Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 23ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ, εκεί όπου ο Θησέας έκανε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ηρακλής Β. με τη νίκη επί του Πηλέα πέρασε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά ο  υποβιβασμός για τον Ανθ. Γαζή.

Αναλυτικότερα, σπουδαία νίκη κατάφερε να πάρει ο Θησέας στη Νέα Αγχίαλο, επικρατώντας του Πυράσου με 2-4,  αποτέλεσμα που τον διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μάλιστα “ξεχρεώσει”  και μία πολύ δύσκολη έδρα. Έτσι η ομάδα της Αγριάς έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του, ψάχνοντας πλέον στα εναπομείναντα παιχνίδια τέσσερις βαθμούς για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια.

Στο 30’ ήταν η φάση που άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, τότε που οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές- λόγω αποβολής του τερματοφύλακα τους-  που υποχρέωσε τον τεχνικό του Πυράσου να χρησιμοποιήσει ως κατά συνθήκη τερματοφύλακα των 16εξάχρονο σέντερ-μπακ Στατζούρη.
Στην ίδια φάση υπήρξε πολύ σοβαρός τραυματισμός του Σφάκα (φωτό) στον ώμο,  γεγονός που επισκίασε τη σπουδαία νίκη, αφού η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγω για ανάγκη χειρουργικής επέμβασης του έμπειρου ποδοσφαιριστή και σοκάρισε την οικογένεια του Θησέα.

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Διαγόρας  πήρε τη νίκη στην Αγία Παρασκευή (1-2),  έχοντα πολύ καλή παρουσία κυρίως στο δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου. έκανε το δικό του χρέους και περιμένει ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Θησέα, για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ ΕΠΣΘ.

Πολύ καλή εικόνα της Αγίας Παρασκευής, η οποία θα μπορούσε να ζητά κάτι περισσότερο από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με βάση την εμφάνισή τις χαμένες ευκαιρίες της, αφού αναμφισβήτητα το αδύναμο σημείο τους ήταν τα άστοχα  τελειώματα, που της στέρησαν περισσότερα τέρματα.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Πρωτεσιλάου κι Αίαντα, που έγινε στο γήπεδο Πτελεού, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Ως δίκαιο χαρακτηρίστηκε το αποτέλεσμα  της ισοπαλίας από τους δύο προπονητές, οι οποίοι συμφώνησαν επίσης, ότι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα έπρεπε να έχουν σημειωθεί τέρματα κι από τις δύο ομάδες, δεδομένου ότι χάθηκαν πάρα πολλές και κλασσικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο όπου ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατά πολύ, σε σχέση με το πρώτο μέρος

Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχοντας την κυριαρχία της αναμέτρησης και χάνοντας σωρεία ευκαιριών, ο Σαρακηνός επικράτησε του Μαγνησιακού με 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1,  στο δεκάλεπτο πριν την ολοκλήρωση του ματς κι εκφράζουν έντονα παράπονα για μη καταλογισμό πέναλτι, από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει ισοφάριση,  καθώς αυτό έγινε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Τελικά με γκολ στην εκπνοή του αγώνα οι γηπεδούχοι, που είχαν και δοκάρι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, πήραν τη νίκη…

Στα τελευταία λεπτά… όλο το παιχνίδι στη Σκιάθο, όπου η Ακροπολη πέρασε νικηφόρα με 0-1, σκοράροντας στο 89’ κι ενώ οι γηπεδούχοι πέντε λεπτά πριν είχαν αστοχήσει σε πέναλτι! Ακόμα πιο αξιομνημόνευτη κάνει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση το γεγονός, ότι το νικητήριο γκολ πέτυχε ο  δεύτερος τερματοφύλακας της Ακρόπολης, που πέρασε ως αλλαγή κι αγωνίστηκε ως επιθετικός, δέκα λεπτά νωρίτερα.

Σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια από βαθμολογικής άποψης, ο Ηρακλής Β. κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη επί του Πηλέα με 3-1 κι έτσι σαφές προβάδισμα στην υπόθεση παραμονής στην κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Εκτός από τα τρία τέρματα που πέτυχαν, είχαν και ισάριθμα δοκάρια, γεγονός που τους στέρησε από μεγαλύτερο σκορ, που θα λειτουργούσε υπέρ τους σε περίπτωση  ισοβαθμίας, δεδομένου ότι σήμερα είχαμε το αντίστροφο αποτέλεσμα της αναμέτρησης του α΄γύρου, όπου ο Πηλέας είχε επικρατήσει τότε, επίσης, με 3-1.
Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα,  παρά την τεράστια βαθμολογική του σημασία κι αυτό είναι προς τιμήν των ανθρώπων και των δύο ομάδων.

Ένα ημίχρονο καλού ποδοσφαίρου ήταν αρκετό για τον Παγασητικό, προκειμένου να κάνει το χρέος του και να κερδίσει στο βοηθητικό του ΕΑΚ τον Άνθιμο Γαζή με 3-0. Και τα τρία τέρματα για τους γηπεδούχους σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο,  ενώ στο δεύτερο μέρος με εξασφαλισμένο το αποτέλεσμα, αλλά και με έντονη την ζέστη που επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατά πολύ.

Σχεδόν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ο Ανθ. Γαζής δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις, μένοντας από το 74’ με ποδοσφαιριστή λιγότερο, λόγω τραυματισμού παίκτη που δεν μπόρεσε να αντικατασταθεί, αφού δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος ποδοσφαιριστής…

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής
Ηρακλής Β.- Πηλέας 3-1
Σαρακηνός- Μαγνησιακός 3-1
Πύρασος- Θησέας 2-4
Αγ. Παρασκευή- Διαγόρας 1-2
Παγασητικός- Ανθ. Γαζής 3-0
Πρωτεσίλαος- Αίας 0-0
Σκιάθος- Ακρόπολις 0-1

Η βαθμολογία

*Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωριών που έχουν από το προηγούμενο πρωτάθλημα.
** Ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς έχει η Ακρόπολη από το εντός έδρας παιχνίδι με Ανθ. Γαζή
*** Αφαίρεση 3 βαθμών έχει ο Πύρασος, από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Σαρακηνό
**** Δυο αγώνες λιγότερους έχει η Σκιάθος, από ένα αγώνα λιγότερο έχουν Αγ. Παρασκευη και Πρωτεσίλαος

Η επόμενη 24η αγωνιστική
Σαρακηνός- Ηρακλής Β.
Πηλέας- Πύρασος
Μαγνησιακός- Αγ. Παρασκευή
Θησέας- Παγασητικός
Διαγόρας- Πρωτεσίλαος
Ανθ. Γαζής- Σκιάθος
Ακρόπολις- Αίας

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να ξαναδιαβάσετε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την 23η αγωνιστική

Ο Διαγόρας “πέρασε” από Αγ. Παρασκευή, που την αδικεί το αποτέλεσμα

Έ”Χ”ασαν ευκαιρίες, έμειναν στο 0-0 Πρωτεσίλαος κι Αίας…

Με γκολ τερματοφύλακα, η Ακρόπολη πέρασε από τη Σκιάθο

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό… για τον Παγασητικό

Ο καλύτερος ο Σαρακηνός, κέρδισε το Μαγνησιακό

Ο Ηρακλής Β. νικητής… στο ντέρμπι της παραμονής

Νίκησε αλλά “πληγώθηκε” ο Θησεάς, στη Ν. Αγχίαλο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις