Δ. Ελευθερόπουλος: «Όλα μπορούν να μας τα πάρουν, όχι τον ενθουσιασμό»

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 1-0, όπως έχει συνηθίσει, είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου:

«Να ξεκινήσουμε πρώτα από την ΑΕΚ. Είναι πολύ όμορφο για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο που η ΑΕΚ έρχεται, όπως λέγεται. Είναι όμορφο για όλους και κυρίως για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ κι όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Μόνο έτσι μπορούμε να προσελκύσουμε κόσμο, μεγαλύτερα ονόματα και να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό που έχεις σε αυτή τη ζωή είναι αυτό που σου αξίζει και το ποδόσφαιρο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι αυτό που μας αξίζει. Θέλω να μιλήσω για τον προπονητή της, επειδή περάσαμε μαζί όλες τις σχολές. Είμαστε μια φουρνιά με πολύ καλούς προπονητές. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ. Νομίζω ότι είναι πολυτέλεια για την ΑΕΚ από όλη αυτή τη φουρνιά καλών προπονητών να έχει τον καλύτερο. Το λέω με όλη μου την καρδιά, γιατί είναι ο καλύτερος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γυμναστή που είχα αυτούς τους πέντε μήνες, τον Γιάννη Γκιόκα. Το παιδί εγκαταλείπει. Δεν αντέχει οικονομικά. Η πείνα δυστυχώς έχει τα συμπτώματα του φασισμού. Δεν μπορείς να κάνεις διάλογο, οπότε δεν υπήρχε κανένα νόημα για να τον μεταπείσω. Εμείς όμως, θα συνεχίσουμε. Όσοι είμαστε. Κάναμε αρκετή φυσική κατάσταση στις σχολές, οπότε θα αναλάβουμε και αυτό το ρόλο.

Για τους παίκτες μας, αυτό που τους είπα το μεσημέρι είναι ότι όλα μπορούν να μας τα πάρουν, εκτός από τον ενθουσιασμό γι αυτό που κάνουμε. Ο ενθουσιασμός είναι μια μαγική ελληνική λέξη που σημαίνει ότι έχω μέσα μου τον θεό και την ουσία. Κάθε μέρα που πηγαίνουμε μαζί για προπόνηση, σε όλες τις συνθήκες, έχουμε μέσα μας πολύ μεγάλη πίστη γι αυτό που κάνουμε. Αυτό έχει το νόημα του θεού. Η αυτοεξέλιξη και η αυτοβελτίωση έχει να κάνει με την ουσία. Στη ζωή υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς από τη μεριά μας, τα κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για όλους αυτούς τους μήνες, γιατί με κάνουν να πηγαίνω στην προπόνηση με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό, με μεγάλη πίστη για τη δουλειά που κάνω και με ουσία για την προσωπική μου εξέλιξη και βελτίωση μέσα από την ομάδα. Κατανοώ ότι στον πλανήτη ΑΕΚ αυτά είναι άγνωστα, αλλά δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία δεν είναι και τόσο, οπότε γι αυτό τους ευχαριστώ τους παίκτες μου.

Να μιλήσουμε και για μπάλα λίγο. Τα παιδιά έκαναν αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Επειδή ο Δέλλας έχει φτιάξει μια ομάδα με απίστευτη κατοχή μπάλας στο δεύτερο τρίτο και στο τρίτο τρίτο που είναι και το σημαντικότερο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ανεβάζει και τα δύο μπακ ψηλά, κρατάει τον Σουηδό ή τον Ανάκογλου συνήθως λίγο να κάνει ασφάλεια και παίζει με τρομακτική ποιότητα. Κάνει πάρα πολλές αλλαγές πλευράς. Τα μπακ και τα εξτρέμ μένουν ανοιχτά. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Φούτμπολ Λιγκ. Μη νομίζετε ότι η Φούτμπολ Λιγκ είναι εύκολη. Έχει πολύ καλές ομάδες. Όλες προσπαθούν να δουλεψουν σκληρά. Αυτό που έχει κάνει φέτος η ΑΕΚ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το πιστώνεται ο προπονητής της εκατό τοις εκατό.

Όταν έρχεσαι μέσα στο ΟΑΚΑ και ακολουθείς πιστά το πλάνο που έχεις σχεδιάσει και κάνεις τρεις κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, μόνο κέρδος είναι. Φυσικά έχασε και η ΑΕΚ αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι κατά τη γνώμη μου. Δεν κλειστήκαμε καθόλου πίσω. Θέλαμε να πρεσάρουμε ψηλά και να τους κάνουμε να χάσουν αυτοί την κατοχή μπάλας στο δεύτερο και στο τρίτο τρίτο. Στο δεύτερο ημίχρονο προηγήθηκε γρήγορα η ΑΕΚ. Έπρεπε να ρισκάρουμε. Κατεβάσαμε μία γραμμή κάτω τον Γιώργο Θέο και μπήκε ο Μπαλντοβαλίεφ. Νομίζω ότι παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και ελπίζω ο κόσμος που ήρθε να το απόλαυσε. Εμείς συνεχίζουμε μέχρι τις 14 του μηνός, μέχρι ην τελευταία αγωνιστική που θα παίζουμε με την ΑΕΚ. Όσοι μείνουμε, θα είμαστε εκεί και θα συνεχίσουμε ακριβώς στο ίδιο πλάνο».

Ερωτηθείς για το πως αντέχουν να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες αυτός και οι ποδοσφαιριστές του, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» ανέφερε:
«Υπάρχει τεράστιο κίνητρο. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, όχι ευκολίες. Η ζωή έχει πολλά πράγματα. Δυστυχώς ο ποδοσφαιριστής έχει έναν δικό του γυάλινο κόσμο και ζει εκεί μέσα. Όταν βγει από εκεί, καταλαβαίνει τι γίνεται. Όσοι μείνουμε θα έχουμε τεράστιο κίνητρο μέχρι το τέλος. Όλοι ανταποκρίνονται υπέροχα. Δεν είναι κάτι ξένο. Αυτό θα αντιμετωπίσουν στη ζωή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις