico, αφού και οι ομάδες του Ανεπίσημου Πρωταθλήματος Μαγνησίας αγωνίζονται στο δικό τους. Όλοι οι αγώνες του Ανεπίσημου για τη φετινή αγωνιστική περίοδο (2014 – 2015) διεξήχθησαν στο γήπεδο του Olimpico Sport Club που βρίσκεται τέρμα Ζαλόγγου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Άννας. Το Olimpico ήταν το «σπίτι» του Ανεπίσημου για αυτή τη χρονιά, αφού φιλοξένησε τόσο τους παίκτες και τα μέλη των ομάδων του, όσο και τους φίλους τους, οι οποίοι κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκονταν στο γήπεδο της Ζαλόγγου, για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Για αυτούς τους λόγους, πολλοί από τους Μαγνησιώτες φίλους του Ανεπίσημου, επισκέπτονταν το φιλόξενο χώρο του Olimpico, όπου εκτός από την ευκαιρία να δουν το αγαπημένο τους πρωτάθλημα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τον καφέ τους. Αυτό αποδεικνύει ότι η επιλογή του Olimpico από τις ομάδες του Ανεπίσημου ήταν εξαιρετική, αφού συνδυάζει ποδόσφαιρο, διασκέδαση και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις