ΝΙΚΗ και θέαμα, 84-72 τον πρωτοπόρο Φίλιππο (photos)

Αν αυτό ήταν το πρόσωπο της Νίκης Βόλου μετά από έναν μήνα αγωνιστικής απραξίας, τότε αυτή η ομάδα είναι πανέτοιμη να κάνει το βήμα παραπάνω και τη νέα αγωνιστική χρονιά να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική. Οι παίκτες του Λάμπρου Πρέκα «σκόρπισαν» τον πρωτοπόρο, Φίλιππο Βέροιας και το τελικό 84-72, μοιάζει πολύ μικρό για να αντικατοπτρίσει την εικόνα του αγώνα.

Η Νίκη Βόλου πάτησε γκάζι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, πίεσε στην άμυνα, έβγαλε αιφνιδιασμούς, έβαλε και τα μεγάλα σουτ, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να βρει τους κυανόλευκους μπροστά στο σκορ με 27-15. Το μπλακ άουτ στην επίθεση των φιλοξενούμενων και ο φρενήρης ρυθμός των παικτών του Λάμπρου Πρέκα εκτόξευσαν τη διαφορά στο 41-15, 6.50’ πριν το ημίχρονο. Η αντίδραση του Φίλιππου ήρθε με ένα σερί 11-0 για να φέρει τη διαφορά στους 15, ενώ το ημίχρονο να ολοκληρώθηκε με το ταμπλό να δείχνει 49-31.

Οι προσπάθειες των παικτών της ομάδας της Βέροιας να επιστρέψουν στο παιχνίδι, βρήκαν «τείχος»,  καθώς η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα των καλαθοσφαιριστών του Λάμπρου Πρέκα δεν άφησαν περιθώρια, με τη διαφορά να παραμένει πάνω από τους δέκα πόντους. Το τελικό 84-72 πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες, προπονητές, διοίκηση αλλά και τους εκατοντάδες φίλους της Νίκης οι οποίοι μετέτρεψαν το Κλειστό της Νέας Ιωνίας σε καμίνι που λύγισε τους πρωτοπόρους.

Αν και από τους κυανόλευκους δεν υπήρχαν υστερήσαντες, ο Παναγιώτης Τσώλης με 24 πόντους αποτέλεσε το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Θωμάς Γεωργίου που σημείωσε 20 πόντους, βγάζοντας παράλληλα μερικές απίθανες ασίστ.

Η Νίκη πλέον ελπίζει ακόμη και για απ’ ευθείας άνοδο, καθώς η ήττα του Φαίακα στα Τρίκαλα της δίνει τη δυνατότητα με το απόλυτο των νικών μέχρι το τέλος, ανεξάρτητα των άλλων αποτελεσμάτων, να κατακτήσει την προνομιούχο δεύτερη θέση.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 84-72
Διαιτητές: Αγραφιώτης Ιωάν.-Λουλουδιάδης
Δεκάλεπτα: 27-15, 49-31, 69-54, 84-72
Νίκη Βόλου (Πρέκας): Διγενής 7(1), Γεωργίου 20(3), Αναγνωστόπουλος 2, Κουτίνας 13, Τσαβές 8, Τσιώλης 24(2), Παπακώστας 11, Βλήτσιος, Τοκατλίδης
Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας): Μόρας 2, Βάλλιος 13(3), Τσιακλάγκανος 8, Κοθράς 19(1), Παραπούρας 7(1), Σουτζόπουλος 13, Καντάρκος 8, Καβαργύρης, Μαρκόπουλος

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις