Φιέστα τίτλου με… λαοθάλασσα στο ΟΑΚΑ

Στις 19:00 της Κυριακής διεξάγονται και οι οχτώ αγώνες της 28ης αγωνιστικής της Superleague, με την αναμέτρηση της Ένωσης κόντρα στον Λεβαδειακό να τραβάει τα βλέμματα. Περίπου 60.000 κόσμος αναμένεται στο ΟΑΚΑ σήμερα το απόγευμα, όπου η ΑΕΚ θέλει να κάνει φιέστα… τίτλου, για το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Στα αξιοσημείωτα για τους “κιτρινόμαυρους” η επιστροφή του Μάνταλου μετά από αρκετούς μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ εκτός βρίσκονται οι Αραούχο, Βράνιες, Κλωναρίδης.

Την ίδια στιγμή στη σκιά των διοικητικών εξελίξεων, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη παραδοσιακά αφιλόξενη γι’ αυτόν Νέα Σμύρνη, έχοντας όμως πλέον χάσει κάθε ελπίδα για την είσοδο στην πεντάδα, μετά την αφαίρεση 3 βαθμών λόγω Βέμερ. Αντιθέτως οι Νεοσμυρνιώτες διατηρούν ακόμη ελπίδες, αλλά θέλουν πάση θυσία νίκη, την οποία ωστόσο αγνοούν εδώ και σχεδόν 2,5 μήνες στο πρωτάθλημα, τις έξι δηλαδή τελευταίες αγωνιστικές. Εκτός για τους “πράσινους” οι Κουλιμπαλί, Μυστακίδης, Άλτμαν, για τους γηπεδούχους απουσιάζουν οι Σιώπης, Γκιοατά, Λάμπρου, Τασουλής και Νίλσεν.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δοκιμάζεται στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και θέλει να δώσει συνέχεια στην πεντάρα επί της Κέρκυρας, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες μία δεύτερη σερί νίκη (δεν υπολογίζεται εκείνη στα χαρτιά με τον ΠΑΟΚ)! Οι “ερυθρόλευκοι” καίγονται για το τρίποντο ώστε να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την 2η θέση, αφού παραμένουν στο -1 από τον ΠΑΟΚ και κάθε απώλεια θα είναι καταδικαστική. Τελευταία φορά πάντως που η “ελαφρά ταξιαρχία” πήρε θετικό αποτέλεσμα ως γηπεδούχος με τον Ολυμπιακό ήταν το μακρινό 1997, μετρώντας έκτοτε 8/8 ήττες. Επιστροφή από τιμωρία για τον Σισέ, επανέρχεται και ο Ζιλέ, τραυματίας ο Πάρντο, εκτός και οι “κομμένοι” Οφόε, Σεμπά, μαζί με τον Μποτία.

 Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, ματς “ζωής ή θανάτου” δίνει η Κέρκυρα για την επιβίωσή της, φιλοξενώντας τον Αστέρα που επίσης “καίγεται” για το τρίποντο ώστε να “πιάσει” την Ξάνθη στην 5η θέση. Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός υποδέχεται τη… σχεδόν σωσμένη Λαμία, ο Ατρόμητος κοντράρεται με τον υποβιβασμένο Πλατανιά κι ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λάρισα.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:
Κυριακή 22/4, 19:00
ΑΕΚ-Λεβαδειακός NS 2
ΠΑΟΚ-Ξάνθη NS 3
Απόλλων-Ολυμπιακός NS 4
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός NS 5
Ατρόμητος-Πλατανιάς NS Stories
Παναιτωλικός-Λαμία NS 1
Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης NS 24
ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα NS Extra 1

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις