Νίκησε αλλά “πληγώθηκε” ο Θησεάς, στη Ν. Αγχίαλο

Σπουδαία νίκη κατάφερε να πάρει ο Θησέας στη Νέα Αγχίαλο, επικρατώντας του Πυράσου με 2-4,  αποτέλεσμα που τον διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μάλιστα “ξεχρεώσει”  και μία πολύ δύσκολη έδρα. Έτσι η ομάδα της Αγριάς έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του, ψάχνοντας πλέον στα εναπομείναντα παιχνίδια τέσσερις βαθμούς για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια.

Μία φάση στο 30’ ήταν αυτή που άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, τότε που οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές- λόγω αποβολής του τερματοφύλακα τους- χάνοντας τη συνοχή και την καλή τους εικόνα από εκείνο το σημείο κι έπειτα, αφού η αποβολή του Τσιλίκου υποχρέωσε τον τεχνικό του Πυράσου να χρησιμοποιήσει ως κατά συνθήκη τερματοφύλακα των 16εξάχρονο σέντερ-μπακ Στατζούρη.

Στην ίδια φάση υπήρξε πολύ σοβαρός τραυματισμός του Σφάκα (φωτό) στον ώμο,  γεγονός που επισκίασε τη σπουδαία νίκη, αφού η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγω για ανάγκη χειρουργικής επέμβασης του έμπειρου ποδοσφαιριστή και σοκάρισε την οικογένεια του Θησέα.

Από την πλευρά του ο Στ. Αρσένος δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας του, ιδιαίτερα ως το 30ο λεπτό, διάστημα στο οποίο είχε καλή αγωνιστική συμπεριφορά, συνοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Επίσης δήλωσε ότι έμεινε ικανοποιημένος και στο διάστημα που ο Πύρασος έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς ακόμη και τότε έπαιξε μεν συντηρητικά, αλλά ζητώντας να χτυπήσει στην “κόντρα” ή από κάποιο στημένο και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, παρόλο το αριθμητικό και ποιοτικό μειονέκτημα, με τη μη χρησιμοποίηση κανονικού τερματοφύλακα κάτω από τα γκολποστ.

Αναλυτικότερα, στο 33΄ο Σφάκας ανατράπηκε από τον Τσιλίγκο, με το διαιτητή να υποδεικνύει άμεσα το πέναλτι. Ο τερματοφύλακας του Πυράσου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ενώ ο ποδοσφαιριστής του Θησέα κατά την πτώση του τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αραμπατζής (35’) που δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Σταντζούρη που πέρασε στον αγώνα ως κατά συνθήκην τερματοφύλακας, αφού η κανονική του θέση είναι κεντρικός αμυντικός.

Ακολούθησε χαμένο τετ α τετ και δοκάρι για τους φιλοξενούμενους (39’) με τον Ισά, για να φτάσουμε στην ισοφάριση (43’) για τον Πύρασο με κεφαλιά του Γκίνη, μετά από φάουλ του Ζαχαράκη.

Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+2’), με κεφαλιά του Βλάχου, με το 1-2 να είναι το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Ο Θησέας διεύρυνε το προβάδισμά του στο 1-4, με τα τέρματα που σημείωσαν με πλασέ οι Ισά (50΄) και Βλάχος (55’), ενώ το 2-4 διαμορφώθηκε στο 84’ όταν Ζαχαράκης και Ίμπρα συνεργάστηκαν πολύ όμορφα, η μπάλα έφτασε στο Σιώμο, ο  οποίος με πολύ καλό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

*Μετά το τέλος του αγώνα παράγοντες προπονητές και οι συμπαίκτες  αφιέρωσαν στον Σφάκα τη νίκη και του εύχονται περαστικά, ταχεία ανάρρωση και γρήγορα να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Στεργίου (36’ Σταντζούρης), Γιοβάνης, Γκίνης, Μπασδάνης, Τσορμπατζής (70’ Μπαρμπούτας), Γ. Τσάμης (70’ Δ. Τσάμης), Ζαχαράκης, Σιώμος, Ίμπρα, Σαμαράς (58’ Δαμάσκος)

ΘΗΣΕΑΣ: Στούκας, Ρουκάς (70’ Μερμίγγης), Αναστασίου, Μοράλες, Τανάγιας (60’ Αντζούρης), Σφάκας (36’ λ.τρ. Δημουλάς), Οικονόμου Βλάχος, Αραμπατζής, Ισά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις