Πρωταθλητής ο Βολιώτης Κωστόπουλος με τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Κ15 για πρώτη φορά στην ιστορία του σε επίπεδο Super League επικρατώντας στον τελικό του ΠΑΟΚ με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα. Με τους “πράσινους” αγωνίστηκε ο Βολιώτης Δημήτρης Κωστόπουλος, που προέρχεται από την Ακαδημία της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος μάλιστα “εκτέλεσε” εύστοχα και ένα από τα πέναλντι.

Οι “πράσινοι” είδαν τον Αυγερινό -που ήταν εξαιρετικός και στη διάρκεια του 80λεπτου- να αποκρούει το τελευταίο πέναλτι και πήραν τη νίκη και το πρωτάθλημα.

Στη διαδικασία των πέναλτι για τον Παναθηναϊκό ευστόχησαν οι Φρόκου, Δημοσθενιάδης, Κωστόπουλος, Κρυπαράκος και Τσοντάκης ενώ για τον ΠΑΟΚ ευστόχησαν οι Στοίνοβιτς, Κουλιεράκης, Κούτσιας, Μανεσίδης και αστόχησε ο Ρούτσης.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Το παιχνίδι άρχισε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει αρκετά ψηλά και να προσπαθεί να κλέψει μπάλες στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν κατάφερε, όμως, να αξιοποιήσει την πίεσή του και να κάνει κάποια καλή φάση.

Ο ΠΑΟΚ, μετά από το πρώτο δεκάλεπτο, ανέβασε την απόδοση του και απείλησε ουσιαστικά πρώτος στο 17′, όταν σε σέντρα από τα αριστερά, ο Κιτσάκης πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος αλλά ο Αυγερινός έδιωξε με τα πόδια. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντέλιας έπιασε ένα συρτό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Αυγερινού.

Ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι τα ηνία μετά από το 30′ και είχε δυο καλές στιγμές. Αρχικά στο 34′, μετά από ωραία σέντρα από αριστερά, ο Τζαβίδας έκανε κίνηση προς την μπάλα αλλά δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του. Στο 38′, δυο λεπτά πριν από τη λήξη του 1ου μέρους, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 1-0. Ο Τσοντάκης από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και από αρκετά πλάγια θέση επιχείρησε να πλασάρει τον Τσιόπτση αντί να δώσει πάσα δίπλα του στον Τζαβίδα, με γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να αποκρούει.

ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΟΙ ΔΥΟ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Στο 2ο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκειά του και είχε περισσότερες καλές στιγμές για να απειλήσει. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ, που στο 1ο ημίχρονο είχε την υπεροχή, αναλώθηκε σε παθητικό ρόλο και είχε μόλις μια καλή στιγμή. Οι δυο τερματοφύλακες όμως, ο Τσιοπτσής από τον ΠΑΟΚ και Αυγερινός από τον Παναθηναϊκό, ήταν εξαιρετικοί και κράτησαν το μηδέν στις δυο εστίες.

Στο 55′, σε λάθος γύρισμα της άμυνας του ΠΑΟΚ, η μπάλα πήγε προς την εστία αλλά ο Τσιοπτσής γύρισε και απομάκρυνε με τα πόδια. Στο 69′, οι παίκτες του “δικέφαλου” απείλησαν για πρώτη φορά, όταν ο Κούτσιας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Αυγερινός απομάκρυνε και πάλι με ωραία επέμβαση.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 72′ με τον Τόρρα, μετά από ωραία κάθετη πάσα. Ο επιθετικός των “πράσινων” βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Τσιοπτσή και άλλαξε πορεία. Στο 76′, οι “πράσινοι” απείλησαν με σουτ του Κρυπαράκου που έπιασε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ενώ στο 80′ ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει τη νίκη.

Ο Κρυπαράκος και πάλι έκανε εξαιρετική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Τσιοπτσής με ωραία επέμβαση έδιωξε τη μπάλα.

ΠΑΟΚ: Τσιόπτσης, Χνάρης, Καρακούτης (76′ Μανεσίδης), Μανωλιούδης, Θεοδωρίδης, Κουλιεράκης, Κιτσάκης, Στόινοβιτς, Κούτσιας, Ταϊτζόγλου (65′ Τσαγκαλίδης), Κωνσταντελιάς (65′ Ρούτσης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αυγερινός, Κρυπαράκος, Παυλακάκης, Καρνέζης, Γωγουβίτης, Φρόκου, Δημοσθενιάδης, Κωστόπουλος, Τζαβίδας (66′ Πορφυρόπουλος), Τόρρα, Τσοντάκης

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις