«Είναι κρίμα να μην πάνε στη Θεσσαλονίκη για 2.000€»

Μπορεί οι παίκτριες της Νίκης την Κυριακή να πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλίας, αλλά το μέλλον της ομάδας είναι αβέβαιο, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν οι κυανόλευκες θα δώσουν το παρών στα μπαράζ ανόδου για την Α2, που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο. Ακόμη κι αν αυτό συμβεί, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, σε περίπτωση που κερδηθεί η άνοδος, να βρεθούν τα χρήματα, για να συμμετέχει η Νίκη τη νέα σεζόν στην Α2.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Νίκης, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, μιλώντας στη Θεσσαλία της Δευτέρας: «Εμείς ξεκινάμε από το μηδέν. Θα οργανωθούμε, ώστε να έχουμε δυνατές υποδομές κι όχι μόλις δέκα κορίτσια, όπως τώρα, και οι κορασίδες να αποτελούν τη βάση του αγωνιστικού τμήματος. Δε γίνεται να βρεθούν 20.000 ευρώ, για να παίξει η Νίκη στην Α2. Ακόμη και τα 2.000 ευρώ που απαιτούνται, για να πάει η ομάδα στα μπαράζ, η διοικούσα επιτροπή δεν τα έχει. Θέλω να είμαι ειλικρινής: δεν ξέρω αν η ομάδα θα πάει στη Θεσσαλονίκη». Από τη μεριά του το μέλος της διοικούσας επιτροπής Αλ. Μεϊκόπουλος επισήμανε: «Θα κάνουμε ένα κάλεσμα στον κόσμο, για να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε».

Δηλώσεις για το θέμα στη ΘτΔ πραγματοποίησε και ο προπονητής Γιάννης Στεργιόπουλος: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη μεγάλη προσπάθεια και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από δω και πέρα θα συνεχίσουμε σε πιο έντονους ρυθμούς για τους τελικούς. Θέλουμε πιο μεγάλη βοήθεια από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και από τη διοικούσα επιτροπή και όποιοι άλλοι φίλοι μπορούν να μας στηρίξουν, ας το κάνουν. Είναι έκκληση και δικιά μου και των κοριτσιών».

Τη δική του τοποθέτηση έκανε και ο έφορος μπάσκετ τη σεζόν που τελείωσε Νίκος Μακρίδης: «Κάνω έκκληση σε ανθρώπους που αγαπούν το γυναικείο βολιώτικο μπάσκετ και τη Νίκη και έχουν φιλοδοξίες και όραμα, να ‘ρθουν να βοηθήσουν. Υπάρχει το θέμα των μπαράζ της Θεσσαλονίκης σε πρώτη φάση αλλά και το υψηλό μπάτζετ, γύρω στα 20.000-25.000 που χρειάζονται, αν η ομάδα ανέβει στη Α2.

Αυτό το βάρος δεν μπορεί να το σηκώσει η νέα διοικούσα επιτροπή, αλλά η ευθύνη είναι του Ερασιτέχνη. Οι διοικούντες έχουν ηθικό χρέος να στείλουν την ομάδα στα μπαράζ κι αν αυτή ανέβει κατηγορία, από κει και πέρα θα δουν τι θα κάνουν και αν θα βρεθούν άνθρωποι ν’ αναλάβουν.

Είναι κρίμα, εφόσον οι γυναίκες της Νίκης βγήκαν πρωταθλήτριες Θεσσαλίας πανάξια, να μην πάνε Θεσσαλονίκη για 2.000 ευρώ ή στη συνέχεια να χάσουν την άνοδο στην Α2 λόγω έλλειψης χρημάτων.

Είμαστε ένα βήμα πριν την Α2. Είναι η στιγμή για το μπάσκετ της Νίκης να πετύχει αυτή τη διάκριση και να δούμε και ωραία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου τη νέα σεζόν. Δεν έχουμε δει ποτέ τη Νίκη σ’ αυτήν την κατηγορία και πιστεύω όλοι ν’ αγκαλιάσουν την προσπάθεια. Δε θα ξαναπαρουσιαστεί τέτοια ευκαιρία. Καταφέραμε εγώ, ο Γιάννης Παπαδήμος και ο προπονητής Γιάννης Στεργιόπουλος, που πλήρωνε από την τσέπη του διάφορα έξοδα, να κρατήσουμε το τμήμα ζωντανό μετά τη φυγή Πάτση. Για ποιο λόγο ξοδέψαμε χρόνο και χρήμα; Αλλιώς θα είχαμε διαλύσει την ομάδα με το που αποχώρησε ο κ. Πάτσης. Η Νίκη είναι ομάδα για πρωταθλήματα».

Εφημερίδα “Θεσσαλία της Δευτέρας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις