“Φτωχή” συγκομιδή για τον Ολυμπιακό Β. στον πρώτο γύρο

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των πλέι οφ της Football League και ήδη από τα μισά του μίνι πρωταθλήματος η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει, όσον αφορά τις ομάδες που θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λιγκ. ΑΕΚ και Ηρακλής, όπως αναμενόταν, επιστρέφουν στη μεγάλη κατηγορία, καθώς είναι μια κλάση ανώτερες από…

…τις υπόλοιπες ομάδες.
Ήταν οι κερδισμένοι της 5ης αγωνιστικής, με τις νίκες που σημείωσαν η ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού Βόλου και ο Ηρακλής επί της Λάρισας και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 1-0. Χαμένος της αγωνιστικής ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος γνώρισε απρόσμενη ήττα με 4-3 από την Παναχαϊκή στην Κόρινθο (παρθενική νίκη για τους Πατρινούς).
Έτσι, ενώ η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει για τις δύο πρώτες θέσεις, η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση, η οποία πάντως δεν είναι προνομιούχος, παραμένει άγνωστη.
Ο Απόλλων απώλεσε το πλεονέκτημα, αν και παραμένει τρίτος με επτά βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Λάρισα και τρεις από τον Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετωπίζει τη Δευτέρα 25 Μαΐου στο Βόλο. Πάντως, η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών σε πέντε ματς θεωρείται φτωχή για τον Ολυμπιακό, βάσει της εικόνας που παρουσίασε η ομάδα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της κανονικής περιόδου.
Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που έβαλε δύσκολα στην «Ένωση» και είχε τις ευκαιρίες με τον Διαμαντόπουλο (δύο φορές) και τον Μπιτάνγκ να σκοράρει και να πάρει προβάδισμα στο σκορ.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους το οποίο εφάρμοσαν πιστά, έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση δεν φοβήθηκαν την ΑΕΚ. Πάλεψαν το ματς, έχοντας αντίπαλο μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα.
Δέχθηκαν γρήγορα το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, εκ των πραγμάτων έπρεπε να ρισκάρουν στη συνέχεια, ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές τους και αυτό πήγε να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Η κατοχή ήταν σαφώς με το μέρος των «κιτρίνων» (64%-36%), όπως και οι τελικές προσπάθειες, 15 για την ΑΕΚ έναντι 5 του Ολυμπιακού.
Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η νίκη της ΑΕΚ μπορεί να είναι δίκαιη, όμως τη στιγμή που το ματς κρίθηκε στο γκολ, θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να είχε πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, αν αξιοποιούσε μία από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει γκολ μόνο στο ένα από τα πέντε παιχνίδια των πλέι οφ που έχουν δώσει, αυτό με την Παναχαϊκή, ενώ αντίθετα έχουν δεχθεί γκολ στα τέσσερα από τα πέντε ματς (σε όλα από ένα γκολ) και μόνο στη Ριζούπολη κράτησαν ανέπαφη της εστία τους στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα.
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τέλους των πλέι οφ και στη συνέχεια η ομάδα θα κάνει ταμείο. Στόχος παραμένει η κατάκτηση της τιμητικής 3ης θέσης, η οποία μπορεί να έρθει, αν η ομάδα αξιοποιήσει την έδρα της (θα δώσει τα τρία από τα πέντε ματς στο Βόλο), τη στιγμή πάντως, που στο ΕΑΚ μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Την προσεχή Δευτέρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης θα σπάσει άραγε το… ρόδι;

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις