Δεν το πίστεψε και έχασε “σβηστά” από την ΑΕΚ

Με γκολ του Γροντή στο 49′ η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League, με τους «ερυθρόλευκους» να στέκονται καλά για ένα ημίχρονο, το πρώτο, όπου θα μπορούσαν να είχαν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να βάλουν δύσκολα στην «Ένωση». Αυτή ήταν η τρίτη ήττα του Ολυμπιακού στα πλέι οφ, πρώτη εκτός έδρας. Έτσι το βολιώτικο συγκρότημα έμεινε στους 4 βαθμούς, «καθηλωμένο» στην 5η θέση της κατάταξης.

Μόνο το γκολ έλειψε στο πρώτο μέρος

Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει αρχικά ψηλά τους παίκτες της ΑΕΚ, με στόχο να αιφνιδιάσει την άμυνα της «Ένωσης». Στο πρώτο 30λεπτο οι δύο ομάδες έχασαν από δύο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ, σ’ ένα ματς που είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τους «ερυθρόλευκους» να κοιτάζουν την ΑΕΚ στα μάτια.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε για την ΑΕΚ στο 4′, όταν ο Γιόχανσον με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Ρίζου.

Με την συμπλήρωση 15 λεπτών στο ματς ο Σοϊλέδης με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Αραβίδη να φεύγει από κανονική θέση από την αριστερή πλευρά, έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ πάνω στην κίνηση, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 16′. Ο Σκοπελίτης έκανε τη σέντρα, ο Μπακάκης έδιωξε λανθασμένα τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Διαμαντόπουλο, με τον πρώτο σκόρερ των «ερυθρολεύκων» να σουτάρει, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βούρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και στο 21′ «άγγιξαν» το γκολ. Ο Μπουτζίκος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Διαμαντόπουλο να πιάνει απευθείας το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Βούρα να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Η μπάλα ανεβοκατέβαινε από τη μία περιοχή στην άλλη, με τις δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ, με τον Ολυμπιακό να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία στο 31′. Ο Μπουτζίκος εκτέλεσε κόρνερ πλασαριστά στον Διαμαντόπουλο, αυτός πάσαρε στον Μπιτάνγκ με τον Καμερουνέζο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Μπακάκη να διώχνει σωτήρια τη μπάλα, καθώς ο Βούρας ήταν εξουδετερωμένος.

Η ΑΕΚ στο διάστημα 31′-45′ είχε την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, για να χάσει διπλή ευκαιρία για γκολ στο 45′. Ο Μπαρμπόσα έβγαλε τη σέντρα από τα’ αριστερά, ο Μπουτζίκος λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τον Ρίζο να διώχνει σωτήρια. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σοϊλέδης έβγαλε τη σέντρα με τον Μπακάκη να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

Ο Γροντής έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό της και να φτάσει στο γκολ. Και το πέτυχε νωρίς, στο 49′ στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε στην επανάληψη. Η «Ένωση» εξέθεσε την άμυνα του Ολυμπιακού, σε μια φάση που είχαν συμμετοχή τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων. Ο Πλατέλλας έκανε ωραία προσπάθεια, πάσαρε στον Μπαρμπόσα στ’ αριστερά, ο Πορτογάλος έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με τον Αραβίδη να σουτάρει εξ επαφής, με τη μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γροντής με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, γράφοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να απαντήσει στο γκολ της ΑΕΚ στο 52′, όμως ο Μπιτάνγκ δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά, στέλνοντας τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Βούρα. Προηγήθηκε «κλέψιμο» της μπάλας του Διαμαντόπουλο από τον Μπακάκη και πάσα στον Διαμαντόπουλο.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης η ΑΕΚ ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, έπαιξε πιο επιθετικά από τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν τη σπιρτάδα του πρώτου μέρους. Πάντως, μεγάλες ευκαιρίες η ΑΕΚ δεν έχασε για να φτάσει σε δεύτερο γκολ, με εξαίρεση τη φάση του Πλατέλλα στο 77΄.

Στο 71′ ο Ανάκογλου έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μπαρμπόσα να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια του Ρίζου. Στο 77′ ο Πλατέλλας με εξαιρετική ντρίπλα ξεπέρασε τον Μπουτζίκο, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρίζο, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια το σουτ του άσου της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός στο 79′ πήγε να απειλήσει το τέρμα του Βούρα, με τον Γιαλούση να κάνει τη σέντρα-σουτ, με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 81′ ο Μπάρμπας πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα κόρνερ σε γύρισμα του Ντακόλ.

Στο 85′ ο Γιόχανσον πήρε τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, δεν βρήκε καμία αντίσταση, προχώρησε και με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ρίζου.

Ο Ολυμπιακός στο 88′ με τον Μπιτάνγκ απείλησε την ΑΕΚ με ισοφάριση, ωστόσο, το σουτ του Καμερουνέζου μπλόκαρε ο Βούρας, κρατώντας το 1-0 για την «Ένωση».

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Στυλιάρα βρήκε την ΑΕΚ να πετυχαίνει την 4η νίκη της στα πλέι οφ και να διατηρείται στην κορυφή της κατάταξης, φτάνοντας τους 21 βαθμούς.

Σκόρερ: 49′ Γροντής
Κίτρινες: Ρόκας, Μπάρμπας, Τριανταφυλλάκος
Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής), Ζυγούρη (Αιτωλοακαρνανίας)

ΑΕΚ: Βούρας, Μπακάκης (57′ Γεωργέας), Σοϊλέδης, Σαρρής, Κολοβέτσιος, Φαγέ (78′ Ντακόλ), Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Γροντής (65′ Ανάκογλου), Αραβίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας (46′ Τριανταφυλλάκος), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης (69′ Μπαλντοβαλίεφ), Θέος, Διαμαντόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις