Φεράντο: «Η ομάδα είναι απόλυτα έτοιμη για τα μπαράζ»

Ο Χουάν Φεράντο δεν είχε και την καλύτερη εμπειρία κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στη χώρα μας.

Ωστόσο, από το καλοκαίρι που ήρθε στο Βόλο, έχει παρουσιάσει μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική, η οποία πλέον είναι από τα φαβορί για την άνοδο στη Football League.

Ο 37χρονος τεχνικός με τεράστια γνώση γύρω από το ποδόσφαιρο και εμπειρία από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, μιλά στη Mikriliga, στην πρώτη συνέντευξή του από τότε που ανέλαβε τον Βόλο ΝΠΣ. Μιλά για την εμπειρία του από το ελληνικό πρωτάθλημα, την επιτυχία της ομάδας του, τα μπαράζ της ανόδου, ενώ εκφράζει και την αισιοδοξία του για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Γεωργίου:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την εμπειρία της Γ’ Εθνικής:

«Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Ήμουν στην Ελλάδα και το 2014 για λογαριασμό του Εργοτέλη και είχα μία μικρή γεύση από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η φετινή μας παρουσία ήταν πολύ καλή. Σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με καλές ομάδες, καταφέραμε και βγήκαμε πρώτοι. Έχουμε καλές βάσεις και καλούς ανθρώπους να βρίσκονται γύρω από την ομάδα και να αγωνίζονται για το καλό της. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόοδο που δείξαμε. Ελπίζω και πιστεύω πως το ταξίδι μας θα έχει αίσιο τέλος».

Ποια παράγοντες συνέβαλαν στην επιτυχία της ομάδας;

«Αρχικά να πω πως δεν ήταν εύκολο να βγούμε πρωταθλητές. Εμείς διευκολύναμε τους εαυτούς μας με την απόδοσή μας στο γήπεδο. Χτίσαμε μία καλή φυσική κατάσταση και δουλέψαμε πάρα πολύ στην προπόνηση για να είμαστε συνέχεια αυτοί που πρέπει. Έχουμε αρκετό ταλέντο στην ομάδα και τα αποτελέσματα μέσα στη χρονιά, μας βοήθησαν να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή. Οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα ήταν διαρκώς εκεί για μας. Ο κύριος Πέτρου για παράδειγμα, αλλά και όλοι οι άλλοι. Μας προσέφεραν ό,τι χρειαζόμασταν, όποτε το χρειαζόμασταν».

Πώς είναι οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές:

«Είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες όλοι τους. Δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις. Δεν επαναπαύονται. Προσπαθούν να μάθουν όσο περισσότερα μπορούν. Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία τους».

Πώς προετοιμάζεται η ομάδα για τα μπαράζ;

«Μετά το τελευταίο μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα, ξεκινήσαμε μία μίνι προετοιμασία για αυτούς τους αγώνες. Δώσαμε ορισμένα φιλικά και βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Τώρα η ομάδα είναι απόλυτα έτοιμη. Ξέρουμε ότι είναι μία δύσκολη διαδικασία με απαιτήσεις. Περιμένουμε με ανυπομονησία τον πρώτο αγώνα. Είναι μία καλή στιγμή για μας να κάνουμε αυτά που μπορούμε και να πάρουμε την άνοδο».

Ποια η γνώμη του για τις αντίπαλες ομάδες;

«Είναι τρεις ομάδες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα στους ομίλους τους κι αυτό λέει πολλά για την αξία τους. Πάλεψαν όλη τη χρονιά για να βρεθούν εδώ και είναι βέβαιο πως πρέπει να δώσουμε το 100% για να πετύχουμε την άνοδο. Έχουν καλά και έμπειρα ρόστερ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Σέβομαι τους αντιπάλους μας και την ιστορία τους. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Ηρακλή. Ξέρω τη δυναμική που έχει και περιμένω να τον αντιμετωπίσω».

Νιώθει πίεση για την άνοδο;

«Στο ποδόσφαιρο όλοι θέλουν να παίζουν ωραία και θεαματικά. Όταν, όμως, αυτό δε συνδυάζεται από αποτελέσματα, τότε είναι ανούσιο. Επομένως, πάντα υπάρχει η πίεση για το θετικό αποτέλεσμα και την επιτυχία. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, δε φοβάμαι κάτι. Ξέρω ότι μπορούμε να προβιβαστούμε στη Football League».

Είναι χαρούμενος στο Βόλο;

«Φυσικά και είμαι χαρούμενος. Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος με ευγενικούς και πρόθυμους ανθρώπους. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και ένα προσωπικό που δε σταματά να δουλεύει γι’ αυτήν. Το περιβάλλον είναι ιδανικό για ένα προπονητή και θέλω και εγώ να δικαιώσουμε την προσπάθεια που γίνεται όλη τη χρονιά».

Πώς τον βοήθησε η παρουσία του στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα;

«Σίγουρα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για κάθε προπονητή. Με βοήθησε πολύ. Αυτό δε σημαίνει, όμως, πως τα έμαθα όλα. Κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι. Αυτό είναι που μετράει. Έτσι, μπορείς να καταλάβεις το καλύτερο για την ομάδα σου και να βελτιωθείς σαν προπονητής».

Υπάρχει ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν εδώ, είναι πως πρέπει να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Σίγουρα κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και έχει άλλες απαιτήσεις, ωστόσο πρέπει να μάθουμε να το χαιρόμαστε. Υπάρχει άφθονο ταλέντο στην Ελλάδα και βάσεις για να βγει κάτι ωφέλιμο για τη χώρα από το ποδόσφαιρο. Με χαροποιεί πολύ το γεγονός πως δουλεύω εδώ και μπορώ κι εγώ να εξελίσσομαι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις