Βενέτης: «Έργο που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων»

Στο ραδιόφωνο του «Βόλος 98.6 FM» και στην εκπομπή «CLASICO» φιλοξενήθηκε o αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Βασίλης Βενέτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα και στο πλάνο που παρουσιάστηκε για την εκμετάλλευση του χώρου ΓΑΙΑΟΣΕ, τον οποίο ο Ερασιτέχνης εκμίσθωσε για 20 χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Βενέτη στον “Βόλος 98.6 FM”:

Για το περιεχόμενο της Γενικής Συνέλευσης της Ερασιτεχνικής Νίκης

«Έγινε μία παρουσίαση του σχεδίου της εκμετάλλευσης της έκτασης της ΓΑΙΑΟΣΕ, πώς δηλαδή η Νίκη Βόλου θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα αθλητικό κέντρο δίπλα στο “Παντελής Μαγουλάς”. Στην ουσία, να υπάρχει ένας ενιαίος χώρος 26 στρεμμάτων, εντός σχεδίου πόλεως που να μπορεί η Νίκη Βόλου να αθλεί τα παιδιά της. Τα υπάρχοντα κτήρια είναι γύρω στα 1.500 τετραγωνικά, είναι ένα κτήριο επί της οδού Μαιάνδρου κι μία αποθήκη του ΟΣΕ. Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για το πώς θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν αυτά, να γίνουν χώροι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και χώροι ξενώνων αθλητών, όπως επίσης και τα δύο γήπεδα, ένα με φυσικό χλοοτάπητα και τρία μικρά γήπεδα με πλαστικό. Από ‘κει και πέρα, μετά τα σχέδια έγινε μία παρουσίαση από τον κ. Χαδούλη, όσον αφορά για το πώς θα υλοποιηθεί αυτό το έργο. Ακούστηκαν κάποιες προτάσεις και η Γενική Συνέλευση, αφού ενέκρινε αυτή τη σύμβαση, αποφάσισε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξαναγίνει μία νέα συνέλευση, για να μπουν οι όροι από την πλευρά της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου στο πώς ο φορέας που θα αξιοποιήσει την επένδυση, θα δεσμεύεται έναντι της Ερασιτεχνικής».

Για τη συμμετοχή και τη συμβολή του κόσμου της Νίκης στην υλοποίηση του έργου

«Στόχος είναι να συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο φίλοι της Νίκης. Αν δεν μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό και δε μαζευτούν τα χρήματα από Νικιώτες φιλάθλους, θα πάμε σε άλλη λύση. Τον πρώτο λόγο τον έχει ο κόσμος της Νίκης. Αν θα πάμε σε άλλες λύσεις αυτό θα γίνει πάντα με τις δεσμεύσεις της Ερασιτεχνικής. Η Ερασιτεχνική θα βάλει τους όρους χρήσης της εγκατάστασης ούτως ή άλλως, είτε είναι ο κόσμος της Νίκης αυτός που θα υλοποιήσει το έργο, είτε οποιοσδήποτε άλλος φορέας».

Για το αν θα υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη σε όσους βοηθήσουν οικονομικά

«Δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο κίνητρο εύκολα γιατί νομίζω πως οι όροι που θα μπουν από την Ερασιτεχνική θα είναι προς την κατεύθυνση ώστε το μεγάλο όφελος να το έχει ο Ερασιτέχνης. Περισσότερο είναι μία επένδυση βοήθειας προς τη Νίκη Βόλου. Δεν τη θεωρώ επιχειρηματική επένδυση».

Για το αν έχει προβλεφθεί αυτοί που θα βάλουν το μεγάλο ποσοστό από το κεφάλαιο που χρειάζεται να είναι στη διοίκηση του εγχειρήματος

«Σίγουρα η διοίκηση θα υπάρχει, απλά δεν είναι μία καθαρή επένδυση, για να αποκομίσει κάποιος χρήματα. Οι δεσμεύσεις που σκεφτόμαστε, ως Ερασιτεχνική, θα είναι αρκετές, η χρήση θα γίνεται κυρίως από την Ερασιτεχνική Νίκη, θα υπάρχουν αρκετές δεσμεύσεις ως προς τον φορέα, αλλά αυτά είναι κάποια πράγματα που θα συζητηθούν στην επόμενη συνέλευση».

Για το αν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον κάποιοι άνθρωποι να καλύψουν σημαντικό μέρος του ποσού της επένδυσης που χρειάζεται και για τη δυσκολία που πιθανόν να υπάρξει στο να συγκεντρωθεί το ποσό από τους απλούς φίλους της Νίκης.

«Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι απίθανο. Μπορεί να γίνει κάτι ενδιάμεσο. Να μαζευτεί ένα ποσό και να βρεθούν κάποιοι άλλοι να βάλουν τα υπόλοιπα. Θα το δείξει ο χρόνος αυτό».

Για τις μετοχές και για το αν θα μπορεί κάποιος να τις μεταβιβάσει ή αν θα έχουν κάποια υπεραξία

«Οι μετοχές θα είναι ονομαστικές. Θέλουμε να βρούμε τρόπο προστασίας της επένδυσής μας, προκειμένου να μην πέσει σε άλλα χέρια. Οι μετοχές θα ελέγχονται όλες από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής και οι μεταβιβάσεις, τα μεγάλα μερίδια, θα ελέγχονται πάλι από την Ερασιτεχνική. Δε θα μπορέσει, δηλαδή, να πάρει κάποιος, τελείως άσχετος με τη Νίκη Βόλου, μετοχές. Μπορούν να καταθέσουν χρήματα, να ανοίξει ένας λογαριασμός, αλλά όλα θα ελέγχονται από τον Ερασιτέχνη.

Έτσι όπως πάει να διαμορφωθεί η κατάσταση η εταιρεία αυτή δεν πάει να κερδίσει. Φυσικά ως μία ανώνυμη εταιρεία, δεν γίνεται να μην είναι κερδοφόρα αλλά θα μπουν κάποιες δεσμεύσεις ώστε να γίνονται τα κέρδη επενδύσεις προς τον χώρο πάλι. Τα κέρδη θα πηγαίνουν υπέρ της επένδυσης, αλλά αυτά είναι κάποια πράγματα τα οποία θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στις Γενικές Συνελεύσεις, που είναι και το κυρίαρχο σώμα του Συλλόγου και στις οποίες δημιουργούνται οι κατευθύνσεις διοίκησης της Νίκης Βόλου».

Για το αν πιστεύει ότι θα βρεθούν οι πόροι ώστε να γίνει το έργο

«Εγώ έχω τη βεβαιότητα ότι θα γίνει το έργο. Το μείζον θέμα για μένα είναι να μπορέσει να το υλοποιήσει ο κόσμος της Νίκης. Θα είναι προς το συμφέρον του συλλόγου και να μην πάμε σε άλλες λύσεις, να βρούμε δηλαδή κάποιους άλλους επενδυτές ή να βρούμε κάποιους ανθρώπους έξω από τη Νίκη. Πάντως, αν χρειαστεί, θα τους βρούμε, καθώς ο χώρος είναι πολύ προνομιακός».

Για το αν στην Γενική Συνέλευση επικυρώθηκε η υπογραφή της σύμβασης 

«Ναι, ακριβώς. Γιατί ως διοικητικό συμβούλιο, υπογράψαμε τη σύμβαση, αλλά όπως είπα πριν, το κυρίαρχο όργανο είναι η Γενική Συνέλευση, οπότε έπρεπε να γίνει κι αυτό. Φυσικά, είναι μία παράμετρος, δεν είναι σίγουρο πως θα ενταχθούμε στο ΕΣΠΑ. Έπρεπε, όμως, να έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Σε νέα Γενική Συνέλευση θα μπουν οι όροι της Ερασιτεχνικής Νίκης στον φορέα υλοποίησης. Οι δικλείδες ασφαλείας της Ερασιτεχνικής».

Για το πλάνο των έργων που παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση

«Είναι ένας χώρος 13 στρεμμάτων. Έτσι πολύ γενικά, το μισό που είχαμε στην εκμετάλλευσή μας, εδώ και δύο χρόνια, είναι ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα. Σ’ αυτό θα γίνει η ανακατασκευή του χλοοτάπητα. Είναι ένα γήπεδο λίγο μικρότερο από τις κανονικές διαστάσεις. Αυτό θα χρησιμοποιείται ως προπονητήριο ή χώρος διεξαγωγής αγώνων μέχρι 9×9. Μπροστά, στο υπόλοιπο κενό, θα γίνουν ένα γήπεδο πλαστικό μεγάλο 9×9, το οποίο θα μπορεί να χωρίζεται σε τρία γήπεδα 5×5. Στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μαιάνδρου, που είναι γύρω στα 300 τετραγωνικά, θα δημιουργηθεί ένας χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος, είτε καφέ, είτε εστίασης. Δίπλα θα υπάρχουν αποδυτήρια και λουτρά για τους αθλούμενους και στη βορειοδυτική πλευρά, στο πρώην αμαξοστάσιο, θα δημιουργηθεί ο ξενώνας αθλητών, ο οποίος θα είναι δυναμικότητας 48 ατόμων. Ενδιάμεσα, υπάρχει ένας χώρος του αμαξοστασίου, ο οποίος είναι περίπου 35×12 που θα μπορέσει, όχι άμεσα, να γίνει ένα κλειστό γυμναστήριο, ένας στεγασμένος χώρος άθλησης».

Για το βάθος χρόνου που υπολογίζει πως θα ξεκινήσουν και θα υλοποιηθούν τα έργα

«Εγώ θέλω να ξεκινήσουμε άμεσα. Η Γενική Συνέλευση, για να μπουν οι όροι, θα γίνει μέσα στο μήνα. Από ‘κει και πέρα, η προθεσμία για το πρόγραμμα είναι μέχρι τις 15 Μαΐου. Το αν θα μπούμε στο πρόγραμμα, θα γίνει γνωστό γύρω στο Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Εκεί περίπου οριοθετώ και την κατάληξη του σχήματός του φορέα υλοποίησης της επένδυσης. Θα δοθεί σίγουρα χρόνος στους Νικιώτες να μπουν στο φορέα υλοποίησης, θεωρώ ότι σε λιγότερο από διάστημα ενός έτους, θα είμαστε έτοιμοι, αρκεί να διαμορφωθεί ο φορέας υλοποίησης του έργου. Αν μπορέσει και μαζέψει τα χρήματα ο φίλαθλος κόσμος της Νίκης, θα ξεκινήσει άμεσα το έργο. Αν δεν μπορέσει και καταλήξουμε σε άλλο σχήμα, μετά θα εξαρτάται από το σχήμα αυτό για το πότε θα ολοκληρωθεί. Φαντάζομαι, πάντως, πως όποιος μπει στο “χορό” θα “χορέψει” γρήγορα, γιατί δεν τον συμφέρει να το αφήσει παραπίσω».

Για τον συνδυασμό των δύο έργων σε ΓΑΙΑΟΣΕ και «Παντελής Μαγουλάς» που θα αλλάξουν την όψη της περιοχής

«Το βλέπουμε σαν πακέτο, αλλά το διευκρίνισα και στη συνέλευση, ότι είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Από τη μία έχουμε έναν φορέα υλοποίησης που τον ελέγχει η Ερασιτεχνική, από την άλλη το γήπεδο “Παντελής Μαγουλάς” ξεκάθαρα είναι ένα έργο, το οποίο θα το υλοποιήσει η Περιφέρεια. Εμείς απλώς κάναμε τις μελέτες και είπαμε τις ανάγκες μας. Τον φορέα υλοποίησης, τη δημοπρασία, την κατασκευή, όλα αυτά τα κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δεν έχει καμία σχέση, κανένας άνθρωπος της Νίκης Βόλου ούτε η Νίκη Βόλου με τις εργασίες που θα γίνουν στο “Παντελής Μαγουλάς”. Αντιθέτως, στον χώρο της ΓΑΙΑΟΣΕ, την υλοποίηση την αναλαμβάνει η Ερασιτεχνική.

Γενικότερα, πιστεύω πως το έργο θα είναι η βάση που θα αλλάξει και την ροή των πραγμάτων. Πιστεύουμε πολύ στις ακαδημίες, θέλουμε να αναδείξουμε παιδιά. Έτσι βλέπουμε το ποδόσφαιρο εμείς κι έτσι θα κινηθεί η Νίκη Βόλου».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις