“Πράσινο φως” για τη σύμβαση με τη ΓΑΙΑΟΣΕ από την Γ.Σ. της Νίκης Βόλου

Ομόφωνα εγκρίθηκε η υπογραφή της σύμβασης της Ερασιτεχνικής Νίκης με τη ΓΑΙΑΟΣΕ στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού. Τα μέλη της Ερασιτεχνικής Νίκης έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ώστε η διοίκηση του Συλλόγου να προχωρήσει στη καταρχήν υπογραφή της σύμβασης και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί μία νέα Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασιστεί η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης που θα έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας και η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείριση του έργου για λογαριασμό της Ερασιτεχνικής Νίκης.

Μετά την ανάδειξη του Δημήτρη Καραγιάννη ως πρόεδρο της Γ.Σ. τον λόγο πήρε ο έχει πρόεδρος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, Στέργιος Φάτσης, ο οποίος αφού έκανε μία αναδρομή για το πώς έφτασε η διοίκηση στο σημείο αυτό τόνισε πως η υλοποίησή του θα αλλάξει σελίδα στο σύλλογο καθώς πάντα υπήρχαν σκέψεις για μίσθωση ενός μέρους του χώρου της ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά ποτέ δεν φαντάζονταν κανείς πως θα υπήρχε η δυνατότητα εκμετάλλευσης όλης της έκτασης η οποία ανέρχεται στα 11.000 τ.μ.

Στη συνέχεια ο κ. Φάτσης διευκρίνισε πως η σύμβαση δίνει τη δυνατότητα στον σύλλογο να εκμισθώσει προς τρίτους και χωρίς την έγγραφη συναίνεση της ΓΑΙΑΟΣΕ, χώρους του κτιρίου με μόνη δέσμευση την έγγραφη ενημέρωση της εκμισθώτριας. Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε στα 20 χρόνια, όταν και πάλι η Ερασιτεχνική Νίκη θα έχει τον πρώτο λόγο στην εκμίσθωση εκ νέου του χώρου. Τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός πέντε ετών ενώ στη συνέχεια η Ερασιτεχνική θα πρέπει να καταβάλει στην ΓΑΙΑΟΣΕ το 5% του ετήσιου τζίρου.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Φάτση ακολούθησε η παρουσίαση του σχεδίου των έργων που πρόκειται να γίνουν από τον Βασίλη Βενέτη και την Αναστασία Ακρίβου. Στα σχέδια προβλέπεται ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, στον χώρο που χρησιμοποιεί και τώρα η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Συλλόγου, αλλά με πλήρη ανακατασκευή του ώστε να είναι σωστός. Επίσης, στον σχεδιασμό έχει προβλεφθεί ένας χώρος για γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα με διαστάσεις κατάλληλες για 9Χ9, που μπορεί να μετατραπεί και σε τρία γήπεδα των 5Χ5.

Στον χώρο του κτιρίου θα κατασκευαστούν ξενώνες 16 δωματίων με δυνατότητα 48 κλινών, χώρος που θα μπορεί να φιλοξενήσει αθλητές  ενώ το καλοκαίρι θα μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον έσοδο για τον Σύλλογο από την ενοικίασή τους. Στο κτίριο έχει προβλεφθεί χώρος τεσσάρων αποδυτηρίων, γραφείων προπονητών, χώρου εστίασης και γυμναστηρίου. Για τον χώρο του γυμναστηρίου να τονιστεί πως δεν θα γίνει άμεσα καθώς ο προϋπολογισμός των 400. 000 ευρώ συν το ΦΠΑ δεν επιτρέπει την άμεση υλοποίησή του.

Ο Αργύρης Χαδούλης αναφέρθηκε στα χρηματοοικονομικά δεδομένα τονίζοντας ότι οποιαδήποτε χρηματοδοτική πρόταση θα ελέγχεται από την Διοίκηση του Ερασιτέχνη κι αυτό θα εξασφαλιστεί από τη σύμβαση μεταξύ Ερασιτέχνη και φορέα διαχείρισης που θα συσταθεί, καθώς ο Ερασιτέχνης θα καθορίζει τους όρους.

Όσον αφορά στην εξεύρεση κεφαλαίων, τόνισε ότι ο Σύλλογος μπορεί να απευθυνθεί στα μέλη του με ονομαστικές μετοχές, ενώ για το αν θα εγκριθεί η πρόταση που θα κατατεθεί άμεσα για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, θα γίνει γνωστό μετά το καλοκαίρι Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Προτάθηκε ο φορέας διαχείρισης να έχει μορφή νομικού προσώπου Ανώνυμης Εταιρείας που θα ελέγχεται πλήρως από τον Ερασιτέχνη.

Ο κ. Φάτσης συμπλήρωσε ότι στόχος της Διοίκησης είναι να ξεκινήσει από τον «κορμό», τα μέλη του Συλλόγου και πρότεινε να δοθεί εντολή στο νομικό επιτελείο του Συλλόγου να εξετάσει τις ασφαλιστικές δικλείδες του Ερασιτέχνη με όποιον φορέα διαχείρισης, ανακοινώνοντας ότι η επόμενη Γενική Συνέλευση θα γίνει άμεσα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις