Ο Παγασητικός κέρδισε Πηλέα… και παραμονή

Ο Παγασητικός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της αναμέτρησης με τον Πηλέα που έγινε το πρωί της Κυριακής στο βοηθητικό του ΕΑΚ, καθώς επικράτησε 5-1 κι άφησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας τον σημερινό αντίπαλό του.

Η ομάδα των Αλυκών  έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία,  εφόσον δεν ανατραπεί κάτι στην πρωτόδικη απόφαση υπέρ του Ρήγα Φεραίου στην καταγγελία κατά της Θήβας,  οπότε και θα ισχύσει ο υποβιβασμός δυο ομάδων από την Α’ κατηγορία.

Σε ότι έχει να κάνει με την αναμέτρηση οι ποδοσφαιριστές Βαγγέλη Τάχου είχαν τον έλεγχο του αγώνα μετά μετά το 15’ και κατάφεραν να σκοράρουν πρώτοι. Ήλεγχαν το παιχνίδι, ενώ εκτός  από τα πέντε γκολ, δύο εκ των οποίων σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις, είχαν χαμένο πέναλτι και δοκάρι.

Από την άλλη ο Πηλέας προσπάθησε να αμυνθεί σωστά και βγαίνοντας στην κόντρα δημιούργησε αρκετές φάσεις στα καρέ του Κλεάνθη  κι αν είχε σκοράρει νωρίτερα, σίγουρα θα είχε βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους κι ενδεχομένως θα βλέπαμε εντελώς διαφορετική εικόνα στην αναμέτρηση.

Ωστόσο, το γκολ ήρθε στο 80ο λεπτό (3-1),  σε ένα σημείο όπου ουσιαστικά κανείς από τους ποδοσφαιριστές του  Στέργιου Σιαμέτη δεν πίστευε στην ανατροπή και για αυτό το γκολ αυτό δεν πανηγυρίστηκε…

Τελικά η νίκη του Παγασητικού έλαβε διαστάσεις θριάμβου, αφού στο 91’ και 92’ σημειώθηκαν άλλα δύο τέρματα διαμορφώνοντας το τελικό 5-1

Στο 37’ Δουλάς μετά από πάσα του Σίμου και “σκάψιμο” της μπάλας πλάσαρε σωστά κι έκανε το 1-0, που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στο 58ο Καραγιώργος μετά από ενέργεια του Μάρκου έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ έκανε το 2-0

Στο 64’ ο Καραγιώργος κέρδισε το πέναλτι, καθώς ανατράπηκε στην περιοχή,  την εκτέλεση ανέλαβε ο Καράνταγλης, ο όποιος όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 69’ ο Καραγιώργος έκανε την πάσα στον Μάρκο και αυτός με εύστοχο πλασέ έκανε το 3-0, ενώ στο 79’ ο Καραγιώργος με δυνατή κεφαλιά  από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 82’ ο  Δημόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μεγάλη περιοχή και δεξιά και με εκπληκτικό σουτ στο “παραθυράκι” της εστίας του Κλεάνθη μείωσε σε 3-1,  για να έχουμε στο 91’ και 92’ δύο απανωτά γκολ με σουτ του Δουλά από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής να γίνεται το 4-0 και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρουσσάς με ατομική ενέργεια και σουτ από πλάγια αριστερά, να διαμορφώνει το τελικό 5-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Από τους νικητές ξεχώρισαν με την απόδοσή τους οι Δουλάς και Καραγιώργος. Ο δεύτερος με το γκολ που πέτυχε αλλά και γιατί ήταν μέσα σε όλε τις κλασικές ευκαιρίες της ομάδας του κι ο πρώτος γιατί παρά το νεαρό της ηλικίας του, σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα κατάφερε να πετύχει δυο τέρματα, πήρε πολλές πρωτοβουλίες,  ενώ ήταν μονίμως διακριθέντας στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του κι ενώ κρινόταν η παραμονή στην κατηγορία.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: Κλεάνθης. Γκατζούνας, Μυλωνάς, Χαλκίδης, Καράνταγλης, Λάιος, Σίμος (46’ Κουτλουμπάσης), Δουλάς, Καραγιώργος (89’ Ρουσσάς), Δημητρίου, Μάρκος, Ανδρέου
ΠΗΛΕΑΣ:  Κοντογιάννης, Φώτου, Καναράς, Δεδούσης, Παπαπορφυρίου, Μωραΐτης, Μπραχιμάι, Θεοδώρου, Δημόπουλος, Θάνος(60’ Βαΐτσης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις