Η απόφαση δικαίωσης του Ρήγα Φεραίου (photos)

Την απόφαση για την καταγγελία του Ρήγα περί αντικανονικού ορισμού του αγώνα με τον ΑΟ Θήβα, γνωστοποίησε στους άμεσα εμπλεκόμενους η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Το Πειθαρχικό όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποδέχθηκε ότι η καταγγελία του Ρήγα Φεραίου ήταν βάσιμη, καθώς ο ΑΟ Θήβα θα έπρεπε να τιμωρηθεί, βάσει του ΚΑΠ, με απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος, αποκλεισμό από τον Κύπελλο Ερασιτεχνών και χρηματική ποινή ύψους 200 ευρώ. Ο πρώτος αγώνας μετά τη μη δήλωση του ΑΟ Θήβα στη Β’ φάση του Κυπέλλου της ΕΠΟ, η συμμετοχή στην οποία είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ήταν με τον Ρήγα Φεραίο. Να σημειώσουμε πως ο Ρήγας προχώρησε σε καταγγελία εμπρόθεσμα και πριν την αναμέτρηση και συγκεκριμένα στις 30/3/2018, δύο ημέρες πριν τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων (01/04).

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο ΑΟ Θήβα θα έπρεπε να τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με τις ανάλογες ποινές και χωρίς την καταγγελία από την πλευρά του Ρήγα. Ο κανονισμός είναι σαφέστατος και καμία παρερμηνεία δεν χωρά όταν, μάλιστα, υπήρξε και ανάλογη ποινή στο 2016 σε παρόμοια περίπτωση.

Η ποινή που επιβάλλεται στον ΑΟ Θήβα περιέχει ένα ερωτηματικό που χρίζει άμεσης διευκρίνισης από τα αρμόδια όργανα. Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει:

«Επιβάλλει στο εγκαλούμενο σωματείο τις εξής πειθαρχικές ποινές

Α. αποκλεισμό από το Κύπελλο Ερασιτεχνών ομάδων της περιόδου 2017-2018,

Β. απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος, στο οποίο δικαιούται να συμμετέχει,

Γ. χρηματική ποινή ύψους 200 ευρώ.»

Στο εδάφιο «Β» η απόφαση φαίνεται να αναφέρεται σε μελλοντικό αγώνα και όχι στον πρώτο αγώνα μετά το πειθαρχικό παράπτωμα, κάτι που συγκρούεται με την κοινή λογική και την αυτονόητη δικαίωση του Ρήγα καθώς η ομάδα του Βελεστίνου κατήγγειλε την πειθαρχική παράβαση πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και έπραξε όσα ορίζει ο κανονισμός ώστε ο αγώνας να κατακυρωθεί υπέρ του. Στην περίπτωση που ο Ρήγας χάσει την κατηγορία για τον λόγο ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν επέβαλλε αυταπάγγελτα, τις προβλεπόμενες ποινές βάσει του ΚΑΠ, τότε είναι βέβαιο πως η διοίκηση του Βελεστίνου θα αναζητήσει τη δικαίωσή του με κάθε νομικό μέσο.

Το goalpost.gr εξασφάλισε την απόφαση και το σκεπτικό της, που δικαιώνει τον Ρήγα Φεραίο:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις