“Βροχή” ποινών από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

“Έβρεξε” ποινές από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά την τελευταία της συνεδρίαση. Ανάμεσα στις αποφάσεις το χρηματικό πρόστιμο στον Αστέρα Ιτέας για τα επεισόδια στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου καθώς και η δικαίωση του Ρήγα Φεραίου.

Αναλυτικά:

Η Πειθαρχική Επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Επιβάλλει στον Νικόλαο Χελιώτη, προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας του σωματείου Αστήρ Βλαχιώτη Α.Σ., α) χρηματική ποινή ύψους εννιακοσίων ευρώ (900 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το πρώτο εγκαλούμενο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αστήρ Βλαχιώτη ΑΣ, και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, για πειθαρχική παράβαση που τελέσθηκε στις 18 Μαρτίου 2018 στον αγώνα Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλο-Αστήρ Βλαχιώτη Α.Σ.

Επιβάλλει στο σωματείο Φίλιππος Αλεξανδρείας ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού ύστερα από κάθε επόμενο αγώνα της ομάδας του εγκαλούμενου σωματείου στο πλαίσιο του διεξαγόμενου Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, της αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018, για όσο χρόνο δεν εξοφλούνται οι επιβληθείσες με τις με αριθμό 33/2018, 36/2018 και 41/2018 αποφάσεις της παρούσας Επιτροπής χρηματικές ποινές, συνολικού ύψους 2.081 ευρώ.

Επιβάλλει στο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία ΑΣ Ρόδος α) χρηματική ποινής ύψους τριακοσίων (300) ευρώ, και β) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές. Επιβάλλει στον Αθανάσιο Ναλμπάντη, εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομάδας του σωματείου ΑΣ Ρόδος, α) συνολική χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων τετρακοσίων δεκαεπτά ευρώ (10.417 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το σωματείο Α.Σ. Ρόδος, β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός και γ) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα σαράντα δύο (42) μηνών για πειθαρχικές παραβάσεις που τελέσθηκαν στις 01/04/2018 κατά τη διάρκεια του αγώνα Α.Σ. Ρόδος-Εθνικός ΟΦΠΦ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας 2017-2018.

Απαλλάσσει το σωματείο ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ του πειθαρχικού αδικήματος που περιγράφεται αναλυτικά στο σκεπτικό της παρούσας. Επιβάλλει στο σωματείο ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ Φ.Σ.Α. τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) απώλεια του αγώνα για την 22η αγωνιστική (του 7ου Ομίλου) του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2017–2018, μεταξύ των ομάδων του εγκαλουμένου σωματείου και του ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ, με τέρματα 0-3, β) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Πρωταθλήματος της Γ’ Ενθικής Κατηγορίας και γ) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

Επιβάλλει στο σωματείο ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων πενήντα (1.550) ευρώ, για την συμπεριφορά των φιλάθλων του στον αγώνα του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της 01/04/2018 ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ στο δημοτικό γήπεδο Ιτέας.

Απαλλάσσει το σωματείο Αγροτικός Αστήρ Ευόσμου της αποδιδόμενης σε αυτό κατηγορίας, καθώς το εγκαλούμενο σωματείο στις 19.4.2018, ήτοι προ της συζητήσεως της υπόθεσης, προέβη στην πλήρη εξόφληση των χρηματικών ποινών που του είχαν επιβληθεί με τις με αριθμό 33/2018, 36/2018, 41/2018 και 54/2018 αποφάσεις της παρούσας Επιτροπής.

Απαλλάσσει το σωματείο ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ της αποδιδόμενης σε αυτό κατηγορίας. Επιβάλλει στο σωματείο Α.Ο. Αργοναύτης Ν. Κίου α) την κατακύρωση με διαφορά τερμάτων 0-3 υπέρ του σωματείου ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ του αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στις 1.4.2018 μεταξύ εκείνου και του εγκαλούμενου σωματείου ως γηπεδούχου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας Γυναικείων Ομάδων 2017-2018, και β) χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ, λόγω της αδυναμίας του πρώτου εγκαλουμένου να συνεχίσει τον αγώνα με επτά τουλάχιστον ποδοσφαιρίστριες με υπαιτιότητά του. Κηρύσσει τον δεύτερο εγκαλούμενο, Ανδρέα Καραγεώργο, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την πράξη της βλασφημίας των θείων και του επιβάλλει: α) χρηματική ποινή ύψους οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (834 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το πρώτο εγκαλούμενο αθλητικό σωματείο Α.Ο. Αργοναύτης Ν. Κίου, και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός.

Κηρύσσει τον Μηνά Χατζηαντωνίου, εκπρόσωπο του σωματείου ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΑΠΟ, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη της έργω υβριστικής συμπεριφοράς προς αντίπαλο παίκτη, στον αγώνα ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ Α.Π.Ο-Ένωση Πανασπροπυργιακού- Δόξας Ασπροπύργου που διεξήχθη την 01/04/2018 στο γήπεδο Κερατσινίου Π. ΣΑΛΠΕΑ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Απορρίπτει την ένσταση που υπέβαλε το σωματείο ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Γ.Σ. κατά του κύρους του αγώνα που πραγματοποιήθηκε έναντι του σωματείου Α.Ο. Διγενής Νεοχωρίου την 28.3.2018 στο πλαίσιο της εικοστής πέμπτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Πρωταθλήματος της Τρίτης Εθνικής Κατηγορίας.

Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο με την επωνυμία Α.Ο. ΘΗΒΑ πειθαρχικά ελεγκτέο για τη μη τήρηση της προβλεπόμενης στον Κανονισμό Αγώνων του Πρωταθλήματος Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Ομάδων υποχρέωσής του και του επιβάλλει τις εξής πειθαρχικές ποινές α) αποκλεισμό από το Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων της περιόδου 2017-2018, β) απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος, στο οποίο δικαιούται να συμμετέχει και γ) χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ευρώ (200€).

Επιβάλλει στο σωματείο ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ για την αποδιδόμενη σε αυτό πειθαρχική παράβαση της υπαίτιας παραμονής στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από επτά ποδοσφαιριστές στον αγώνα ΙΑΛΥΣΟΣ-ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ στο γήπεδο ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΕΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ στις 01/04/2018, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2017-2018, τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) απώλεια του εν λόγω αγώνα με τέρματα 4-0 υπέρ του σωματείου ΙΑΛΥΣΟΣ και β) χρηματική ποινή τριακοσίων ευρώ (300€).

Επιβάλλει στο σωματείο ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ χρηματική ποινή ύψους τριακοσίων (300) ευρώ, λόγω καθυστερημένης προσέλευσης τόσο στην έναρξη του α΄, όσο και στην αντίστοιχη του β΄ημιχρόνου, στον αγώνα της 01/04/2018, μεταξύ των σωματείων ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ στο πλαίσιο της τριακοστής αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2017-2018.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις