Έκανε το πρώτο βήμα η Μαρσέιγ κόντρα στη Σάλτσμπουργκ

Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Μαρσέιγ.

Στον πρώτο ημιτελικό που έγινε την Πέμπτη (26/4), νίκησε με 2-0 την Αυστριακή Σάλτσμπουργκ, σκορ το οποίο θα πρέπει να υπερασπιστεί στον αγώνα – ρεβάνς που θα γίνει σε μία εβδομάδα στην Αυστρία.

Οι Γάλλοι, με βασικό τον Κώστα Μήτρογλου, άνοιξαν στο 15’ το σκορ με τον Τοβέν (η μπάλα βρήκε και στο χέρι του) έπειτα από φάουλ του Παγέτ ενώ στο 65’ ο Κλιντόν Ενζί, τρία λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι Αυστριακοί στο 53′ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βολφ πλάσαρε μέσα απ’ την περιοχή, όμως ο Γιοάν Πελέ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ενώ στο 77’ άγγιξαν το γκολ που θα τους έδινε άλλον αέρα για τη ρεβάνς όταν από σέντρα του Ούλμερ από αριστερά ο Γκούλμπραντσεν πλάσαρε από κοντά αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Πελέ.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Γιοάν Πελέ, Σαρ, Ραμί, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Μαξίμ Λοπέζ (60′ Ενζί), Σανσόν, Παγέτ, Τοβέν (81′ Ζερμέν), Οκάμπος (52′ Ζαμπό Ανγκισά), Μήτρογλου.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Βάλκε, Λάινερ, Ραμάλιο, Τσάλετα-Τσαρ, Ούλμερ, Σαμασεκού, Αϊνταρά (81′ Γιαμπό), Μπερίσα, Βολφ (68′ Σλάγκερ), Ντάμπουρ, Χουάνγκ Χι-Τσαν (60′ Γκούλμπραντσεν).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις